Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. sabatini

sabatini Популарен член

блиску до франкфурт зивеам белувце ......зошто ????

2. Beluvce

Beluvce Истакнат член

pa i jas ziveam GER, ama daleku sme

3. yes

yes Истакнат член

Ке ве замолам за еден одговор од оние што се поискусни или се веке мајки.Правев тест за бременост и се појавиа две црти,едната беше потемна а едната посветла.Дали треба така??? Инаку ја очекувам оваа бременост.Ако тестот е позитивен тоа ке биде мојот најубав роденденски подарок бидејки тестот го правев денеска а денеска ми е роденден...

sabatini likes this.
  4. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Јас не сум мајка. :) Но сепак знам дека кога на тестот ќе се појават 2 црти ( не е важно дали е едната потемна или посветла) се работи за бременост. Ако е посветла значи дека концентрацијата на хормонот HCG е сеуште ниска т.е. дека си во рана бременост. Сепак оди на гинеколог за сигурно. :)

5. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

бремена си ајде неак е со лесно,и кај мене исто така покажуваше па еве сега влегувам во 9 месец

yes likes this.
  6. yes

yes Истакнат член

Lele ti blagodaram na odgovorot,tolku sum vozbudena sto pocnav da se tresam...Pozdrav i ti blagodaram uste ednas...

7. yes

yes Истакнат член

Ти благодарам на одговорот...Поздрав

8. RozeSk

RozeSk Истакнат член

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

ajde so srekja neka e i so lesno da si gi pomines slednite 9 meseci.

pozdrav

yes likes this.
  9. blond

blond Популарен член

Честитки, бремена си.
    Ајде со лесно нека е само...

yes likes this.
  10. love23

love23 Популарен член

Со среќа и ти испраќам многу :* :* :* :* :* , многу ми е драго за тебе и секако чувај се сите 9месеца па бебето нека личи на тебе и секако да биде здраво и живо.

yes likes this.
  11. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

честитки и од мене, со лесно да си ја поминеш бременоста.

Јас сега не знам ни кога ми се плодни денови ни ништо, се ми е пореметено ајде може сега кога не знам ќе биде. ;)

yes likes this.
  12. bebaa

bebaa Популарен член

Честитки до yes со лесно нека помине бременоста да си роди здраво бебуле :) кај мене еве ми завршува менстр. ајде со Господ напред овој месец може ке биде.размислуваме со мажот ми да одиме во св Лазар таму да ме прегледаат да видиме што ке кажат имал ли некој искуство од таму од др.Николов?

yes likes this.
  13. sabatini

sabatini Популарен член

честитки да си имаш лесна и многу убава бременост и што можеш повеке да си уживаш во неа..... ;)

yes likes this.
  14. sabatini

sabatini Популарен член

инаку мили мои мене ми дојде вчера така да ништо и овој месец ...... :( кога се нема срека се нема срека тоа тие.....ајде се надевам дека во август ке направиме нешто дај боже..... :(

15. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

И кај мене ништо и јас добив....А скоро да бев сигурна дека сум трудна.....Повеќе среќа следниот месец, позз

16. kallias

kallias Популарен член

И мене вчера ми беше последниот ден од мензисот и одма му викам на мм да почнеме со бебе, да не губиме време па ќе видиме овој месец дали ќе биде нешто или не. Максимално ќе се потрудиме да се опуштиме и да не мислиме на стресот и нервозите кои последниов период се многу присутни во нашиот живот па ќе видиме што ќе направиме. Поздрав до сите феминки кои се во исчекување и тие да забременат :*

koritsaki likes this.
  17. yes

yes Истакнат член

Малку доцнам на форумов но сепак од сесрце ви благодарам за убавите честитки,и на сите оние што си чекаат бебенце што поскоро да им се исполни желбата.Уште еднаш ке ви се заблагодарам и ке ви посакам многу среќа...

nesa and blond like this.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Феминки сакам да ви кажам дека ја имате цела моја подршка и ви ја праќам сета среќа која ви е потребна да стигнете до својата цел-двете цртки на тестот.

Ви пишувам бидејќи сакам да споделам со вас едно искуство од моја блиска роднина -тетка(сестра на татко ми). Се мачеа цели 10 години, беа секаде, посетија се, за се што ќе слушнат се пробаа, цели 10 години се маткаа по болници и секаде имаше ист резултат- проблеми нема, а работата никако да бидне. На крај се одлучија за in vitro . Првиот пат неуспешно, вториот пак исто. Третиот пак конечно добивме среќна вест , но среќата и не траеше долго, по 2 месеци од бременоста рекоа дека плодот не напредува и мораше да се прави киретажа или чистење. Верувајте сите бевме скршени, неможам да ја опишам тетка ми буквално немаше сили, а сето тоа време се чуваше, стално лежеше, буквално не мрдаше... Тетка ми ги изгуби сите надежи, многу време требаше да ја убедиме повторно да пробат .. и на крај се одлучи рече последен пат. Воопшто не се надеваше, додека требаше да одмора таа одеше на работа, си работеше дома најнормално и кога најмалку очекувавме остана бремена. Сите бевме пресреќни.Сега имаме две мали ангелчиња, многу немирни. :lol:

Се извинувам за предолгиот пост, само сакав да ви кажам кога најмалку очекувате ќе се случи.

gwen, firered, Zaljubena111 and 2 others like this.
  19. skorpijaa87

skorpijaa87 Истакнат член

zdravo feminki imam eden problem sakam da mi pomognete znaci mazena sum veke 7 meseci ne ostanav bremena a se trudime za taa rabota.Bev na genikolog imav infekcija no mi ja izlecija potoa pak se povtori i posle mene bev so mazot mi na doktor da se proveri i on on ima kandida im zaklucivme deka od kaj nego i kaj mene se prenesuva mu dadoa kanesten i edni apcinja i se izleci no sega pak istoto se povtoruva 1 den 2 dena 3 dena ke imame odnosi i se e vo red veke 4 tiot den pak se vlosuva situacijata a kaj mene se e ok plodna sum se mi proveri doktorot dali e mozno poradi taa kandida da ne mozam da ostanam bremena i zasto postojano mu se povtoruva taa infekcija ve molam pomognete mi zubneta sum. pozdrav do site

20. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

прво излечејте ја и кај тебе и мажот а потоа имајте односи за да не си ја пренесувате еден на друг