Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Cvekence, mene taka mi bese minatiot mesec. Jas obicno imam po 7 dena. Minatiot imav isto kako tebe. Go nemav ni onoj kafen iscedok na kraj..

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.836
    Кај правеше ти Проксима? Кој Палчевски ти правеше? Јас имам колешка на работа Палчевска па да фатам некоја врска да не умирам и јас од страв, оти џабе сум ваква храбра кога ќе дојде ќе тресам колена :D

3. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    kuklla stiskam palci da se fati ovoj mesec kaj tebe mene me zafrkna ovoj mesec celo vreme odam vo gak meram folikometrija i imase eden folekul petokot go gledase bese 18 i trebease da mi dade insminacija za ponedelnik onaa ne ramo dojdi ponedelnik da poresne i otidov i prsnal i nisto od insminacijata a sekoj vtori den odev vo gak ne znam sto da kadzam mnogu mii bese krivo a ke bese 3 insm i posle uste edna i invitro ej tamu mnogu zafrkavat dk trajkovski me e dk abe toj odi na opercije neka te gleda sega dr doktorka druho e koga ke te vodi edno ama drdzavno i tamu kako sakat taka praat ama sega koga ke odam ke mu kadzam vie doktore ste kriiv ke ja napravev insminacijata nemase da go isgubam mesecot ama vie kaj 10 doktori me prakate mesto vie da me gledate ama maki devojki gi mrazam veke doktorite i odenjeto po lekari :@(facepalm)

4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    гулџана, баш заради ова поарно е во приватните. Стварно не е малку пари, ама имаш третман и внимание.
    Може така требало да биде овој пат. Вие дома ако сте се сакале тој период може и сами да сте завршиле работа :)
    Десперајте пробав капките да ги пијам како што ти пишав. Нема шанси! Многу горчи. Ќе си продолжам со млеко.

На guldzana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    I moite papratcinja pocnaa da se poavuvaat na mikroskopceto, denes mi e 9ti den, a doktorot mi kaza na 12ti den da odam, si velam da ne e kasno..

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Либра нaјверојатно си во транзициона фаза. Јас вчера прв пат видов папратишта. Ниту една точка, само огромни папрати.
    Вакви не сум ги видела претходно. Верувај ќе знаеш дека е овулација. Јас си велев, да не не познаам, ама после ова од вчера, нема шанси!
    Tоа што мислев дека јас го гледам како папрати, немало везе.
    Беше веќе еднаш на ехо?

7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.615
    Леле ќе пукнам од нервоза !!! Сабајле веќе немав ништо од менструација,сабајле пиев Кломифен -сега почна пак да ми тече крв(5 ден ми е од циклус). И сега незнам што е,а недела е,неможам да ја добијам докторкава да ја прашам.Ама изгледа не е добро ова

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    без нервоза. Сигурно ништо страшно не е.

9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.615

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    ни докгорите не знаат секогаш што ни е.. скоро си била на гинеколог.. правеше хсг скоро. Да има нешто страшно ќе се видеше..

11. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    и јас да ти кажам кукле во млеко ги пиев , пробав во уста ама не можев сама да си капнам многу бавно капат а не гледам ни колку ке ми капнат мм не беше дома и во млеко ги ставив. :/
    Jaс да прашам за фолнава киселина секој ден ли ја пиете мене смаченами е веќе 2 години постојано ја пијам викам некое труење ке добијам хахах па еве две недели веќе не ја пијам

12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.615
    Се надевам нема да е нешто страшно ,оти уште тоа ми фали :(:(и ја се си викам може да е од стрес,од времето,од хормони-си се тешам самата себе

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас ги искапкав во лажиче па после ги пиев.
    Јас пијам фемибион веќе 3 месец по ред. фолната не ја пиев редовно. Затоа сега си ставив потсетник наа телефон и редовно пијам. Тоа е витамин б нема штета од пиење.

14. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Во Систина правев. Златко Палчевски е докторот.
    Иако, кој и да е доктор, процедурата е таа, не е толку страшно. Немој да читаш искуства по интернет, зашто има секакви работи. Само храбро, се' ќе издржиме.(y)

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.836
    Кукле ја ко што знам најубаво е маслени капки да се пијат со масло, значи со маслиново најубаво. Маслото е најголем спроводник на масло. Не знам од кај ми е таа информација ама така ми останало.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ангел, овие горчливи се, мора некако да се "заблажат" :)

17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.615
    Може има некаде пишувано,ама ако не ви е тешко и ако знаете да ми кажете -какви се тие генетски испитувања и имунолошки тестови ?? Вчера една пријателка ми кажа ,и она има проблем со забременување,нив ги пратиле да ги прават тие испитувања. Па дали да си барам упат и јас да ги правам(додека да отидам на специјалист).

18. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Мое мислење е прво да си одиш на специјалист,да ти ја види твојата состојба,ситуација...и тој да те упати што да правиш.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    цвеќенце, имам пишано претходно јас. Јас го прашав Лазаревски за ова. Неговиот одговор беше дека нема потреба. Оние кои ги имале овие проблеми, имале спонтани, а кај нас не доаѓа до оплодување.

На MADO, joelle и flower30 им се допаѓа ова.
  20. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Токму така,мојот гинеколог ме прати на такви испитувања по два спонтани,ми рече да почекам некој месец и да проверам.Потоа фати летен период и рековме да правиме по одмор,ама по одмор се вративме малку труднички :)и не ги направивме...

На MADO, kukla21 и flower30 им се допаѓа ова.