Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Cestitki:inlove:
    Imaj si lesna i ubava bremenost!
    Ete edna prekrasna vest,za uspesna inseminacija:hug::hug:

На MADO, joelle и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    Да примав кломифен по една на ден од трет ден на цуклус. Овој пат многу рано ми созреаа јајце клетките немаше време за инекција затоа не примив.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    I moite pobrzaa ovoj pat :)
    Se nadevam se sredi posle sokot i veke uzivas vo novata sostojba :)

На Ninichka и MADO им се допаѓа ова.
  4. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.125
    Допаѓања:
    328.969
    За седласта форма не сум слушнала.Но за преграда на матката,да.Другарка ми имаше и она за жал имаше два спонтана.Еден во 16 та недела и еден во 9 месец.Пред да дознае дека е по втор пат трудна требаше да се оперира.Неколку дена пред да закаже операција и потврдиа бременост( иако и рекоа да внимава) .Во 16 та имаше спонтан.Помина отогаш околу една год,сеуште не е бремена но незнам дали од што неможе или овој пат несака.
    Зборот ми е побарај и друго мислење и ако треба операција направи ја.Неможам да ти опишам она во каква депресија беше после двете загуби.Затоа подобро спречити него лечити викаат.

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас читав баш за преграда на матката на интернет и има жени кои пишале свои искуства дека баш со преграда ја износиле бременоста до крај,зависи од тоа како се наместило бебчето.Кај секого различно,жално за претходниов пример што го пиша @joy1 Сепак,побарај си и второ мислење,така е најдобро!

7. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Здраво на сите,
    Не сум ве посетила одамна.сакав едно прашање да поставам:После микробиолошки брисеви испаднав позитивна на уреоплазма.Имам закажано друга недела кај докторката,но ако може некој да подели искуство дали тоа може да е пречка што досега немаме успех.
    Честитки до новата трудница...

8. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Stvarno Lisa kaj se izgubi ti :) .Ureoplazma moze da bide precka,zatoa i se bara mikrobioloskite brisevi da bidat cisti.Ginekologot ke ti prepise lekarstva, i mislam za period od dve nedeli povtorno ke ti zemat bris za proverka.Vazno e sto porano da gi otkrivame problemite tolku poveke dobivame na vreme

На Lisa_Maja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Jas poradi pregrada na matka imav spontan vo 24 nedela togash ni eden ginikolog ne mi spomna za pregrada ( zboram za doktorkata koja ja vodeshe bremenosta , bev vo Remedika na vtoro mislenje vo 8mata nedela i na skriningot kaj Livrinova vo 22 nedela ) od koga pocna ednometriumot da raste nekolku pati doktorka mi kaza ajde edna histeroskopija da vidime sto ke bide , pa bev za toa na uste edno mislenje i na kraj na 7 den od ciklisot bev vo Remedika za histeroskopija . Stignav vo 8 ili 8 ipol sabajleto , cekav do 13 casot i veke vo 17 casot bev doma . Piev cikloproginova antibjotik i uste edni apcinja. Krvarev dolgo po malku i imav taka nekoja tapa bolka i odnosi imav posle zavrsuvanjeto na ciklusot od koga mi dojde koga ja zavrsiv cikloproginovata :) taka da @Ninichka shokot pomina i pojdi na uste edno mislenje . Na Gak mislam deka se ceka mnogu , za Sistina neznam kolku e cenata no za Remedika znam deka so secenje na pregradata plativ 31900 denari znaci Juli 2014 godina beshe toa a sega e 10% poskapo .
    * edna feminka tuka mnogu brzo posle histeroskopija zabremeni taka da slobodno ne e strasno

На MADO, bebaa и Ninichka им се допаѓа ова.
  10. iva78

iva78 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    54
    Devojki dali ve bolat grafite vo plodni denovi? Jas evo veke 15den od mentruacija I bolka na dobur Iimam.nekoe iskystvo??:^)

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.834
    Џоелке, ќе ни простите и ти и твоето гравче ама ќе те малтретираме сега малку :*

Јас најдов некоја врска за кај овој Димитров, мој познаник му е прв братучед, сосем случајно дознав ама ќе се консултирам со него што како и ќе отидам да ме види. Инаку ме предомислуваат да идам на ГАК, демек биле многу стегнати во последно време, еве една колешка правеше сега интервенција, она вика ма какви ти Систина, многу се професионални, а ме предупреди и колешка која отиде да се пораѓа во Систина па на среде раѓање ја префрлија на ГАК имала некаква компликација. И кога ќе почнеш да кажуваш веќе што праиш ќе имаш сто совети, сите ќе ти најдат да ти кажат нешто, не мислат лошо, скраја да е, ама ми се направи каша попара веќе. Јас убаво не си кажував ништо, ама па ме открија, и ќе се осетеше, месецов триста пати излегов од работа за испитувања, вадења крв, носење, разносување документи.... 8-|

Денес вадев крв по препорака на гинекологот, да видиме една комплетна крвна слика што ќе каже, едвај ги чекам резултатите да видам какви се, дека и малце сум на диета па да не сум напраила беља некаква. Бубрег уште ме кљука ама овие моиве абер немаат да ме пратат на испитувања, денес ќе идам кај докторката замена на матичниот, она е малку подобра и ќе и кажам да ме прати на уролог, нефролог или што и да е. Месецов да направам и ехо на бубрези пак, се ми се чини дека тргнат ми е песокот на пат од тоа што се превежбав завчера :wasntme:

Во врска со вежбањето, немојте да прекинувате, тоа ми е совет од гинекологот, нормално сега, не да креваш тежини ама не е штетно да се вежба ич. Јас вежбам со по 5 килца во секоја рака, ништо не е тоа, не вежбам некои справи тешки, по дома чучњеви, стомачни, склекови, раце, нозе, ништо страшно. Јас кога му кажав дека вежбам и дека возам точак се израдува, вика треба така, да бидеш активна, да не залежиш. Он се израдува и ме предупреди да не го карам мм што оди на тури со точаци, дека така се формираат здрави личности, не е воопшто опасно тоа, дека јас се сеќирав да не е поврзано со сперматозоидите тоа што е постојано на точак. Мене дополнително ми помага тоа што вежбањето ме одмара, не мислам на тоа, исклучувам мозок и бар пред спиење кога ми е најризично и најмногу паѓам во депресија се занимавам со нешто, иако тоа мислење се дешава само во време на ПМС сепак знам и навечер некогаш да се замислам. Дополнително што не ми дава можност да мислам додека да заспијам, заспивам за минутка, немам кога да мислам :lol:

12. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Joy 1, mnogu, mnoguuu zalno e toa sto i se slucilo na tvojata prijatelka....a dali posle dvata spontani, napravi histeroskopija,deka ocigledno problemot bil tuka. Veruvam deka ke uspee i ke si donese na svet prekrasna bebuska.
    A za sedlasta matka ,jas malku proguglav i se e individualno,nekoi. gi donosuvaat bebcinjata do kraj bez nikakov problem....nekoi imaat spontani. Zatoa mislam ne treba da se rizikuva,deka operacijata e rutinska.

13. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Mi se ispomesaa poimite veke od citanje:worried:
    Sedlasta,srcevidna, pa sega citav deka ja vikaat i dvoroga matka,ili matka so pregrada.
    Jas kolku sto svativ se e toa edno isto....so razlicni nazivi.
    Celo vreme sum na rabota po 10casovi i ne mozam da otidam kaj drug dr.za da pobarsm mislenje...no ke moram:sweat:

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ангел се согласуам со тебе за се, освен за делот за точакот. На мм експлицитно му кажаа дека возење точак и седење долго на столче е крајно штетно за јунаците :D

На MADO и Ninichka им се допаѓа ова.
  15. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Fala ti bokace na objasuvanjeto:inlove:
    Mene vo Remedika mi spomnaa nekoi 25000 den.ke cinela postapkata...da ne mi recat posle 32000,33000den.pa da se cudam?!?! Ne se malku pari. No ako veke mora da se pravi,ne bi sakala da bide vo drzavna:(
    Iako citam iskustva deka dobro pominuvale i imalo dr.koi najprofrsionalno si ja vrsat rabotata...veruvam deka e taka,no neznam sega sto da pravam. A vo drzavna bilo daaaaleku poevtino.

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Ninichka нели можеш да закажеш попладне да одиш на преглед? На приватно има доста лекари кои работат попладне. Дури и Петановски има еден ден во неделата кога рабои само попладне.
    Јас кога одам на редовен преглед секогаш одам попладне. Баш ми е проблем одењето сабајле - поготово ако е почесто. Има секакви луѓе кои или се филмаат за тоа што ти е или се до толку отидени што прашуваат што ти е.. ова мислам на работа. како да треба на секого рапорт да давам.
    Јас денес сите сум ги отшетала - добра ли си, што ти беше?! А беее, кај сум тип кој интима не сподеува уште и прашања.

На Стефани_5, MADO и Ninichka им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.834
    Гинекологот мој е исто точкар, така го викам ја мм, по цели денови на точак, пошто ординацијата му е одма над мојата канцеларија го гледам секојдневно, кога има сонце е обавезно на точак, па затоа му верувам. Инаку мм за машала има инвестирано во својот велосипед, па гел перничиња за возење, па специјални седишта, па оние за возење хеланките му се со гел, мислам дека неговите јунаци се баш заштитени. Ќе видиме сега кога ќе ја отвори сезоната, ќе направиме уште многу спермограми па ќе споредиме.

Инаку за прашување, ехехееее... Ви кажав ја се заебав го заборавив извештајот во фотокопирот, утредента сите дознаа дека проверувам хормони, правам испитувања, па почнаа совети за напарување на зелка и млеко, за тампони натопени во вино, баби и дедовци, бајачки и гатачки.... :drunk:

На danichap и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.125
    Допаѓања:
    328.969
    Да така дворога или матка со преграда .Така беше и кај другарка ми.Незнам дали правеше она хистероскопија,бидејки после се она се повлече и изгубивме контакт.Останавме бремени три другарки истовремено.Она го загуби бебето и полека го напушти друштвото.

19. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Da kukla i jas odam posle pladne odnosno nsvecer vo 19h. Odam kak Dimitrov vo Remedika. Toj mi ja preporsca histeroskopijata. No zborot mi bese da pobaram vtoro mislenje,ne vo Remedika,tuku tuka vo mojot grad. Ama ke vidam nekoj den ke zadocnam eden cas na rabota i ke pojdam kaj nekoj dr.

20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    @Ninichka , јас сум родена од дворога матка, во таква сум си поминала 9 месеци :) . Побарај си второ мислење.

На Ninichka, MADO и espana им се допаѓа ова.