Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AnaMil

AnaMil Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2015
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    19
    Jas pravev vo noemvri mesec vo Sisitina i mnogu sum zadovolna bez anestezija nikakva nezamisliva bolka kako sto citav na nekoi forumi a inaku HSG pravev na 8 mi den vednas stom mi zavrsi, epten sum zadovolna i rez odma bez stres bez nervozi,inaku mene mi go pravese dr.Matevska

На Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Do site sto ve uplasiv vcera i go kazav iskustvoto od HSG!
    Denes sum dobra,imam samo mnogu slabi bolki vo stomak i mnogu malku bleda krv .
    Vcera koga pisav bev uste pod stres i imav bolki i mozebi vi zvucev kako placka , zatoa sega vi pisivam ,se izdrzuva eden den bolka,posle toa se e normalno,nisto strasno;)
    Ne se plasete,brzo pominuva!
    Eve denes na rabota,najnormalno funkcioniram.
    Samo uste da prasam ,maticnata mi rece da si zemam i poligynax vaginaleti posle hsg, a tie se na nekoj nacin antibiotik, pa neli pijam vibramicin?!,neznam dali da gi stavam i ovie vaginaleti?!,da ne e premnogu antibiotici?!,dali nekoja od vas gi koristela ovie vaginaleti?

3. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    не пожелно е да ги ставаш пошто и мене ми препишаа и антибиотици вибрамицин и вагиналети, за да не ти се појави кандида од јаките антибиотици...

4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Еве пак да ве замарам малку -јас добив денес,дури и еден ден порано. Иако си реков дека веќе не се нервирам,ама не можам !!! Одам низ дома и плачам -џабе е и опуштеност и прегледи и се !Изгледа Господ решил мене да не ми ја исполни желбата да имам дете.Овој месец нема да правам ништо,можеби само Кломифен пак да пијам,и од наредниот ќе мора да одам кај специјалист и да видиме дали има некој проблем што матичната не го гледа или пак така решил Господ!!!!

5. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Delvi izgleda ne me razbra. Vaginaletite se poligynax,a tie sami po sebe se antibiotik,a plus pijam vibramicin.Tebe koi vaginaleti ti gi prepisaa?

6. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    јас не би ставала вагиналети антибиотикот е сосема доволен како превенција од инфекции, за да не с ејави кандида б-комплекс се пие, или како ти ниничка што си земала линекс така да уживај си :)

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Cvekence,znam kako ti e,i jas se si velam izgleda Gospod me zaboravil,si tufkami jas,ama mora da se borime,drugo nisto ne nj ostanuva.Poveke sreka naredniot mesec :*

На Kiflicka05, Ninichka и flower30 им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Знам,се ми е јасно,ама некогаш не можам да се воздржам !! И тешко ми е,не љубоморам,ама ако верувате-околу мене сите се трудни,сите што ги знам,пријателки,кума,старосватица,кумашинка,која со прво која со второ.....И најтрагично-ја нив ги тешам и им давам совети за бременоста,а душа ми плаче!
    Ама тоа е,тешко или не,ние мора да живееме со тоа,ама само се надевам и се молам на сите да ни се исполни желбата ,доста страдавме.

На Ninichka и MADO им се допаѓа ова.
  9. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Ajde cvekence,,znam kako e...i okolu mene site se bremeni,koja so prvo koja so vtoro,najdobrata prijatelka bliznaci i t.n.
    Nas taka ni bilo pisano,da se pomacime malku poveke...i nema nisto strasno od toa da pocnes ds odis na specijalist. Veruvaj ke ti bide podobro ,specijalistite se nekako i podobri psihijatri. I jas dodeka se baftav samo so maticnata,poveke jas i kazuvav sto i kako,otkolku sto taa mi pomaga.
    E sega finansiski ke si se lisime od nasite zadovolstva(od site),ama jas nekako ne zalam (a znam i sitevie),konkretno dr.Petanovski e extra i mi vleva mnogu samodoverba i nadez. Ajde,so gospod napred,toj nema da ne zaboravi. Mwa:f:

На MADO и flower30 им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.622
    Знам дека од специјалист нема лошо-може само добро да биде!само сега овој месец финансиски не сум во можност да почнам кај специјалист,ама ќе мора.А за дете ќе се лишиме од секое задоволство,тоа го прифаќам ! Дај боже сите овде заедно да се израдуваме !

На kukla21, MADO и Ninichka им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.070
    Допаѓања:
    110.886
    @kukla21 колку чини инсеминацијата во Систина? @Ninichka или кој правеше кај Толовски, колку чини таму ХСГто?

12. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Jas vcera plativ 4 200 denari
    Ti koga planiras?

13. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Zaboraviv da kazam , da jad kaj Tolovski pravev,mnogu. bea ljubezni efna doktorka mnogu fina i eden pomlad doktor mislam bese ili radiolog.

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.070
    Допаѓања:
    110.886
    И јас планирам кај Толовски, следниот месец, овој не може да се направи се, треба и брисеви, папа и ехо, па другиот ќе направам ХСГ. Он сака да направам и испитувања за бубрезите, што матичниот општ никогаш не ми спомнал, толку се замарал за мене. Многу си го сакам гинекологот.

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Angel jas za celata postapka plakam 9000mkd. Ova bez terapija. So klomifen e tolku bidejli klomifenot e mnogu eftin. Sega primam fostimon i toj e poskap. 5 inekcii me kostaa okolu 7000 mkd. Znaci ovoj pat ke me fati poskapo.

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.070
    Допаѓања:
    110.886
    Јас се мислам инсеминациите да ги правам во Систина. Целата постапка значи и спермограм и се?

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    9000 mkd cela postapka: obrabotka na spermata, 3 folikulimetrii, postapka na inseminacija. terapijata e plus na ovoj trosok.

На flower30 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  18. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Koga e slednata inseminacija kukla?

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.070
    Допаѓања:
    110.886
    Кукле ако не си ти за кај сме :*

На danichap, flower30, Ninichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Denes primam posledna inekcija, utre sabajle na folikulimetrija. Ke vidime sto ke izleze utre. Samo molam gospod da ne padne vikend

На MADO, danichap и Ninichka им се допаѓа ова.