1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    @Ninichka , мајка ми имала дворога матка, еве ме сега пишувам на 30 години, имам и брат. Јас имав дворога матка, износев здраво-право дете до 40-та недела. Септумот ми го извадија на царскиот, најверојатно затоа останав бремена сега одма со второ. Точно, имав спонтани пред првото дете, за кои дел беше виновен септумот, дел лудите хормони. Побарај повеќе мислења, не се ослонувај на едно.

На MADO, AngelOfArh, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Сакав да те споменам во коментар,паметам дека пишуваше за ова ти,ама си велам сама ќе пишеш :) Убаво е да се слушне и позитивен пример...И јас мислам да си побара и друго мислење...Убав ден!

На kukla21, elena.mak и Ninichka им се допаѓа ова.
  3. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Мене никогаш дијагнозата не ми била Bicornuate uterus или uterus duplex што значи двогора матката туку ми била utertus septus што значи септум на матка, има некоја разлика најверојатно.
    Преградата или септумот зависно од тоа колку е голем може да ја измени матката, па ниничка претпоставувам дека имаш преграда која дава таква форма на матката. Јас ја првев во ремедика кај петановски и платив накај 35.000 мислам, за систина е поскапо многу баш тука читав по 45.000 плакале жениве. Инаку може да се износи до крај ама зависно од тоа кај се смести плодот , ама пишав и понапред јас не ризикував дури и престанавме со обиди за бебе од страв од спонтан.

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Јас еднаш го видов Петановски поручекта во Ремедика, значи секако работи некој ден од поручекта... Кукла, претпоставувам дека и Лазаревски има ден поручекта а?

5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Jas kolku sto znam Lazarevski e samo sabajle.

6. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @AngelOfArh za bubregot odi vo Zegin medika kaj soborna privatno e 900 denari eho na cel abdomen ke kazesh deka te boli bubregot i ke go gleda podolgo ako imash kamen ili pesok ke ti prepise terapija od tri meseci so edni apcinja i uvin caj , caj od brusnica , diazepam od 2 mg vo bolka , smazmeks topla banja , pivo i eden covek vo gorce ti sigurno si slusnala za nego i go znaesh . Jas imav mnogu jaki napadi na leviot bubreg koj stignav 2 dena infuzija da primam .
    @Ninichka jas koga pravev histeroskopija prasuvav vo drzavna zatoa sto bese okolu 900 so anestezija , ama se cekalo mnogu pa oni ti prodolzuvale ciklus so apcinja i oni te povikuvaat taka jas znam koga trebase da pravam . No se odluciv vo Remedika zatoa sto doktorot mi ja znaeshe sostojbata od predhodno i dokolku togash dojdeshe do insiminacija ili invitro ke bev pak za Remedika bidejki veke doktorot e zapoznaen so matkata ja gledal ja operiral neli . Nasata nova dijagnoza se dozna dva meseca posle histeroskopija i ete takava beshe sostojbata i finansiite sto ne prodolziv ponataka.

Zabegav malku , Ninicka muabet mi beshe veke si pocnala kaj doktorot vo Remedika se nadevam deka i ponataka ke bidesh tamu on ke bide zapoznaen so tvoeto telo i ke znae kako ke reagirash ponataka neznam moe mislenje . Koga jas imam ne zalam za pari koj se za zdravje . :*

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.834
    Бокаче нема потреба да плаќам толку за ехо кога си одам на закажано во приватна позади Градежен и ми е 300 денари, ме гледа по 20 минути жената комплет се. А лекови, работата не е за лекови, тоа знам што да пијам, сакам ја да баталам хемијава малце. Чаеви пијам многу, сега завршив со брусница па од денес Увиниот ќе го терам. Од апчиња пијам Уростим за бактеријата, сигурно и за тоа помагаат. Денес ќе закажам за ехо, да видам и крвната слика што ќе каже. Уф ова со болнициве веќе аман :drunk:

8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Mila jas si kazuvam od moe iskustvo :)
    Sekogash pred dobivanje mi se aktivira kandida belo tece li tece pa sega pa i crveno so cesanje imam :( kaledarov kazuva deka deka za dva dena e 59 den od ciklus i treba vesterkava da dojde ... :)

9. cvekence 03

cvekence 03 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    757
    Со срека да тие со лесно бременоста. дај бозе да не фати мајата сите на форумов, една да не остане сите да се преселиме на трудницки муабети

На joelle и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    IMAG2589_1.jpg Dali nekoja od vas, koja gi razbira formite ili imala vakva ili slicna forma na matkata,moze da mi ksze od iskustvo kako se narekuva....dvoroga,sedlasta,srcevidna. Spored ona sto go isptocitav,najmnogu nalikuva na ,,sedlasta,, A site ovie bile razlicni megu sebe. Ova e snimkata od hsg,za koja napisaa uredrn naod,so proodni kanali. Ve molam ako nekoja od vas znae da mi odgovori.
    Vi blagodaram!

11. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Jas imam edna moma za dejt so batkite na mm. Ima I uste edna ama taa bila mala za vakvi sostanoci :)
    Utre ke ja primam inekcijata I vo petok pocnuvame so prviot cekor.

На elena.mak и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. AnaMil

AnaMil Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2015
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    19
    Почнав и јас по малку да вежбам барем ќе потрошам негативна енергија и ќе растргнам мисли, инаку сега сум во плоден период па ако не биде ништо нареден месец одам на гинеколог и следно инсеминација, вака кога читам дека има успешни инсеминации охрабрена сум, со лесно девојки... а сакав да прашам за микроскопчињата од каде може да се набават?

13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Vo promedika sigurno ima. Po drugive apteki retko ima.
    @Libra88 edna e dovolna za sostanok.. od tolku momci mora eden da ja bendisa :)

14. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    Жени јас се разболев грло нос како да качувам температура. Опасно ли е во овој период ишто смеам да пијам? Иначе ве поздравувам сите и се надевам сите и од срце ви посакувам најбрзо забременуваање

15. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    конечно да ни се пријави некоја со лесно срцко влечи нога и да другиве да ни се придружат што поскоро сите

На AnaMil, Ninichka и joelle им се допаѓа ова.
  16. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    eve sabajlevo ja primiv i inekcijata i utre sabajle put pod noge i za Skopje na inseminacija... uuuuhh kako ke zaspijam vecerva samo neznam :) pusta vozbuda :)

На Ninichka, kukla21 и MADO им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.834
    Исцеди 3 лимони во длабока чаша, јас цедам во кригла, една лажичка сода бикарбона на алкалоид што е плавата е супер, нека изврие убаво и со лажиче изеди ја пената а со течноста прави гаргара и голтај. Денес ако можеш 3 пати направи, ќе видиш колку ќе ти биде подобро, мене ми е ова лек број 1 во последно време ;)

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Само Ц витамин. Нормално е да се разболуваш повеќе на почеток на бременост, затоа што паѓа имунитетот за твојот организам да не го напаѓа плодот. Пиј Ц витамин по 1 грам на ден, цеден лимон, и ако можеш да најдеш свежа пиперка, стави ја во салата. Истата работа со двете бремености на почеток, и вака се лечев без никаков проблем! :)

19. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Joelle sum slusnala deka na pocetok na bremenost paga imunitetot i doaga do nastinka,ako mozes teraj so prirodni sostojki,caj,supa,propolis sprej,jadi aronija,ovosje...

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.065
    Допаѓања:
    110.834
    Јас не ја кажав мојата приказна со крвната слика, колку само се изнервирав вчера. Отидов по резултати и шок, седиментација 30, качена, железо 7ца, намалено, хемоглобин 160, на горна граница, холестерол и триглицериди на горна граница 8-| Се помислив да не ми ја помешале искрено крвната слика, едно со едно нема благе везе. Ја прашувам докторката ми одговара штуро ко мислиш ја прашувам за ланскиот снег, демек ете ти си знаеш и што ќе ти кажувам, ама ова буквално ми го кажа жени.Ја прашувам од што може да е седиментацијата, прво ми кажува може да е од бактеријата, после вика не е од бактеријата, испитувањата за бубрезите ти се ОК, ја прашувам за хемоглобинот и железото, ми вика не е страшно, холестеролот и триглицеридите ми вика јади повеќе варено, не пржено, а ја пржено не сум јадела бог знае од кога. Се мислам да направам контрола уште една во некоја приватна, ќе се исконсултирам со гинекологот утре. Ама дефинитивно ќе ја мењам матичната, ич не сум задоволна, такво незаинтересирано створење не сум видела досега. Крајна незаинтересираност, само парите ги интересира да ги земат, ми вика плати прво после ќе ти земеме крв, ја не сум ја чула и отидов накај ординација и вика по мене, чекај не си платила кај летна :o Ко да ќе и избегам мајко му :bandit: Како бе во здравјствово не им иде паметот, па што сакаат уште? До кај ќе го оцрнат здравствово наше? Срамота!