Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас ќе ти препорачам да си земеш нешто за имунитет да пиеш. Јас имав обид за настинка пред инсеминацијата и за ден ипол ја уништив. Пијам едни печурки (Имуно асист) и плус си купив германиум. Двете ги пиев наеднаш и да чукнам во дрво за 2 дена супер ми беше. Пробај - не се ефтини овие, ама кај мене до сега се покажаа добри.

@Libra88 Ајде за убаво да е утре. Дента на инсеминација не е ништо посебно - како да си отишла на гинеколог. Класика спекулумче, ехо.. само плус катетарче и промивање со хидрогенче :)

за 2 недели да се радуваш, а и ние со тебе!

На cvekence 03, Ninichka и joelle им се допаѓа ова.
  2. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    Кукле мене не ми правеа такво промивање ни катетар не видов само шприц лол. Во приватните се пософистицирани изгледа.

На MADO, cvekence 03, AngelOfArh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    На сприцот има катетер за да може да продре во матката..:)
    Битно да упали, не е битна софистицираноста. :)

На MADO, cvekence 03 и Ninichka им се допаѓа ова.
  4. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    За убаво само да е, па кога ке си дојдам ке пишам импресии што ке видам :D :D

На MADO, cvekence 03 и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    voopsto ne strasno libra i jas prvata insminacija koga ja praev bev tolku vozbudena ne modzev da spijam koga otidov stvno ko bris koga ti zimat samo malku lesis na stolceto edno 20 min ii si odis doma samo opusteno i 2 min rabota poz :D

На MADO и Libra88 им се допаѓа ова.
  6. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    ninicka jas mislam deka najdobro e na uste eden lekar sovet da ti dade zasto jas imav cista i vo klinika mi kadzuvaa deka moram da pravam laparaskopija i histreskopija napraviv zaedno no jas odidov i kaj lazarevski na pregled i toj isto mi go kadza i posle toa otidov i napraviv voopsto i toa ne te zaspivat vleguvat preku stomakot stanuvas toj den ostanuvas vo bolnica utredenta si doma posle edna nedela si kako nova nisto ni bolki brzo pominuva se eve 1 god pomina otkako jas ja napraviv laparaskopijata zato pobaraj mislenje i udluci :);)

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. devica13

devica13 Нов член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво Феминки, нова сум на форумов и сакав да го споделам мојот проблем со вас...работиме на случајот бебе веќе пола година но не успева :( бев на гиниколог рече се е во ред но зошто пак не се фаќа:) дали е до психата што цело време мислам не знам што да правам се надевам секој месец да кани ама ... ;(

8. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Јас треба да правам хистеро и лапаро во систина само треба да ми дојде прво.Сега не те разбрав како тоа небте заспиваат.Сегде читам со целосна анестезија ги правеле.Тебе со каква анестезија те правеа.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.064
    Допаѓања:
    110.829
    Гинекологот мила не може да рече дека се е во ред ни од ехо, ни од папа тест, ни од брисеви, мора да направиш хормони, мора да направиш ХСГ и мти да направи спермограм за да се констатира дека се е ОК. Најдобро да си почекаш за година дена да си направиш пак испитувања, папа, брисеви и ехо, на 3ти ден од добиено да си направиш хормони, мти да си направи спермограм и да направиш ХСГ, тогаш веќе може да разговарате за тоа дали е или не е се во ред ;)

На cvekence 03, danichap и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @bebaa Ај не се грижи сега - кај тебе ќе биде со анестезијач краткокрајна - целосна.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    @devica13 , пола година не е многу, до една година е нормално. Добро е што си била на гинеколог и што се е во ред. Твоето си го сторила, другото е во Божји раце. Мораш да се опуштиш, и да си уживаш со мажето, па кога ќе е твое ќе си дојде. После година ако не биде, проверете спермограм и тоа е. Само верба, надеж, и без многу стресови!

12. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Направете си само основните испитувања засега, да не си ја мачите душичката... Направи Пап, микробилошки брисеви, хормони на 3ти ден од циклус и ХСГ, а мт нека направи спермограм. Така би си ја олесила психата кога ке видиш дека се е во ред и ке си се опуштиш, или пак ако има некое проблемче рано ке си го решиш. Мене ми е жал што чекав и изгубив една година за да ги направам овие испитувања...

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Sega i mene me zbunivte malku...histeroskopija se pravi so celosna anestezija i plus vaginalno neli?!...A ne so lokalna i preku stomak!...

14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    Кај мене беше целосна анестезија, вагинално...плус со камера зирнаа во внатрешноста на матката да видат дали се е во ред(некоја циста да не има коренче од внатрешна страна која не е видлива преку ехо, преграда...). Зафатот не беше подолг од пола саат. Уште пола во соба за освестување и после си заминав дома.

15. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Kade pravrse ti? I kolku te cinese?
    Samo histeroskopija ili i laparoskopija?

16. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    Само хистероскопија правев поради циста на грлото од матката која ми прокрвари. Ми беше кажано дека може да биде опасна при евентуална бременост и нејзиното износување...па најдобро да се среди со време.

Не правев во македонија, тука здравственото осигурување покрива се и не платив ништо.

Верувам дека независно од земјата во која е извршен зафатот, зафатот акко зафат е тој. Односно се изведува на тој начин....

17. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Izvini sto te gnjavam...a posle kolku vreme od intervencijata ostana bremena?

18. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    Воопшто не ме гњавиш.

2-3 месеци. Но набавив и монитор за следење на овулација за да се трефнат деновите па тоа допринесе истотака.

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ниничка преку стомак се влегува за лапароскопија ако не се лажам. Се прават 3 дупчиња. не Бери гајле, тебе ти препорачале само хистероскопија.

20. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    па јас ке прашам дали може со целосна ако они сами не ми речат :)