Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Браво,прекрасна вест,ти посакувам да си имаш лесна бременост,да си уживаш ...

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Angel neka pocne tvojot soprug so vitamincinja sporite da stanat brzo podvizni,neka pie po edna kapsula od 1000 mg vitamin C,edna kapsula Mg,edna kapsula vitamin E,i selen i kupete obavezno spimen,toj mnogu pomaga vo zabrzuvanje na spermatozoidite.Za tri meseci spermogramot ke mu bide super :)

3. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Cestitki joelle za ubavo da e,lesna bremenost ti posakuvam :*

На joelle и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    јееее...:clap::clap::clap:
    Супер!! што убаво што почнува грпава да се празни (y)

На joelle и MADO им се допаѓа ова.
  5. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    @kukla21 neznam zosto imam nekoe pozitivno cuvstvo za tebe deka ovojpat ke bidne rabota kaj Vas,no te zamoluvam nemoj da ne zaboravis ovde nas dur sme tuka,i normalno da ne cekas so soveti vo trudnicki muabeti :D

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @MADO Дај боже и за мене и за сите нас!

На cvekence 03 и MADO им се допаѓа ова.
  7. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Добре дојде стефани, ако смеам да прашам колку години имаш бидејки велиш ти е намалена резервата на јк. Најди си добар доктор на гак за да ти ги води инсеминациите, се надевам нема да ти е потребно инвитро чуда се случуваат не се знсе никогаш :)

На MADO, kukla21 и Стефани_5 им се допаѓа ова.
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @joelle и оваа инсеминација ли ја правеше на ГАК? Сподели некое детаљче, ќе ни значи на сите :) да знаеме која е рецептата за успех :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    283
    @
    @desperate15 фала на подршката, инаку имам 30 години :)

10. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Млада си многу како така ти објаснија ли :( ама сепак не се грижи само намалена е резервата ме знсчи дека нема :) јади смокви во маслиново масло во мегувреме добро е за јк.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    Да кукле на ГАК, со истиот доктор што ме води од почеток. Искрено нема никаков рецепт, ептен се исфрустрирав кога на темава почнале некои караници за безвезе, се напаѓаа жените, беа огорчени на некој што ни е крив ни дужен за нечија мака. Решив да не доаѓам некое време, размислував и не сакав да станам огорчена ниту исфрустрирана си имам убав живот и одлучив дека имањето или немањето на дете нема да ме дефинира како личност. И ништо друго. Не пиев никакви витамини ни јас ни мм, не примив никакви инекции бидејќи докторот рече нема потреба да си одиме на природно пукање на фуликулите. Денот на инсеминацијата го поминав дома потоа турбо на работ и ич не мислев, се спремав потсвесно да ги поминам инсеминациите па на инвитро.
    Ви благодарам сите на честитките иако сеуште неможам да испроцесирам дека се за мене.

На cvekence 03, Moira, darcy и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    283
    @desperate15 читав на нет за смоквите со маслиново масло така да во моментов на природна база само тоа го конзумирам и калинките исто така мн добри биле за јк....па ке видиме....

13. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @joelle cestitki i so lesno bremenosta :*
    Se mislam od pred nekoj den za invitro tuka da pravam ,ama ne znam kaj e bolnicata i ne go znam jazikot ubavo (facepalm) Nekako mnogu mi se cini cekanje dur stignam Skopje .
    Poleka poleka ni se prazni temava , kukla so radost i tapani od tuka ke te ispratam :*
    Dali ne sum vo tek so muabetite neznam no ako zgresam se izvinuvam , dali dragi feminki koj mazite se bunea stignavte do insiminacija ? Nekako se taka mi se cini moze gresam se izvinuvam.
    Vi drzam palci site da uspeete (fingers) :*

На joelle и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    Не знам во која земја си, но доколку сопругот е осигуран и сакате на некои начин истото делумно преку фондот на таа земја да го финансирате информирај се предходно добро на интернет бидејќи многу земји имаат ограничувања за возраста на девојката. Односно таа мора да биде помеѓу 25-40 доколку сака средствата од фондот да и бидат одобрени за зафатот.
    А во однос на приватните клиники би рекла стручноста е таа...само во некои земји би било многу поскапо одколку Скопје.

15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Vo Malta sum , razbrav deka mozno e i da e besplatno zatoa sto drzavata mnogu podrzuvala takvi raboti za potomstvo . Neznam nekako sum da se rasprasam poubavo . Treba samo nekoe osiguranje da zemam i imalo besplatni zafati i pregledi taka slusnav . Ako ima ogranicuvanja za vozdrasta poubavo bi bilo da cekam Skopje da se vratime :)

16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    На жалост не сум запознаена со процедурите за осигурување во Малта и начинот на функционирање на системот за здравство.
    Иако како членка на Еу, они сите си имаат некои заеднички стандарди...сигурно постојат многу разлики од држава до држава.
    Германија на пример е далеку покомплицирано за здравствено да се осигураш и инвитро процедурите. Али да прогуглаш, да се информираш може да биде само плус:).

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AnaMil

AnaMil Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2015
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    19
    Devojki jas samo da ve pozdravam i na bremenkite da im posakam lesna bremenost a nas so nadez vo dusickite sto poskoro da ni se ostvari zelbata, ve citam celo vreme i se spremam psihicki za inseminacija

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Здраво девојчиња..

Ана ако се сприемаш за постапката, безболна е.. чекањето е она што убива.. јас од утре се враќам во шема, па нема веќе многу мисллење :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Dobro utro zenicki!
    Jas doziveav uste eden shock.
    Vcera bev vo Remedika,kaj Dimitrov. Gi vide snimkite id hsg(koi spored rengengenologot i ginekologot sti mi go pravea hsg to,se bese vo red, proodni kanali,tubi i tn.) No Dimitrov koga gi vide snimkite, rece ovde e potrebna intervencija, kanalite i tubite se vi red, no formata na matkata bila srcevidna,sedlasta,so mala vdlabnatina i preporaca da se napravi histeroskopija. Rece ,,ti mozebi ke ostanes bremena,no sansite da imas spontan do 3ti mesec se 50-50. Rece histeroskopijata da se napravi vednas posle ciklus den ,dva. E sega ona sto mene me zbunuva,dali ovaa srcevidna,sedlasta matka pravi problem za zabremenuvanje ili problemot e od koga ke ostanam bremena. Spomnuvase nekakva pregrada sto so operacija ke se sanira. Malku me zbuni, vika rutinska operacija,nisto strasno, za pola saat ke te sredam. Dali da pobaram vtoro mislenje ili toa e toa. Kolku vreme posle operacijata treba da pauzira so obidi i odnosi....procitav nekoi dva tri meseci posle histeroskopijata treba da se pauzira. Sto znaci narednive tri meseci, nisto...
    Dali do operacijata da se obiduvame ili ne....nezz malku sum celata vo prasalnici....na rabota sum,a cela vecer ne sum spiela...

20. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Cestitki joelle, da si imas lesna bremenost, da si go galis meshko, i da vlecis noga za nas :)
    Kazi mi sea, za ova ne sum zapoznaena, ako primis inekcija togas ne e pozelno da pravis domasen test???
    Koj doktor ti ja pravese inseminacijata, kako so procedurite na Gak??? jas utre treba da odam kaj maticniot da me vidi na eho do kade e rabotata stignata, pa ke odam i jas na inseminacija vo Gak.

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.