Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. desperate15

desperate15 Популарен член

fs-fs-fs каков тест правеше? Би требало да покаже ако има бременост.

Женички јас сум ептен загрижена, денес ми е 34 ден од циклус а немам добиено, 2 дена имам розникаво-кафен исцедок, истото ми се случи и на 24 и 25 ден од циклус па се тешев дека е имплантациско крварење, ама еве го сега пак. Четвртокот направив еден евтин тест и негативен испадна. Не знам што да правам, кога веќе не сум бремена бар нека си дојде мензисов како што треба :(

2. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Тоа

3. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Прво некој ефтин после Шур чек и ништо се надевам грешат!

4. bokace

bokace Популарен член

jas ne znam koga mi se plodni denovi osven ovie aplikacii sto mi kazuvaat imam 3 i site 3 se razlicno zavedeni , zatoa sto mene ciklusot mi e od 45 dena pa i do 60 dena . I jas sum so policisticni , mikropolicisticni jajnici taka da ne znam dali ova na vesot e ovulacija ili menstruacija :*

5. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Lele devojcinja sto se slucuva?? Gledam na site slicni raboti ni se slucuvaat.. jas mislam nisto ne ti e. Mene slicno vakvo mi se sluci pred nekoj mesec. Nikakvi indikacii nemav deka nesto mi e problem. Mislam nesto e od klimata, vremevo, zivotot, stresot..

desperate15 likes this.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ја утре си ја чекам другарка ми па здравје од следниот месец да се спремаме и ние за испитувања за инсеминации или што и да треба да дојде по ред. Многу сум опуштена, но кога ќе ми одлепи жичката на кратко збеснувам. Вчера и денес навечер по една чаша винце и спијам како бебенце. Од симптоми за добивање имам малку надувано мешенце, сосем малку со оглед на тоа што ослабев доста па не ми се познава толку многу и надувани и малку болни гради. Опуштено си чекам, за овие 13 месеци бар тоа научив. Смешно е ама не е смешно, се трудам барем.

Kiflicka05 likes this.
  7. bebuskaaa

bebuskaaa Активен член

Zdravo na site pred 6 meseci bev na ginekolg vo remedika pravev pap test mi rekoa deka se e ok imam neredovna menstruacija mi doaga no ne e bas kako so treba mi trae 2 do 3dena i nekogas se slucuva na pocetokot na mesecot i na krajot na mesecot pak da mi dojde menstruacija pred edna nedela pravev test za bremenost mi izleze negativen mislam edna sina edna crvena linija posle tri dena mi dojde menstruacijata i mi tece po malku i kafeav iscedok.Ve molam za sovet

8. kukla21

Колку долго ти трае циклусот? Ако е 28 дена може да се случи двапати во еден месец да имаш добиено - еднаш на 1ви, еднаш на 28ми. Тоа што си правела ПАП, тоа е редовна контрола. Претпоставувам микробиолошки брисеви имаш правено. Она што треба да го направиш следно е да следиш овулација, тм да направи спермограм и ти хормонско испитување.

Ангел, може нема да треба да правиш никакви испитувања.. ајде стискам палци твојата швајцарка да стане руски воз и да дојде за 9 месеци :D

AngelOfArh likes this.
  9. Libra88

Libra88 Популарен член

I jas taka opusteno se druzam so tetkica bidejki znam deka veke ke pocneme da pravime nesto da se mrdneme od tockata vo koja se vtrime godina ipol I znam deka ke bide stresno no sto e toa e.. Ne sme ni prvi ni posledni.

Ninichka, kukla21 and guldzana like this.
  10. guldzana

guldzana Истакнат член

Pa modze od stres ama pak odete i prasucajte m ginikolg jas se spram za in 3po ret seee za bebe :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

Ninichka likes this.
  11. malo88

malo88 Активен член

Zdravo devojki. Non stop ve citam, i na site vi posakuvam da vidite || crtki vo najskoro vreme.
    I jas imam problem so neredovna menstruacija,imam policisticni jajnici,a homoni pap i mikrobioloski se vo red. Bidejki ne sum mk, vamu bev na ginekolog,i mi dade apcinja za da dobijam, dobiv samo dekemvri. Ginekologot mi rece deka ako ne dobijam narednite 2-3mes.ke mi dade nekoj piluli za reguliranje na ciklusot. Dali nekoja od vas ima takvo iskustvo so niv? Se izvinuvam za dolgiot post, i za lat.od mob sum. Pozdrav

12. desperate15

не знам кукле од што ќе да е ама ако верувате не ми се иде на лекар нозеве ми се враќаат наназад од толку што ми се омрзнати болницине и лекарине :( ќе направам деновиве уште еден тест ама знам дека нема ништо туку ајде за секој случај..
    @malo88 ќе ти даде контрацептиви да пиеш друго нема. Јас не би се нафаќала да ги пијам не го решаваат проблемот со пцос, погоре ете имаш пишувано што го решава.

13. delvi

delvi Популарен член

феминки, утре треба да одам да проверам хсг.. може ли некој што веке е бил на проверка да ми каже дали боли и дали потоа може да одиш на работа...работата ми е во канцеларија па незнам за ден како ке треба да регулирам....

14. desperate15

не боли мила бар мене не ме болеше сосема нормално фукжнкционирав само земи си влошки може да крвариш малце и со лесно нека ти е :)

15. kukla21

После ХСГ можеш што сакаш да правиш. Ниту боли, ниту има некакви проблеми после тоа. Може да имаш некакво крварење - земи си влошки и тоа ти е.

Десперате, и јас не би одела на лекар.. Ако си била скоро, сигурно ќе се видело ако имало некој проблем.

16. kukla21

@malo88 пролистај ги малку страните наназад. Има девојчиња кои имаат пишано за ПЦОС што помага.

17. malo88

malo88 Активен член

non stop citam, skoro po cel den sum na forumov, samo sto se mi e ispomesano i panika me faka. Ocajnicki e koga iscekuvas nesto..

18. Libra88

Libra88 Популарен член

malo, probaj so caj od ajducka treva... mene mi gi rigulira ciklusite, no ako se sakate bebe razgovaraj so doktorot da ti dade klomifen (ako veke imas praveno HSG, ako nemas praveno, obavezno prvo HSG pa posle klomifen).

19. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Kade ke go pravis HSG-to ?
    I jas utre vo 13h.imam zakazano hsg kaj dr.Tolovski i jas odma utredenta treba da se vratam na rabota,a rabotata ne mi e bas kancelariska,na noze sum. Mislam nema da ima problemi,tuka poiskusnite i tie sto pominale hsg taka velat. Ajde so lesno,pa zadutre ke kazeme kako pominalo. Mene tri dena se tamo mi e pametot,odvaj cekam da se zavrsi i toa,pa odime ponatamo.
    Srekno!

MADO likes this.
  20. kukla21

Ниничка и другите - нормално е да се секирате од непознатото. Сите сме си вртеле филмови низ главава.. Кога ќе помине е друга приказна.
    Со лесно утре на двете!

MADO and Ninichka like this.