Ке ве замолам за еден одговор од оние што се поискусни или се веке мајки.Правев тест за бременост и се појавиа две црти,едната беше потемна а едната посветла.Дали треба така??? Инаку ја очекувам оваа бременост.Ако тестот е позитивен тоа ке биде мојот најубав роденденски подарок бидејки тестот го правев денеска а денеска ми е роденден...
Јас не сум мајка. Но сепак знам дека кога на тестот ќе се појават 2 црти ( не е важно дали е едната потемна или посветла) се работи за бременост. Ако е посветла значи дека концентрацијата на хормонот HCG е сеуште ниска т.е. дека си во рана бременост. Сепак оди на гинеколог за сигурно.
Lele ti blagodaram na odgovorot,tolku sum vozbudena sto pocnav da se tresam...Pozdrav i ti blagodaram uste ednas...
Со среќа и ти испраќам многу , многу ми е драго за тебе и секако чувај се сите 9месеца па бебето нека личи на тебе и секако да биде здраво и живо.
честитки и од мене, со лесно да си ја поминеш бременоста. Јас сега не знам ни кога ми се плодни денови ни ништо, се ми е пореметено ајде може сега кога не знам ќе биде.
Честитки до yes со лесно нека помине бременоста да си роди здраво бебуле кај мене еве ми завршува менстр. ајде со Господ напред овој месец може ке биде.размислуваме со мажот ми да одиме во св Лазар таму да ме прегледаат да видиме што ке кажат имал ли некој искуство од таму од др.Николов?
инаку мили мои мене ми дојде вчера така да ништо и овој месец ...... кога се нема срека се нема срека тоа тие.....ајде се надевам дека во август ке направиме нешто дај боже.....
И кај мене ништо и јас добив....А скоро да бев сигурна дека сум трудна.....Повеќе среќа следниот месец, позз
И мене вчера ми беше последниот ден од мензисот и одма му викам на мм да почнеме со бебе, да не губиме време па ќе видиме овој месец дали ќе биде нешто или не. Максимално ќе се потрудиме да се опуштиме и да не мислиме на стресот и нервозите кои последниов период се многу присутни во нашиот живот па ќе видиме што ќе направиме. Поздрав до сите феминки кои се во исчекување и тие да забременат
Малку доцнам на форумов но сепак од сесрце ви благодарам за убавите честитки,и на сите оние што си чекаат бебенце што поскоро да им се исполни желбата.Уште еднаш ке ви се заблагодарам и ке ви посакам многу среќа...
Феминки сакам да ви кажам дека ја имате цела моја подршка и ви ја праќам сета среќа која ви е потребна да стигнете до својата цел-двете цртки на тестот. Ви пишувам бидејќи сакам да споделам со вас едно искуство од моја блиска роднина -тетка(сестра на татко ми). Се мачеа цели 10 години, беа секаде, посетија се, за се што ќе слушнат се пробаа, цели 10 години се маткаа по болници и секаде имаше ист резултат- проблеми нема, а работата никако да бидне. На крај се одлучија за in vitro . Првиот пат неуспешно, вториот пак исто. Третиот пак конечно добивме среќна вест , но среќата и не траеше долго, по 2 месеци од бременоста рекоа дека плодот не напредува и мораше да се прави киретажа или чистење. Верувајте сите бевме скршени, неможам да ја опишам тетка ми буквално немаше сили, а сето тоа време се чуваше, стално лежеше, буквално не мрдаше... Тетка ми ги изгуби сите надежи, многу време требаше да ја убедиме повторно да пробат .. и на крај се одлучи рече последен пат. Воопшто не се надеваше, додека требаше да одмора таа одеше на работа, си работеше дома најнормално и кога најмалку очекувавме остана бремена. Сите бевме пресреќни.Сега имаме две мали ангелчиња, многу немирни. Се извинувам за предолгиот пост, само сакав да ви кажам кога најмалку очекувате ќе се случи.
zdravo feminki imam eden problem sakam da mi pomognete znaci mazena sum veke 7 meseci ne ostanav bremena a se trudime za taa rabota.Bev na genikolog imav infekcija no mi ja izlecija potoa pak se povtori i posle mene bev so mazot mi na doktor da se proveri i on on ima kandida im zaklucivme deka od kaj nego i kaj mene se prenesuva mu dadoa kanesten i edni apcinja i se izleci no sega pak istoto se povtoruva 1 den 2 dena 3 dena ke imame odnosi i se e vo red veke 4 tiot den pak se vlosuva situacijata a kaj mene se e ok plodna sum se mi proveri doktorot dali e mozno poradi taa kandida da ne mozam da ostanam bremena i zasto postojano mu se povtoruva taa infekcija ve molam pomognete mi zubneta sum. pozdrav do site