Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Честитки надја80 се најдобро :* :*

Сега јас имам друг проблем, значи откако ми доцнеше пиев апчиња ми дојде значи ми дојде после 15 дена од редовната менструација, сега не знам ни кога ми се плодните денови ниту ништо, ај боже може сега полесно ќе биде кога најмалку се надеваме

2. Nadja80

Nadja80 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    20
    Devojki, Vi Blagodaram na site, cuvstvoto e prekrasno, samo da vi kazam deka gi imav istite simptomi za dobivanje pa duri i eden den imav bleda krv i mislev deka dosla vampirkata, ama za srekja ne bese taka i eve sega sum presrekjna :inlove:

[mod-kirilica:3qmb85ml][/mod-kirilica:3qmb85ml]

На ciribiribela, nesa, izaaaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  3. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    Здраво феминки,еве ме мене повторно :) сакав да прашам дали некоја имала искуство со инсеминација? Кај мене се е во ред исто и кај сопругот,еве повеќе од година и половина не сме зачнале,а докторката ми предложи инсеминација,па ако некој знае нешто повеќе за ова би му била благодарна да го сподели тоа на форумов.Инаку честитки и од мене за сите идни мамички и им пуштам среќа на сите оние што им треба :) И дали некоја од вас чула за Ултрамедика? Поздравче

4. skorpijaa87

skorpijaa87 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    zdravo na site feminki bev na doktor mi napravi doktorot pap test site mikrobioloski ispituvanja i se e super.Mi gi proveri jajnicite vaginalno i imam vo leviot jajnik plodni zenski jajcekletki i bile uzreani 3.8mm plodni denovi mi bea neknja vcera i deneska pa ke vidime dali ke se fati ovoj mesec inaku ne terba da mi dojde do 25.Daj boze da ima netso.I sakam da prasam dali posle ovie tri dena plodni ako se fati ke me bolat gradite kako pred menstruacijata ili sto ke custvuvam posle nekolku dena (za poiskusnite) pozdrav do site

5. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Исто и јас како тебе бев на гинеколог и ми рече имаш зрели јајце клетки за два дена треба да пукне некоја од нив и тогаш имајте односи. Ама ништо не се фати тој месец, мислам дека се беше до мислата ќе се фати или не. После два месеци кога баталив тоа, си имавме кога ние сакаме, па се фати без проблем. Не му ја мисли многу уживај си. Моите симптоми кога забременив беа болки во јајниците како за добивање, а градите ми се стврднаа дури во вториот месец од бременоста , исто така дури тогаш почувствував и гадење и почнав со повраќање. Само опуштено ќе биде кога не се надеваш.

6. BeautyS

BeautyS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
    skorpijaa87 и кај мене исто симптомите се јавија многу покасно некаде 2 месец кога бев...болни гради, мачнини, меѓутоа не мора да значи дека кај секого е така...индивидуално е, некои девојки имаат болни гради и на денот на овулација и болката останува и понатака и од каснење на циклусот. Искрено ти посакувам да ги здогледаш твоите 2 цртки овој месец. меѓутоа непишано правило е дека кога најмалку се надеваш и очекуваш е тогаш остануваш бремена, стресот и напнатоста е најголема контрацепција

7. Beluvce

Beluvce Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    6
    здраво девојки

кај мене до вЧера беа плодни денови, но ме Чуди тоа сто веке трет ден имам болни и Чувствителни брадавици.кога последн пат го имав овој симптом кој се појави на 25-26 ден од циклусот видов две ц ртиЧки кои на крај заврсија со спонтан во 6та недела, но сега е многу рано бидејЌи денес ми е 17 ден од циклусот, за тест е многу, многу рано, освен тоа забелезавдека синока станував 3-4 пати за во веце, но други симптоми и немам.....

8. BeautyS

BeautyS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
    За симптоми ти е премногу рано(како знаеш дека овулацијата е помината?)....јас би рекла дека сеуште не си овулирала па баш поради тоа имаш и осетливи гради, бидете активни деновиве...не е правило секој циклус овулацијата да се случи на средина на истиот. И на тебе ти посакувам 2 сртки и секако успешна бременост

9. Beluvce

Beluvce Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    6
    BeaytyS јас следам овулација со тестови така да позитивни тестови добив на 5,6,7 јуни, а плус мене не ме болат градите туку само брадавиците

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.996
    Допаѓања:
    108.535
    Девојки знам се ве разбирам дека сакате што поскоро да си останете трудни ама не се замарајте со тестови за овулација итн.. чисто едноставно водете љубов и бебето ке си дојде. :) колку повеке се замарате со тоа кога ке останете трудни , плодни деновии итн тоа само се одложува. поздрав и со срека на сите :*

11. skorpijaa87

skorpijaa87 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    zdravo na site sakam da prasam dali ako si ostanata bremena a seuste neznaes znaci ocekuvas za 1 nedela da dobies menstruacija i dali togas e poinakvo custvoto koga imas odnosi kako pred menstruacija za razlika koga ti se plodni denovite

12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    жемички ај да ве прашам дали некоја знае или имала искуство да имала бактерија кламидија и откога ке се излечи да останала бремена без прочистување на каналите?мене уште таа процедура ми е останата од прегледиве а како што слушам колку болело баш и несакам да ја правам се надевам дека ке ми даде Господ бебе и без тоа еве веке две год се обидуваме.а имавме кламидија ама после тоа двапати правев контрола нема ништо па ме интересира ако некој имал такво искуство???

13. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    43
    Девојки, ве следам од самиот почеток, ви држав на сите срекичка, на тие што веќе им се оствари желбата им честитам и им посакувам лесно да си ги износат бебчињата. После првиот неуспешен обид (dismissed abortion) еве ме сега со нови сили и надеж за не добивање на 19 (недела). Се молам да биде успешно и да нема никакви проблеми...... :hug: ве сакам сите, да не губиме надеж

На nana2112 и RozeSk им се допаѓа ова.
  14. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Јас имав хламидија долго време, но си се излечив и потоа веднаш се фрливме на работа за бебе и еве ме, 9ти месец, го чекаме малово да дојде на свет. Не бев на никакво прочистување на каналите, само со терапија вагиналетки и неколку орални таблетки се излечив.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    вчера бев на доктор и ми рекоа дека сум имала некој вид на полицистицни јајници и дека не било страсно ништо и дека ке немам проблеми за да останам бремена.....друго се мие во ред само ми кажа дека ако до септември ништо не биде да отидам со маш ми за да ми даде некои апчиња за овулација со цел да помогне да останам побрзо бремена а мас ми само да си направи спремограм........треба оваа недела да ми дојде т.е од 14ти до 16 ти ама нешто немам ни знаци немам ништо ....не се надевам да не сум бремена( ја нема во мене таа срека ) се плашам да не е веке нешто друго во прашање ги нема пред менструалините болки а и градите не ме болат веке...... :( :( :(

16. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    срц не се разочарувај толку брго ќе биде се ајде малку позитивна те чека и свадба сега... мисли позитибни работи за да ти се случуват само убави нешта

17. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

срцко не се разоцарувам веке се навикнав ;) а и да ти кажам веке дека не се ни замарам со тоа сега сакам само свадбата да помине и да си почнам со нови сили ;) се надевам дека после свадбата ке се изненадам и со нов член па да ви се придрузам и јас во клубот :) те гушкам :hug: :* :* :*

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.996
    Допаѓања:
    108.535
    сабатини точно , воопшто да не се замараш гледам моја возраст си , има време , штом имаш п.јајници ке ти дадат некоја терапија , ке ја пиеш некое време ( ке ти каже доктор) и потоа ке биде..
    јас исто така имав проблеми ама со хормоните пиев 6 месеца Диане ( 6 месеца ги пиев бидејки имав многу мала овулација , 17% ) а тогаш не се ни обидувавме со мм за бебе
    Кога решивме да имаме бебе реков ке си го ставам умот на пасење па што биде нека биде. И така беше. Воопшто не се замарав и при првиот обид останав трудна :) Ми каснеше 40 дена а јас се прашував зашто ми касни , мислев дека пак ми доцни поради проблемот со хормоните. И кога правев тест не ми се веруваше дека сум трудна. :) Затоа уживај, кога се замараш е полошо се оптеретуваш психички така. Убаво да си поминете на свадбата да се изнаиграте изнавеселите па потоа со нови сили напред , и чекаме да ни пишеш :*

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

фала за подршката коритсаки и на убавото објаснување.......и јас веке не се замарам со тоа а и докторот ми рече дека нема да има никакви проблеми и тој нешто спомна за терапија ама пошто мојот маж не е сега до мене нема како да се изведе терапијата :lol: ;) а инаку има време за свадбата уште скоро 3 месеци ама мора да се изнаиграм па кој ке биде највесел ако не јас :) сега во јули чекам да си одам за германија па да одам таму на доктор и да видам што ке каже и дали ке ми даде некоја терапија па да си пробаме силите до пред свадбата со мажулето ако не после тоа секако ке се работи на случајот :) па знаете како е млади пресни сопружници мора да се испоштуваме на почетокот почесто .....сега разделени си собираме сили за во јули добродојде добронајде да има хахахахаха ти благодарам многу коритсаки и гушки за тебе и за малото ангелче

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Beluvce

Beluvce Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    6
    sabatini vo koe mesto idis za Germanija?