Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    фала ти кукле, па и јас помислив тоа дека сега зи,мно време може не е баш ок за испитување ама викам и зимно време правиме бебе нели треба да го има хаха, а како ги распоредуваш капките неделно и која цена се?
    Ниничка тестстернот која му е реф. вредност? Чудна ми е зашто на Гак се други вредности и мене секогаш ми е околу1.5, во однос на пролактинот најдобро е да е на 3 ден 13-15 мене вака ми има кажано ендокринологот, инаку висок пролактин спречува овулација.

2. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ninicka,posto na mm mu bese slab spermogramot,se resivme da probame so inseminacija.Toa bese mnogu vazen moment za nas,bidejki po obrabotka imavme samo 0.5 milioni,i uste koga doktorot mi ja pravese inseminacijata,mi preporaca da ne gubime vreme,poleka da pocneme da sobirame dokumenti za in vitro,bidejki mnogu mali ni se sansite so inseminacija a da ne zborime po priroden pat.
    E sega kaj mene nadezdata posledna umira.go molam Bog da bide uspesna inseminacijata,sega se stremam kon ovaa cel,e sega ako ne bidne duri togas ke vidime sto kako i vo koja nasoka ke trgneme.

Moja preporaka e da odite na edna inseminacija,da vidite so ke ostane posle obrabotka i potoa ke vidite sto kako ke treba.So verba i najgolema zelba,ke uspeeme :*

На Ninichka, espana и menelele им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    kapkite bea nekoi 70/80den mislam. Sekako ne poveke od 100mkd. Zemam po 2 kapki dnevno navecer za vikend i petok, a drugote po edna. Stavam mleko vo supena lazicka i kapnuvam pa taka gi pijam :)

4. iva78

iva78 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    54
    Da ve prasam doaega ne sum imala problem so zabremenuvanje ali eve sakam drugo dete I me intetesira dali moze prolaktinot da se pokaci od stres? Doktorkata mi rece nisto da ne pregleduvam si staviv so glava deka sega ne ostanuvam trudna od toa??

5. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Мене пак ми дојде на први месецов :( дали има врска тоа што пијав микрогинон една година без пауза (така ми рече гинекологот) после спонтан. Сега еве од декември цело време се обидуваме ама пак ништо;(

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Девојчиња ве нема нешто денес?! Што правите? Јас петочки едвај чекам да ми мине времето..
    Од утре се боцкам со фостимон инекции - 5 на број. Па пак на контрола...

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Tuka sme kukla21,sekoj so svoite maki:wasntme:
    Nie denes go dobivme rezultayot od spermogramot. Dijagnozata e astenozoospermija, no podobrena e vrednosta, 20 milioni vo 1ml.sperma,pa toa mi dava nekako nadez deka e podobreno od minatiot pat koga bese samo 5milioni vo 1ml.sperma.
    Dali nekoja od vas e informirana za ovaa dijagnoza, astenozoospermija,da mi kaze nesto poveke. Znam samo deka znaci namalena podviznost na spermatozoidite. A nasle i poveke leukociti od potrebnoto vo spermata,pa sega neznsm sto da mislam?!..

8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Devojki ne ve zaboraviv :*
    prvata dijagnoza na mm mu beshe oligoastenozoospermija pa na vtoriot beshe azoospermija .
    Maz ti neka napravi spermokultura i urinokultura za leukocitite . So taa dijagnozo moze da se podobri ako pie nekoj vitamini i apcija kako spermotrend spiman i ke bide podobro . Odete kaj dobar urolog i on ke vi kaze sto ponataka :*

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ниничка - што пишува за леукоцити на спермограмот? Ако се во рамки на референтните вредности, тогаш не се работи за некоја бактерија и мислам нема потреба од спермокултура. (ова ни е од докторот кажано).
    По мене со оваа дијагноза и ако по обработка има малку добри, тогаш наубаво да правите ИВФ. Не губи време со витамини и бабини деветини. Гледај што побрзо да се фатите на орото.

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. glamour-lady

glamour-lady Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    776
    Zdravo na site. Se nadevam deka ke dobijam pomos i sovet.
    So mm skoro 2 godini rabotime na proektot BEBE, no za zal dosega neuspesno. Imam PCOS (policisticni jajnici), a so toa i neredovni menstruacii (ciklusite mi traat okolu 35-45 dena. Godisno dobivam okolu 9-10 menstruacii). Posledna menstruacija mi bese 15 decembar, znaci sprema dolzinata na moite ciklusi mi kasni okolu 15-20 dena menstruacija (taka mi pokazuva i aplikacijata na mobilniot). Vo poslednive 15 dena napraviv 3 testa, od koi edniot Clearblue i site bea negativni. Simptomi nemam nikakvi nitu za bremenost nitu pms simptomi. Mene me zagrizuva toa sto zavcera vecerta imav slabo krvarenje nekolku kapki (a normalno imam premnogu obilni menstruacii), a vcera i deneska imam temno kafeav iscedok, a koga ke se izbrisam e bledo rozevko.. sto mislite, sto moze da bide? Na ginekolog imam termin na 18, dotogas ke poludam. Inaku da napomenam vo ovie 2 meseci 2 pati smenav klima, ne konzumirav nikakvi antibiotici i ovie denovi bas imam nekoja tapa prelada.

На деара му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    ех ете ја мојата тема. како јас да го пишував твојот пост @glamour-lady :lol:буквално и кај мене е иста ситуација.само јас се обидувам помалку од година. друго се е исто. ПЦО, нередовни менструации. последна ми беше на 2-ри јануари а еве сега веќе 4-5 дена исто како тебе имам кафеав исцедок и бледо розевко кога ќе се избришам. јас тест не направив, знам дека ќе биде негативен што ќе се мачам. ќе чекам да добијам. како и да е, да не бегаме од темава.навистина не знам од што ни се случува ова.јас сум во петок на лекар.ти си порано ајде ќе кажеш што ти рекоја...а што инаку правите со докторот за ПЦО. знам дека не се лечи, ама испитувања некои, терапија нешто мора да примаш...?

На деара и glamour-lady им се допаѓа ова.
  12. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    И јас сум закажана за на гинеколог наредна недела. Држете среќа се да е во ред!!!

На glamour-lady, BirMelek и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.001
    Допаѓања:
    4.231
    девојчиња јас имам многу пишувано на темава за пцос, мене менстуациите ми стана редовни и забременив со помош на метформин, обавезно преглед на ендокринолог, испитување на инсулин и скриен шеќер, дури и овие вредности да се добри даваат метформин зашто ептен поволно влијае на јајниците, можете да си прочитате на интернет. Потоа проверка на сите останати хормони, кај мене беа малце покачени машките т.е андростендионот па за него пиев спиронолактон кој исто така во комбинација со метформин има поволно дејство на ПЦОС. Благо исфрлете , бел леб, тестенини зашто пцос баш тоа го сака и вие ги храните, ако имате покачена телесна тежина намалете ја, мој совет за ендокринолог се Крстевска и Пемовска на клиника и двете се супер.

На glamour-lady, Kaetana, BirMelek и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас немам ПЦОС ама имав слкчна ситуација како вашата минатата година. Ми каснеше и единствено што дојде беше чудното кафено, розево. Се си мислев сега ќе пробие и со денови се мотав самата себе. После ме фати паника и отидов на гинеколог уште истиот ден. Среќа слободна беше мојата докторка во систина. Ме гледаше на ехо и вика нема ништо што ќе индицира вакво нешто. Единствено мојот стрес и нервоза и очекувањето да дојде па да почнам со инсеминација.. моја теорија е дека од стрес си го имав тоа.
    Некој се боцкал со фостимон? Да очекувам печење или ништо не се чувствува?

15. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Jas se bockav so fostimon I citrotide pred ivf-to 4 dena, ako dobro se sekjavam potkozno se stavaat I ne se bolni

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мислам дека спомна докторот поткожно, ама не сум сигурна. Сешго читав на интернет и незнам веќе што читам :) фала на брзиот одговор :)

17. Medea

Medea Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    37
    Девојки сакам нешто многу убаво да споделам со вас. Утрово направив тест и позитивен еееее :D.Многу сум среќна по две години и пол пробување прв пат да видам II цртички. Само мм знае и еве и вие чекам прво да одм на лекар па потоа ке славиме. Ви посакувам на сите II и да ја почувствувате оваа среќа.:*

На haska-haskicka, bubic.k, facule и 21 други им се допаѓа ова.
  18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Честитики, @Medea , многу убави вести :hug:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Прекрасна вест за нас,а и прекрасно изненадување за вас на Денот на заљубените :) Честитки,имај си убава ,лесна бременост,те чекаме во ,,Труднички муабети,,

20. glamour-lady

glamour-lady Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    776
    @BirMelek dosega ne sum primala nikakva terapija za PCO, nitu za regulacija na menstruacija, naredniov mesec ke gi pravime site dopolnitelni ispituvanja. Nemam konzumirano nitu klomifen od pricina sto ginekologot mi sovetuvase da pricekam uste malku (bidejki sum bila mlada, imam 22 godini) pa posle site napraveni ispituvanja da vidime sto ke ispadne i kakva terapija ke primam :) .. a ti primas li nekakva terapija?

@Medea cestitki i uzivaj vo bremenosta :)