Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.070
    Допаѓања:
    110.886
    За овие 15 месеци се немам досега вака осетено никад, тажно, болно, тмурно, празно.... Во Неделата наутро седиме со кумот во една слаткара во населба на кафе и гледам еден пар со детенце, едно мало слатко ама очигледно му сметаше чадот од цигарата на мајка му и незаинтересираноста на обајцата родители и на луѓето што беа си нив и си плачеше сирото. Мајката задлабочена во билтенот, во близина имаше кладилница, и во цигарата, таткото исто, на малото му падна играчката со која си играше на подот, поплача 15 минути и мајката тогаш се сети да му ја подаде, од под, така, нит да ја подзабрише, да не речам па да побара со врела вода да и ја измијат (wtf) После уште 15 минути детето веќе почна да ќенка и стана таткото, мајката си продолжи цигара врз цигара, го зема во раце и почна да вика како му иде да го фрли на улица од што е досаден. Е на такви родители горнион им дал детенце, и затоа се фрустрирам од ден во ден. Мислев сум научила да пребродувам ама не. Денес ко за беља секој втор пост на ФБ е за бебенце, сите забремениле, родиле, се фалат со бебенца.... Ќе си полудам :@

Се јавив кај гинекологот, ќе му побарам денес упат утре да отидам да проверам хормони, па здравје на крај на месецот и на гинеколог да отидам за пап, брисеви и ехо, па што иде понатака. Ко за беља си легнав демек синоќа во 10 да се наспијам дека добив и поспана се осеќав и сабајле станав едвај очи отворив, и сега ми се ко залепени, ко низ мрежа гледам 8-| Искрено со странки денес не знам на кај да фатам. Добив една добра вест и едвај чекам да ми заврши овој лош период :x

2. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    @AngelOfArh, секогаш кога сум те читала сум се восхитувала на твојата позитивност. Остани таква и во овие моменти. Знам дека ти е тешко, но не е убаво да се измачуваш со такви прашања - зошто тие да имаат, јас да немам. Се се случува со причина...Верувај, биди позитивна. Среќните моменти се пред тебе. Биди сигурна!

На Ninichka, espana и flower30 им се допаѓа ова.
  3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Искрена си била во објаснувањето,те
    сфаќам тоа се нарекува,,позитивна
    љубомора,, ,не завидуваш на
    другите,едноставно немаш одговор
    зашто тебе да не ти се случи тоа.Мој
    совет е да си се опуштиш,радувај се на
    туѓата среќа,секој си оди по својот пат
    со своја судбина,Господ може да
    забави,но не заборава, не става во
    искушенија,кои мора да бидеме силни
    да ги поминеме,и потоа не чекаат само
    уваби мигови....Ти посакувам побрзо да видиш две цртички...Јас кога се опуштив и ,,дигнав,,раце,се помирив со тоа кога сака нека биде...е токму тој месец бидна. ;)

На Ninichka, kuc, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Добри вести за мене, докторката рече дека сум во ред, без проблеми, и имам фоликул 14мм, до петок ќе треба да е таман спремен за пукање :D Ме прегледа, сите органи ми се нормални, и на место, исцедокот како за пред овулација си е каков што треба да е. Немам никакви ранички, брадавички, цисти итн итн. Големо олеснување беше ова за мене.

На wings, MADO, Kiflicka05 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ти реков ли Жаки да не паничиш?! Пустото дур не те видат на лекар не ти се смирува срцето..

@milamila988 Мене така ми останало во глава - ќе ѕирнам и јас дома по сметките :)

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.070
    Допаѓања:
    110.886
    Мила се е освен љубомора, неколку пати сум пишувала на таа тема, не им љубоморам, само бесна сум што жената која била благословена со бебуле сега го смета за ѓубре, и досаѓа, не му обрнува внимание. Тоа ме нервира, ништо друго.

На espana, jacqueline.s и danichap им се допаѓа ова.
  7. marija ilieva

marija ilieva Нов член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    imaam prasenje edno so momceto probuvame tie denovi so bebe deneska na gakite vidov toa ne krf kako nekoja druga boja sto bi mozelo da bide toa pozdrav zgrizena

8. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Te сфатив, воопшто не разбрав погрешно,тоа го кажав бидејќи во психологија како термин го употребуваат,,позитивна љубомора,, која нема врска со љубомора...баш како што велиш им дал Бог дете,а немаат гајле,а некои ,,плаче,, да стигне со таа цел.Потполно те разбрав ....:)

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.070
    Допаѓања:
    110.886
    Уф овој гинекологот ми е како психијатар на мене, многу сакам кога идам кај него па макар и само на муабет :lol: Ми даде упат за хормони, мм спермограм и ми закажа за брисеви, пап и ехо на 27ми. Значи утре сабајле рано ќе идам на гинекологија за крв да ми вадат за хормони, мм крајот на неделава ќе го пратам што вика он да си го онади кај Веро Тафталиџе у WC (не ми замерајте лупам глупости и од мака). Многу си го сакам овој докторов затоа што ми е многу срце, сакаше се овој месец да ми заврши ама немаше физички можност па ќе мора ХСГ следниот месец. Епа тоа е, и јас следниот месец ќе ве прашувам а ова како, а она како, а боли ли, а пече ли, а тече ли...

На Kiflicka05, Ninichka, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Vo septemvri pravevme spermogram I spermokultura vkupno 3198 den. Okolu sesto denari spermokultura,2100 spermogram I okolu 500 den ostavanje primerok za spermokultura se ukupno 3198 den I plus mojot pregled 2050 den I plus pat maltene sto evra za nekolku casa izgleda se pokacenI cenite vo Sistina

11. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    денес помина хсг...го правев кај органџиски...добро помина, ми ставија инекции зас опуштање на мускулите и за мене беше малку болен и незгоден прегледот...болите исти ми беа како пред добивање...цел ден се чувствувам поспано од инекцијата и подуеност кај матката што било нормално по ваков зафат...на крај резултатот излезе дека каналите се проодни но пружат некаков отпор, поточно секој месец не им се работи мрзреливи се и не си ја вршат функцијата на пренесување на течноста до јајце клетката редовно, а и нередовната менструација се едни од причините што нема бебче уште. ....Докторот ни објасни дека не е многу страшна ситуација но секако ке треба малку да се потпомогне...па следниот месец ако е се како што треба ке одиме на инсеминација....

На espana, Ninichka и MADO им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ниничка, како пројде ти?

13. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Ajde i jas da si kazam.
    Denes bev na HSG-snimanje kaj dr.Tolovski.Pred postapkata se napiv spazmex i dijazepam po preporaka na doktorkata. I pokraj dijazepamot,jas voopsto ne se opustiv. Tolku bev stegnata i neopustena sto odvaj go stavija speklumot. Se prepotiv,se ukociv. Moraa na tri pati da snimaat,bidejki od sto bev stegnata,nisto ne se pokazuvalo na snimkite. Rengenologot se iznervira i vika vaka mi pravis problem i ne mi davas jasna slika. Zatoa ve sovetuvam samo bidete opusteni ,za da ne si napravite vaka kako mene.Na krajot odvaj stanav od krevetot,mi se zavrti vo pametot.No rezultatot bese odlicen. Kanalite proodni,tubite vo red,doktorot vika skolski primer,se vo red. No jas iskreno ke si kazam ,za mene ova bese bolno iskustvo i fala bogu sto se zavrsi. Mi prepisaa vibramicin na 12casa*1,sedum dena(ne e premnogu?),jas si zedov i linex forte,za da nemam nus pojavi od vibramicinot. Dali i vie pievte antibiotik posle hsg i kolku dena?
    Zenicki, ne sakam da ve plasam, mozebi mojot prag na podnesuvanje bolka e mnogu nizok,pa zatoa taka reagirab. Izdrzlivo e,sreka sto kratko trae:sweat:
    No sega imam krvarenje isto kako prv den menstruacija i bolki vo jajnici kako menstrualni.

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    ниничка ти многу си се стегнала. Нормално е кога си во грч секое движење да го чувствуваш како болка и насилно "влевување". Вибрамицин пиев и јас, 5дена. Крваење немав, имав само спотинг. Може кај тебе е од што со била во грч.. штознам

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Ninichka,добро што се е во ред,барем околу тоа можеш да се опуштиш малку. Инаку и јас пиев 7 дена Вибрамицин,така ми рекоа,а со нив јас пиев само Б -Комплекс.Инаку,на прегледот и јас како тебе не бев опуштена,и мене мислам дека 3 пати ме снимаа:)ама јас претходно немав ништо пиено.
    не е премногу болно,некој не осетил ништо,некој малку повеќе,ама се издржува таа болка-ние сме издржале и поголеми болки(facepalm)

На MADO, Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    леле ниничка па ти ептен стегната си била, јас памтам се тресев од страв цело време ама ептен брзо заврши за 2-3 минути, а плашливка сум голема. Не е многу вибрамицин, јас пиев 5 дена цитерал после тоа. ајде важно поминало и се е добро тоа е битното
    инаку и мене ми се заврте кога станав па ме задржаа како пијана бев може нормално е

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И само уште ова, додека пиеш вибрамицин никако млеко и млечни производи, магнезиум и било какви минерали.

18. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ah Ninichka za kotek places,pa neli sme jaki nie zenite :) so si stegnala tolku,dobro ajde stom bidnalo i se e vo red,sega disi i opusti se.Vo mojov slucaj i kaj mene doktorot mi dade vibramicin da pijam pet dena i samo prviot den imav malku iscedok,da kazam neznacitelen i slabi bolki vo predelot na janicite.

На Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. Orianna

Orianna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    66
    многу сакам да имам дете со саканата личност иако сум млада

20. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    да и мене ми препишаа вибрамицин 6 дена од кои малку ударна доза првите 3 дена по две а следните три по една капсула заедно со б комплекс...и плус ми преписа едни вагиналети зашто сепак антибиотици се јаки...превентива...и инаку јас цел ден сум како поспана од диезапамот и имам болка во стомакот но ке се среди нормално е сепак е еден зафат .....