Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.846
    Не се сеќавам точно ама мислам дека мм имаше 18 милиони, тоа е веројатно супер а?

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ангел нема правило за успешна инсеминација. Јас сум сепак за приватна клиника. Друг е третманот, односот, те следи ист доктор цело време. Вака матичен те следи, па ти дава упат. Се испомешано. Вбризугувањето е најлесната работа, најкритично е следењето и погодувањето на моментот.

Ангел, милионите за инсеминација се гледаат по обработка.

На desperate15 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Охоо, машала, тие неговите и твоите можат оргии да прават внатре кај тебе, одлични бројки :) Ајде, како Господ никој не е :*

Инаку јас бев, овулација сум имала вчера, фоликулот веќе беше пукнат, а ние си се гушкавме вчера и во вторникот. Значи преку еден ден. Господ да и даде здравје на докторкава во Плодност, ако не беше таа никогаш немаше ни да претпоставам дека овулација имам толку касно.

На kukla21, Ninichka и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.846
    Ааааа.... Ми иде да си пукнам, се ова знам, знаев до пред една недела, ама ете дојде мојот ред и се имам заборавено и ништо не знам веќе. Се разбира дека е најдобро на приватно, нормално тоа, затоа и си кошта. Ќе видиме здравје, имам мислам дека уште 3 месеци додека дојдам до инсеминација, таман време се да стане каша попара во главата :worried:

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Nazdravje neka ti e kukla, sega kuliraj,mozokot na pasenje vikendov...samo ljubov,mazenje,pazenje....i ke bide ovoj pat:inlove:
    P.s. ama ne ne zaboravaj nas tuka,so tvoite korisni soveti :D

На MADO, flower30 и kukla21 им се допаѓа ова.
  6. AnaMil

AnaMil Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2015
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    19
    epa toa ke da e, sega mi se plodni ama ajde ovoj mesec sekako e uste malku zavrsen pa ako ne bide i ovoj pat nisto po priroden pat, sekako odam na ginekolog inaku maticen mi e dr.Matevska vo Sistina, a me cudi ne mi rekla za vit.D da ispitam, inaku se trudam so ishrana mn da bide sto po zdrava znam toa ima mn golemo vlijanie imam bliska osoba koja so pomos na nutricionist sredi mn raboti i eve 3 mesec bremenka :)

7. AnaMil

AnaMil Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2015
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    19
    Srekno i samo pozitivni misli , a sakav da te prasam kade pravese inseminacija ?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Epa poubavo od ova, AMIN!!!
    Uzivaj si vo vikendot, a utre ne e loso i da se izguskate so tm, da gi zgolemite sansite :)

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Во систина правев..

На AnaMil му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Фала на сите на поддршката. Многу ми значи. Едвај чекам сите со мешиња да сме!

На MADO, danichap, elena.mak и 2 други им се допаѓа ова.
  11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Кукле, таман секоја мома има по 10 милиончиња на располагање, може да избираат кого сакаат, ама од многу да не не можат да се одлучат, нека не прибираат премногу :rofl: А остатокот пет милиончиња, можеби геј ќе бидат, па ќе им прогледаме низ прсти.... хахаха.... ако малку филмче си направив, за позабавно да е :D

На Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    ајде кукле да бог даде сите три моми да си најдат дечко :D :$:lol:одмарај си сега :)

13. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    прашај ја следниот пат или земи си упат сама испитај го, а не е лошо да посетиш и ендокринолог :)

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Дај боже сите да се спарат :) многу сакам дечиња и секогаш мислев 3 ќе имам, а заглавив на првото :)

На MADO, flower30 и Ninichka им се допаѓа ова.
  15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Vo nizata negativni testovi si zapisav uste eden. Zeni daj te vaga da si go izmeram mozokot em znam deka ne mozam prirodno em pak si pravam filmovi deka aha kasni trudna sum :| mi ide eden pistol i vo glava da si upukam dva kursuma pa uste okokorena so ocite cekam rezultat . Go vrliv vo kanta i testot i mojte 10 evra za nego 8) @kukla21 so sreka pa daj boze do Nova godina mekici da jademe vo tvoja cest .
    @AngelOfArh Ako imash paricni sredstva ne cekaj za drzavno , odi na privatno sekoj so svoja sreka moze od prva da uspee .
    I taka jas vo stanov sama pa i cigari nemam od Skopje cigarite otidoa ... :* da se pofalam sestriceto stigna 8 nedela i raste bebe 8 mm golemo ke bide kako tetka mu hahah pozz dami :*

На MADO, Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Da si prasam nesto!
    Vo vtornikot,znaci pred cetiri dena bev na hsg snimanje. Pominav kako pominav,e sega denes mi e 12 den od cikluz, pijam vibramicin,b kompleks,linex forte...no prasanjeto mi e dali mozam denes utre,vikendov da imam odnosi,deka neli mi se plodni denovi. Vie posle kolku vreme od hsg imavte odnosi. Sega nemam nikakvi bolki, no dali e problem toa sto pijam antibiotici ,ili da si pocekam sleden ciklus?!:?::?::?::?::?:(y):?:

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.846
    Ја ко што знам најдобро е одма после ХСГ дека може да се има однос и најголеми се шансите да се забремени тогаш. Лошо не може да биде, вибрамицин ако ти дале да пиеш тој не е страшен ко што знам и во бременост го даваат по потреба. Абе ти уживај си и не се мисли, опушти се ;)

На MADO, Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Kolku dena ti dale antibjotik ? Jas od histeroskopijata cekav eden mesec , toa hsg nemam praveno i neznam kako odi toa . Sepak mislam deka da si cekash sleden ciklus. No ako ne te boli bi trebalo da mozesh da imash :?:

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Купувал некој тука утрогестан на рецепта??
    Само што ми рекоа од кај матичната, може да ми дадат рецепт, ама тоа ќе ми било само за да ми ја дале во аптека, сепак приватно ќе си платам. Некаде тука некој имаше пишано дека купувал на рецепта?? Баш чудно ми падна.

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Сакајте си се. Јас кога бев кај Лазаревски со резултатите ми рече може нема да треба ништо да правиме, може сега биднало :) така да, мислам да беше страшно немаше ни да ми дава вакви забелешки.