Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.849
    Дајбоже тебе да ти помогне, што да ти кажам друго, ние не мора да веруваме па ич па. Глеј сеа нека направи што побргу спермограм. Мм нешто потспомна демек не можам сега, после, другата недела и му реков дека додека не направи секс нема пошто мора да апстинираме за спермограмот, на него му е проблем што мора во wc во Авицена да го направи, друго ништо не му е проблем. Јас сум се напнала дека малце имаше минатиот пат, не се сеќавам точно колку мл, ама малце беше па да види колку може повеќе да извади, ама он вика дека е од тоа што е под притисок во wc-то, не дека не сака или не може. Пусто не им верувам во државна ич, ама ако нема друго и таму ќе идеме :(

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    • Rakce зар дедово уште гледа мн стар е мајка ми има идено кај него уште пред 30 години и уште тогаш бил стар..зима ли по 500 ден како порано?

3. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Zenicki, SPIMEN ne mozam nikade da go najdam, vo mojot grad ima preku 20 apteki i vo niedna go nema. Kako zamena zedov SPERMOTREND,mi rekoa istiot lek bil. Kazete mi dali e mozebi poefikasen(deka e i poskap),spermotrendot?

4. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    dada gleda koj kolku mu dade :)i i ima pomognato na majkati ????

5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ангел а далеку ли сте од дома во однос на Авицена? Нека си остави примерок дома, па после да однесете?

6. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    ninicka мене тогаш ми зеде ама тоа одамна беше сега не знам може сменето е , а за спермограм чим ви рекол направете таму ние кога потидовме првиот пат имавме тазе правено и затоа не ни рече. Иначе ангел на хистологија на клиника прават добри спермограми и си има посебна соба .

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мм пиеше спермотренд - скапи се да, ама се ефикасни. Кај нас имаше доста напредок споредено пред да се користат. Се надевам ќе ви помогнат.
    АКо ги купиш рефус во Зегин се поефтини.

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.849
    Па не е далеку ама не е ни на 5 минути. Ако нема друго чаре ќе иде на Хистологија. Проблем е што често треба да чека во Авицена, и да стигне за 10 минути може да треба да бара паркинг, па треба да чека ред, речиси секогаш има ред, да поминат и тие 10 минути и кога ќе го остави на шалтер доволно е да поминат уште 5 минути додека го земат и ете проблем. Ќе видиме ако не може да се направи нешто ќе идеме во државна.

9. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Da, vo zegin gi zedov, 32 tabletki. 500mkd.

10. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    ти пишав порака ракче :)

11. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    da da vidov,,ako ima nekoja cista na matka neka mi pise sto i kako pravela

12. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.000
    Допаѓања:
    4.228
    ракче како гледа на белег? На белег на телото? А некој ако нема белег? Ако не ти е тешко да т замолам да ми пишеш каде се наоѓа човеков, кои денови кое време работи , за моја колешка е. Она мислела дека дедово е над 90 години и повеќе не работи .

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.849
    Мајка ми кога била бремена со мене имала цисти, арно ама кога после 10 години прв пат отиде на гинеколог, не се чудете медицинските лица најмалку внимаваат на своето здравје, и рекоа дека нема веќе ништо. Сепак мислам дека прво медицински треба да се испиташ и да се докаже дека имаш циста, а не дедо на белег да ти каже дека имаш циста. Чаеви, природни лекови, тоа најлесна работа, ама да не е нешто поозбилно.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Ракче, нека не те плашат со глупости. Ако имаше циста сигурно некој ќе ја видеше. А за мажот ти, тоа се случува ако имал заушки како дете. Тоа може да доведе до висока температура и стерилитет. Инаку таман работа ако мажите остануваа стерилни од висока температура, ќе немаше кој дете да направи.
    Не верувај на тоа со цистите, денес со ехо може многу лесно да се види тоа, а ти си поминала на еден куп доктори. Немојте да верувате слепо на бајачи.

15. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    ММ има прележано заушки како мал, па добар е спермограмот не мора да значи ама во секој случај да се провери треба, инаку јас и предложив на ракче да си направи хсг и така нема правено ќе се види ако има нешто во матката.

16. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    јас више ништо природно не пијам пиј ова пиј она ништо не ми помогна, а ако не сум бремена овој месец мислам циклусот ми се поремети од чаевите :( на некој може помагаат природниве работи ама ете мојов организам изгледа апченца си сака повише :D

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Да, затоа реков од заушки МОЖЕ да дојде до стерилитет, но не дека тоа се случува секогаш. Ама сакав да и кажам дека тоа со висока температура, сите како мали кревале температура, не е нешто страшно.

На kukla21, Ninichka, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    Јас имав циста на грло од матка.
    Беше мала 1цм мислам но дури и од голо око видлива за гинекологог, ехото само потврдуваше дијагноза.
    Фо фазата за обиди за бременост првен направив пап, брисеви, витамини преглед дали постои видливи пречки за да настане или да се задржи бременост и тука веднаш ми кажаа дека е најдобро да ја отстранам пред евентуална бременост.
    Поради опасност од прокрварување кое би му наштетил на плодот.
    Зафатот беше хистероскопија. Под наркоза околу пола час, потоа уште кратко во соба за освестување.
    со камерата зирнаа и внатре за да видат од внатрешната страна на матката дали е се во ред.

Од мое искуство цистата е најчесто и со голо око видлива, а при преглед сигурно би се детектирала.

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.849
    Неколку пати имам кажано, многу внимателно со чаевите, не се толку многу едноставни сите тие мешавини. На крај излегуваат други работи и после си ја лупаме главата. Јас земав маточина, па од страв уште не ја пијам, не е така едноставно. Јас не се нафаќам една брусница да ја комбинирам а камоли нешто друго.

На kukla21 и danichap им се допаѓа ова.
  20. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    абе дедово е многу стар над 90 години има баш сега ја прашав мајка ми, сигурно не се изјаснил добро со температурата од висока тем. не се останува стерилен, инаку и јас имам слушано дека многу помагал имам и читано една женичка на форумиве како и кажал така останала бремена и родила ако ја најдам ќе ја постирам. Ама сепак лекар си е лекар прво на тоа се иде па после се друго.