Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Togaa swga si vo ovulacija. Fati se za rabota so mt :)

2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    D3 капките чувајте ги во фрижидер. Тие што ви се отворени, слободно фрлете ги одма, и купете нови. Немаат ефект инаку, никаков. Јас уште ги давам на ќерка ми, па затоа сосигурност ви кажувам. Важност им е 14 дена, 15 треба да се земе ново шишенце.

На desperate15 и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Јас само што видов на кутичето идма ги ставив во фрижидер не ми се ни отворени се надевам ништо не им е што ги шеткав по продавници на топло кој да знае таа аптеркарката не ми кажа ништо освен да се пијат 3 недели па ново шишенце. Ај барем не се скапи ќе ги менуваме што да правиме :D

4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да да, не се скапи, па не менува многу менувањето во однос на се друго што плаќаме :)
    Десперате, ти што правиш во моментов?

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.068
    Допаѓања:
    110.882
    Не се потресувајте до толку со капките, мислите дека додека дојдат во аптека се чувале само на 4-8 степени, па од кај ви ги даде аптекарката, од рафт не од фризидер. Не е дека сеа вие треба да ги баталите, ама си ги ставила во фризидер и мирна ти глава. Инаку тие што ке ви останат не ги фрлајте, мачкајте по тело, на коса, на нокти, не мора да се фрлат, ослабено им е дејството ама не значи дека нема ич да делуваат ;)

На Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  6. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Мене ми е шести ден од циклус и еве веке 3 дена ми тече кафеаво.. никогаш не ми течело кафеаво толку време, обицно последниот ден помалку...

7. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Не ми ги даде од рафт отиде позади за нив а во зегин обично позади им стојат тие мали фрижидерчиња ама не укопчав одма.. јас кукле се соремам психички тест да направам утре па после да видиме со петановски што понатаму :) те чекаме со добри вести денес тебе :*

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Треба да пијам по 5 капки на ден (2500 ИЕ). Помагал витаминот Д за вгнездување на плодот. Така ми кажа - за после ништо значајно.
    Инаку јас утре сум на инсеминација - докторот вика интересно колку малку терапија ти делува. Имам 3 водечки фоликули :D
    Денес во исто време примам стоп инекција и утре со господ напред и мене сонце да ме огрее :)

На flower30, desperate15, bebaa и 3 други им се допаѓа ова.
  9. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ajde kukla21,izraduvaj ne,utre so Gospod napred :*

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Ke te ogree, nie tuka stiskame palci za tebe(y)

На espana и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    desperate, procitav deka odis kaj Petanovski, jas imam zakazano kaj nego vo vtornik,ke mi bide prv pat sto odam kaj nego. Minatiot pat ne sakase da me gleda so vaginalno eho,deka denta imav praveno hsg, vika ne te cepkam denes,greota si|-)
    Pa mi prezakaza za 24ti.
    Epa sakav da te prasam za cenata na pregledot. Znam spermogram e 2000 den. a gin.pregled neznam. Kako si zadovolna od nego?...i dalida mu gi odnesam site napraveni ispituvanja do sega...
    Ti blagodaram:$

12. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Ke te ogree kuklaaa, pa nemas mavano so kamenja po Gospod, taka li e... ajde samo pozitivnoooo, ti ja pustam celata srekja, pa cekame raport :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    ninicka ехото е 1950 јас првиот пат кога отидов ми наплати и плус 1000 ден како здравствен совет така пишуваше на сметката после тоа веке не , може нема да ти наплати пошто ти веке си била ама за секој случај носи си пари, во однос на другите испитувања не знам зашрто ние спермограм, спермокултура брисеви пап се правиме со картончиња на клиника, докторот е супер стручен ама не е многу зборлест да знаеш, во принцип како што читам по форумиве сите се такви не зборат многу хаха, и да носи ги сите испитувања до сега што имаш

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    1950, pa plus1000 ti naplatija?
    Za spermogram znaci moze da si napravime vo drzavna ili vo mojot grad. Ama koga ni zakaza rece ke dojdete dva casa porano,tuka da napravime spermogram i zatoa neznam tocno kolku sto kako...

15. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    devojki denes bev kaj dedo borce od nagoicino mozebi nekoj ima slusnatao za nego,covekeot gleda na beleg i vleguvam i za se sto mi se ima sluceno mi rece,megutoa mi rece deka imam cista na matka i deka taa bila pricina za prviot abortus,a mi rece da pijam ,caj od zalfija i od kantarion,a na maz mi mu rece deka koga bil mal imal visoka temperatura i doslo do ostetuvanje na spermatozoidite ,i deka od taa pricina ne ostanuvam bremena,,,a za mene smeta deka taa cista ne e problem za nisto i deka samo so pienje na caj ke se otstrani

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Сите да не огрее сонце - ама топло - не како ова со заби денес и вчера :)
    Искрено не очекував да ми каже за утре да одам на инсеминација - цела останав во прашалници денес... Докторот обично не коментира (зборува многу), ама сега дури и кога ги виде фоликулите направи гестикулација - си викам многу се изненади :)

Дај боже оваа да успее - веќе не ми се мачи искрена да бидам!

На flower30, darcy, MADO и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Uf be rakce, uavo e seto toa , samo jas licno ti preporacuvam da ne se oslonuvas mnogu na tie zborovi. Mislam deka kade i da odis od tie ,,nadri lekari,, sekoj i na sekogo istoto ke go kazat....cista, tempetatura kako mal,caevi, gluposti. Ne e loso da gi pies tie caevi, no moras i drugo da prevzemes. Znam makata ne tera na se i sekade, no za nasava maka treba specijalisti...jas barem taka mislam i ic ne veruvam na takvi babi i dedovci sto te gledaat i ti kazuvaat sto da pies. Daj boze tebe da ti pomognat.
    A dali tm napravi spermogram? Ti do kade si so ispituvanja?..

На MADO, danichap и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.068
    Допаѓања:
    110.882
    Ракче чуден овој твој маж, на доктор нејќе да иде спермограм да прави а на гледач иде. Искрено не верувам и затоа мислам дека залудно би ми било идењето кај било кој, за оваа работа си сака медицина, си сака доктори, си сака испитувања. Ние имавме пријатели кои не сакаа да чујат за доктори мажот да оди, срамота било, од село беа луѓето и тоа им беше нормално мислење. Отидоа кај оџи, гледачи, бајачи, на крај си посвоија детенце, ама мажот до ден денешен не отиде на испитувања.

А циста? Па не ја виделе докторите? Тоа не е нешто што не се гледа на ехо, како тоа не виделе. Следен пат прашај го докторот демек ти се увртело во глвата, не му кажувај дека гледач ти кажал, нека погледне убаво.

На ocicka2014, MADO, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  19. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    on nema napraveno spermogram i sekoga koga mu rece deka mu se slabi ,rece ke napravi,,,a jas neznam zasto do sega nikoj mi nema receno deka imam cista na matka ama bas ni eden doktor,duri i vo sistina imam ideno i tie mi nemaat receno deka imam cista,mu veruvam na ovoj covek zasto na mn luge ima pomognato ,ama na mnogu.

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Dobro,barem ovoj dedo ke go ,,natera,, da napravi spermogram;)
    A cista nemas sigurno, stom do sega ni eden doctor ne ja vudel.
    Ajde barem rabotite ke trgnat koga ke napravite spermogram, ke znaete vo koja nasoka da se dvizite :*
    Srekno!