Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Честитки !! Со лесно и со убаво да ти мине бременоста!!

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Честитки за новата трудница :) годинава ќе биде плодна ми се гледа. Супер почнавме :)

Ја примив првата инекција. Малку ме печеше, ама се трпи. Вечер ќе се релаксирам на Владо Ѓоргиев. :)

На Lisa_Maja, MADO, Ninichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Medea

Medea Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    37
    Ви благодарам на сите. И што побрзо од сите само убави вести да читаме.:)

На jacqueline.s и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Kukla samo fostimon primas ili I klomifen? Od koj den se stava fostimonot? Jas da se prijavam deka vcera vecer mi dojde tetkica, mislam deka vcerasniot den ne se racuna, taka da od denes go racunam prv den, od ponedelnik pocnuvam so klomifen pa zdravje na prva inseminacija..

5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    jas koga mu kazuvm na mojot maticen za nesto sto sum procitala na net vednas se nalutuva, demek so toa sum go omalozuvala. I jas imam pcos I sum citala za metformin, a sum citala po stranski forums I deka mn go zimaat na svoja raka I postignuvaat udpeh. Se mislam dali I jas da zemam na svoja raka...
    Kazi mi pod koe ime tocno e metformin I od kolku mg piese? Ova ke go prasam doktorot koj ke mi pravi inseminacija pa ke znam za slednata dali da go pijam.

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Само фостимон овој пат. Минатиот пат се договоривме да одиме на природен циклус со докторот. Ама сега ми вика многу ти е долг циклусот ќе смениме терапија. Денес ми е 5 ден. Ќе се боцкам 5 дена и на 6 треба да одам да ме види докторот на ехо. Се надевам нема да ми каже да примам уште некоја!
    браво Либра ако се решивте за инсеминација. На ГАК ќе правиш? Мислам дека прочитав дека прашуваше за ГАК.

7. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Taka planiram, dve na gak, pa da odam kaj lazarevski, ako kaze uste edna inseminacija vo red, ako ne spremni za invitro.

8. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    I uste edno prasanje... Sto ako ne porasnat dovolno folikulite so klomifen do 13-14 den koga od prilika bi trebalo da bide inseminacijata?

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Од моето искуство до сега, докторот секогаш ми закажува ехо следниот ден по завршување на терапијата. Обично сабајле за да ако има потреба продолжам со терапија, По мене ако добро те следи доктор, не би требало да се најдеш во таква ситуација.

10. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Togas ke se poceka so inseminacijata uste den-dva, taa zavisi od folikulite, a ne od datumot.

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Се согласувам со Дарси. Јас првиот пат правев инсеминација на 15 ден мислам, вториот пат на 13 ден. Дури тогаш беа доволно големи. Сепак, мора докторот убаво да те следи за да не дојде во ситуација да нема доволно зрел фоликул за инсеминација.

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Fala na odgovorite..

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mesecinka87

mesecinka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki, jas sum nova na forumov i imam nekoe prasanje... So soprugot vekje 3 meseci se obiduvame da pistaneme roditeli.... No nekako ne pratam plodni ili ne plodni denovi... Si velam koga kje fati kje fati... Ne znam dali e rano da odam na ginekolog dali si pram premnogu stres ili ne... Vi nlagidaram odnapred... :)

14. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Pocekaj do 6 meseci, imajte si redovno odnosi no prati si I plodni denovi.. Ako do togas ne daj boze ne bidne moze da si napravete osnovni ispituvanja.

На mesecinka87 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mesecinka87

mesecinka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Ti Blagodaram Libra88 <3

16. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.001
    Допаѓања:
    4.231
    Libra88 кој гинеколог ти го рекол тоа? Па мене уште на првиот преглед кај Ивановски во систина без направени испитувања ми рече ти ќе пиеш метформин и многу нешта ке се средат, и ендокринологот ми го потврди тоа, зашто не си закажеш на клиника на ендокринлог нема шанси да не ти дадат метформин верувај. Инаку јас почнав со 850мг дневно и постепено се покачуваше до 1000мг, па 1500 и на крај примав од 1700 т.е ( 2x850). Јас немав проблеми со метформинот освен на почетокот мало гадење ок се поднесуваат може само да помогнат ама не знам дали да земеш на своја рака. Иначе состојката е таа метформин само имаат разни имиња од производителот, јас ги пиев Сиофор как најдобри за желудник, 130 ден приватно околу 40-60 со рецепт зависи од колку мг беа.
    @glamour-lady за ова нема години, никогаш не е ловек ни млад ни стар во борбата за дете, јас на 23 години имав веќе направено и хсг, и операција и примав терапија веќе . Така да мој совет ти е да не чекаш зашто пцос знаат да бидат многу незгодни.

17. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    па и мене кога ми кажаа дека го имам овој синдром не ми препорачаа ништо, никаква дополнителна терапија, никакви испитувања.среќа што конечно ми се погоди докторката, па од петок почнуваме со потребни испитувања. се надевам ќе дојдам до некој резултат...инаку @glamour-lady и јас сум релативно млада имам 25 тоа е она што ме теши, ама се согласувам дека за ова нема години, мора сериозно да ја сфатиме работата...со лесно да ни е:D

18. Frosina94

Frosina94 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    60
    Добар ден и убав ден на сите :hai:
    Јас ете и овој месец пак со тетката не се разбираме , пофторно ми доцни цели 7 дена и утре ако пак не дојде ќе правам тест , па ќе видиме за што се работи хаха дај Боже да испаднат || црткички по година и два месеца исчекување .:hai::*

Последна измена: 15 февруари 2015
    На flower30 и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  19. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Женски требаше да добијам на 04,02, но не добив , после тоа направив тест на 05 и 09 , и двата беа негатини ги правев во текот на денот... но се уште немам добиено . Утре одам на доктор се надевам ќе имам среќни вест и покрај ваквите тестови !

поздрав ди сите

20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Sto imam na mobilnoit simnato aplikacii za sledenje na ciklusot mi pokazuva ovulacija i plodni denovi , a pred 3 dena i vcera imav malku krv na vesot a na toalet nemam, ke pocekam uste nekolku dena pa na kraj mesec ke pravam test vo slucaj ako ne dobijam.
    Za godini ne gledajte jas na 19 godini imav spontan a eve 21 imam sega i uste ne sum ostanata bremena iako poveketo od tuka go znaat mojot problem , jas pak ne se otkazav od priroden pat pa zdravje ako ne bide koga ke se vratam vo Makedonija ke probame invitro .
    Zenski koj se vo ocekuvanje vi posakuvam dve crti :*

На Frosina94 и flower30 им се допаѓа ова.