Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Ne e problem I vikend, Lazarevski doagja ako treba. Jas ednas vo nedela pravev

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    @kukla21 јас пак да те прашам нешто за капкиве :) мене ми ги препишаа пливит д3 капките, ама ми рекоа дека сите д3 капки се фотосензибилни и треба да се искористат во рок од 3 до мак. 4 недели од отварањето затоа што потоа го губеле дејството и биле многу слаби, знаеш нешто за ова? И дали ги чуваш во фрижидер?

3. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    @AngelOfArh за инсеминациите рачунај и до 20 илјади може да те фатат, терапијата е мошне скапа, сега зависи со што ќе одите ама мене толку ме фаќаше со терапијата пред и после инсемнацијата. Една инекција е накај 1700 се користат повише, стоп инекцијата по 1000-2000 зависно која, кринон гелот за после инсеминацијата 2500, фемибион таблетки за после тоа 600, аспирин 100, пред тоа кломифен естрофем накај 400 ако зимаш приватно глеј на рецепта земи си ги, може и многу помалце да те фати ама да си бидеш спремна. А, да и систина зезаат со цените за инсеминација, на некој 9000, на некој 9300 на некој 10.500 наплакаат , што како прават не знам. Јас во ремедика плакав по 8500 ама сега гледам и таму поскапеле.

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Epten me smiri sega. Jas mislev nekoj dezuren lekar ke mi se pogodi. Fala darcy.

inaku za cenite vo sistina. Sum primetila deka razlicno naplatuvaat doktorite koi pracat inseminacija na ginekologija delot. Duri i eho pregleditw gi naplatuvaat. Na asistirana reprodukcija ne e taka. Moe mislenje e deka doktorot dodava nekoi uslugi za da mu brojat ucinok. Po mene poubavo e da se odi na asistirana reprodukcija. Sepak toa se doktori so taa specijalnost. Po celi denovi samo toa rabotat. Ovie drugite se razbiraat, sepak se klinicki doktori (stepen nad maticnite) ama ne specijalisti za asistirana.
    ova e moe mislenje, ne mora da znaxi deka e tocno.

На flower30 и bebaa им се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    I uste nesto, ne sekoj doktor dava odma bockanje i skapi lekovi. Moze uspehot e pogolem so pogolema stimulacija (neklgas nekpi raboti nemaat pravilo) ama moze da pomines so klimifen samo. Jas ne piev estrofem do sega bidejki endometriumot dobro mi se razviva. Femibion se poskapi i jas primav utrogestan, 900 mkd.

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Jas gi cuvam na sobna temperatura. Utre se ke prasam za ova. Minatiot pat ko slepa kokoska nisto ne prasav. koj ti gi prepisa tebe?

7. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Случајно погледнав на кутичето и пишува дека се чуваат од 4 до 8 степени и прочепкав низ интернетов и стварно било така и одма во фрижидер ги ставив. А, аптекарката ми рече дека не се користат подолго од 3-4 недели зашто дејството им станувало многу слабо. Иначе ендокринолг ми ги препиша. По 4 капки дневно.

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ke ti pisam sabajle sto ke mi kaze doktorov..

На desperate15 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bebuskaaa

bebuskaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Zdravo na site mi dojde menstruacija na 14 taj mesec ne ocekuvav bidejki mi dovaga na pocetokot na mesecot no sega menstruacijata mi e kako temno kafeava i ne mi tece mnogu sabajleto kako da mi prrkinuvase mnogu bledo a sega pak imam mnogu cudno mi e pak so temno kafeva ako moze sovet

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Најубаво да се јавиш на гинеколог. Јас имав таква ситуација ама излезе ништо не ми е..

11. bebuskaaa

bebuskaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Jas pak ocekuvam da sum bremena no pokraj ovie problemi ne veruvam da sum bremena no imam bolki kako da me bocka ne znam

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А кога требаше да добиеш?

13. bebuskaaa

bebuskaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Pa sobiv na pocetokot na mesecot i sega na 14 pak ama kafeav iscedok

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Тоа може да ти е од овулација. Колку долго ти трае циклусот?

15. bebuskaaa

bebuskaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Pa 4 dena mi trae ama ne mi tece kako so treba

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не колку ти трае менструација, туку циклус..Тоа е периодот од едно до друго добивање. 28 дена, 30 дена?

17. Agela

Agela Нов член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki nova sm na forumov sakam da ve prasam i da ve zamolam za mislenje..So deckomi imame odnosi sekoj den i mnogu cesto se slucuva da zavrsi vo mene se slucuva i vo plodni denovi megjutoa nema nikakov rezultat na bremenost.Dali e mozno nekoj od dvajcata da ima problemi so plodnosta ili e mozebi nekoj drug problem? Vi blagodaram odnapred :l:

18. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Ako ne ti e tesko prasaj i dali koga ke se zabremeni treba da se prodolzi so negovo pienje :)

19. bebuskaaa

bebuskaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    28 dena

20. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Многу е битно и колку време се обидувате да зачнете бебе,а не само кога ти се плодните денови.Ако во рок од една година незаштитени односи не можеш да останеш бремена,тогаш одете и ти и дечко ти на лекар уролог за него и на гинеколог за тебе на испитувања за да се види кај кого е причината што не можеш да зачнеш.И секако,и двајцата да водите здрав живот со редовна физичка активност и здрава исхрана богата со витамини и минерали.И побарај во категоријата Бременост има таму соодветни теми за бременост.Среќно!