Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @ocicka2014 , не верувам дека доколку имаш превртена матка ,не би ти кажале ,тоа не треба пациентот да праша,самиот Др.ако забележи кажува.За да си бидеш порелаксирана,следен пат прашај си ;)

2. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Сакам да Ве поздравам девојчиња. Јас сум нова на форумов, но воопшто не се чувствувам така, бидејќи секој ден Ве читам, секој пост ваш редовно го следам (посебно кога чекаме нова трудница :) ). Јас сум бремена со второ и од срце Ви ја испаќам цела среќа што поскоро да бидете и Вие. Бакнежи и секое добро!

На Zaljubena111, galapce, MADO и 2 други им се допаѓа ова.
  3. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Е незнам за тоа дали може да се врати сама матката но неверувам.Најдобро да му кажеш на докторот дека така ти имаат кажано на друг преглед,макар што неверувам да не виделе во систина.

4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Еве јас да си се пожалам-синоќа ми беше лошо многу,и завршив на ургентен,си примив инфузија и сеа лежам,па од утре пак по лекари ,аман веќе,мир немам ни еден месец:(:(Јас сум на 10 дена пред добивање,а овие 2 дена ми се гадеше повеќе и докторката вчера ме праша да не сум трудна,ама веќе незнам ни ја што е како е.Знам дека ми е рано за тест,да проверам,па ќе почекам оваа недела.Сите доктори ми рекоа да олабавам малку,да не сум под стрес и нервози,ама сега излегуваат нервозите од претходните месеци/години !!!

5. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Zenicki,
    Denes zedov upat za ispituvanje hormoni i sedimentacija,zatoa sto insistirav da napravam HSG ispituvanje. E sega mi rece nekade 11ti den od ciklus se pravelo toa snimanje,no nekde procitav deka se pravi od 8mi do 11ti den od ciklus,ne pokasno. Vie koj den od ciklus go pravevte?
    Maticnata ke mi zakaze kaj nekoj dr.Tolovski vo Skopje. Dali nekoja od vas bila kaj nego?..iskustva?,adresa..
    I uste nesto,kolku pari cini toa ispituvanje?..Toa ispit

6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Ninicka,јас го правев 9 ти ден од мензис( во декември правев).Треба да ти е ниска седиментацијата,ама и ако не ти е,ќе пиеш Вибрамицин и ќе се намали до испитувањето.Јас инаку правев во Систина и платив 4900д. А кај Толовски кога прашав тогаш мислам дека ми рекоа 4200/4300ден.

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Jas pravev na 11 den (moze od 8-12 den) vo Plodnost vo Bitola i cenata e 9000 so anestezija.
    A za hormonite trebase na 3 den, no se pogodi vo nedela i proveriv na 4 den. Dali e problem toa? zaboraviv da go prasam doktorot.

8. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Јас правев на 9ти ден мислам исто кај Толоски но со доктор од св Лазар.Мене не ме болеше мн онака како менструални болки.Тоа беше пред скоро две години и платив 4300.Адреса незнам да ти кажам искрено оти со кола не донесе докторот таму

9. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Vi blagodaram zenicki,
    Da prasam za anestezijata,da si pobaram sama ili kako?!...deka sum mnogu plasliva i voopsto ne izdrzuvam bolka :sweat:
    Eve uste od sega me faka panika:whew:...

10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Во приватните,конкретно за Систина,знам дека сам може да си бараш анестезија,доплаќаш 2000денари.

11. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Леле каква анестезија не ти треба 5 мин е не ни боли а и не верувам да ти стават за така кратка постапка анестезијата не е шала таа повеке ризици има од што боли хсг. Јас го правев на 9 ден и сум огромна плашливка паничар па кога јас супер поминав секој може :D

12. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Мој совет прави го во систина подобро ти е а разликата во цената не е огромна.

13. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ninicka,HSG se pravi od 9-ti do 11-ti den,nemoj da se plasis ne boli,ili bolkata e kako menstrualna,iskreno se izdrzuva,poveke te tepa psiha,kako ke bide,sto ke bide,a trae nekoj si dve-tri minuti.So sreka,vo glavata samo imaj pozitivna misla,deka se so pravis e da dobies edno slatko malo bebce,plus edna golema rabota si zavrsila.Mnogu od zenite ostanuvaat bremeni za period od tri meseci posle HSG,bidejki se malku prosireni kanalite od intervencijata,pa se olesnuva patot na junacite do jajce kletkata.

14. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Fala vi devojki, nezamenlivi ste :inlove:
    Resiv,bez anestezija ke go pravamHSG.:(:D,na 9ti den od ciklus,znaci za edna nedela .

На kukla21, MADO и espana им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И моето беше на 9ти ден од циклус.. Ми кажа Лазаревски поарно порано, пред да почне ендометриумот значително да се задебелува. Ова можело да даде лажни индикации.
    Анестезија апсолутно е непотребна. Целата постапка е многу кратка. Ама па пустото ова го знаеш кога ќе помине, до тогаш милиони мисли те мачат. Мене повеќе ми беше непријатна оти цела расчепена на кревет. Тука поминуваат ренгенолози, сестри, гинеколог. Некако без везе. Инаку во Систина никој не ме праша дали сакам анестезија. Од што сум чула само во Плодност прават со анестезија.
    Ниничка - стисни заби и тоа е тоа. Битно е резултатите да се добри, другото се издржува.
    Мојата гостинка дојде денес. Незнам што воопшто почнав да си умислувам.. Утре да договорам преглед кај докторот и почнува нов круг. Колку поблиску, повеќе паника ме фаќа.. Ако не биде, ќе биде ИВФ. Па што ако нешто не испитам, па и ова е неуспешно... Само сурфам по интернет и читам. Добро што имам еден тон работа и не можам да читам на работа инаку отидов со паметот...

На MADO и Ninichka им се допаѓа ова.
  16. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    I jas mislam deka otidov so pametot:drunk:,jas pak ovie denovi koristam godisen odmor,pa imam vreme cel den na net da visam,pa gi ubrzuvam rabotite,HSG,hormoni,spermogram...za inseminacija ke vidime ,zavisi od spermogramot vo petok,ako e isto los,pravime uste eden nareden mesec i veke ke se spremam za IVF,a iskreno mislam deka toa e resenieto i ako treba da bide neka bide pobrzo,deka mrdnav so pametot(facepalm)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас се мислам утре да се јавам кај матичната да прашам дали ќе ми дадат некој ден боледување за оваа инсеминација. Да си полежам дома бар 2-3 дена. Хормони сакам да испитам, ама се мислам дали на своја рака или да го чекам докторот да ми каже...

18. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Jas denes sama na svoja raka otidov kaj maticnata,si pobarav upat (deka utre mi e treti den od ciklus),za ispituvanje hormoni,sedimentacija i si zamoliv fino ubavo da napravam HSG snimanje mesecov. A med.sestri mi vikaat sto si zabrzala,cekaj...ehe dodeka stignes za IVF,eden kup raboti treba. Rekov,znam deka treba eden kup i zatoa sakam da pocnam so sreduvanje dokumenti. Abe od vakvi medicinski lica ,da ti pukne dusata. Ama jas niv ,,ignore,, i pravo kaj doktorkata,si zedov upati i cao.

На kukla21 и MADO им се допаѓа ова.
  19. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ninicka e takvi se maticnite,posleden pat koga pobarav uput za inseminacija,mi veli,so si se zabrzala,ne si 40 godini :x,ja gleam i si vikam u glava,aj ke pocekam do togas,pa ke pocnam so ispituvanje...abe bog da cuva se,od maticni ama nisto ne se ocekuva da te nasocat,retki se mislam,majkata mu e samo na specijalisti da se odi,nekoj sto imal iskustvo so milion takvi ili slicni prikazni.

A @AngelOfArh kaj ni se izgubi?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    @kukla21 А имаш ли правено некои генетски испитувања и антиспермалнинтела?Те има ли пратено Лазаревски на такво нешто?Те прашувам оти јас немам и се мислам дали треба да одам и дали ке ме прати на тоа оти сакам да ги направам.