Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

И кај нас истото се случува, кај него цело време се повторува а и кај мене.......Користиме канестен, кантарион, јас дури и ацидосалус вагиналетки користев....Но после секој однос е исто, кај него се појавува црвенило.....А и ние се обидуваме за бебенце....извинете за офф топик...но дали маж ми веќе да оди на уролог, пошто цело време се повторува тој осип?

2. AnelijaP

AnelijaP Истакнат член

Ако е инфекција, што си пиела ти мора да пие и тој. Доколку си имала ти-има и тој. Значи не вреди само ти да ги пиеш, а тој не. Само си играте на ти го-дај ми го. И btw гинекологот требал да ти го каже ова :^) Ме чуди како само ти се лечиш и пиеш антибиотици, а твојот сексуален партнер не. Ептен ме чуди :^)

3. Ferhunde-87sk

Не знам за кој се однесува ова? Ако е за мене, јас кога пиев антибиотици и маж ми пиеше и инфекцијата ја излечивем, меѓутоа сега кај него се јавува некое чудно црвенило, осип и секогаш се повторува кога ќе имаме односи.....кандида имаше кај мене и после вагиналетките беше ок...но кај него црвенилото никако да помине........

4. tara83

tara83 Истакнат член

Драги мои феминки, денес можеби е обичен ден за човештвото, но многу голем за мене! После една година солзи секој месец, буквално трескање од земја и паники безброј, сигурно и на Бог му досадив со една те иста молба - па ми се смилова конечно!
    Денес официјално од страна на лекар е потврдена мојата бременост!!!!!!!
    И да, морам да кажам дека точно кога кренав раце од се и си реков на самата себе - тоа е, од пишаното не се бега, што сака нека биде веќе не се замарам ( ама сериозно не се замарав, едноставно ми стана се сеедно! ) и тогаш се случи тоа што толку време го очекував (значи стварно држи место дека се е до умот!) .
    Мили мои, отпуштете се, уживајте во се што животот Ви нуди и најбитното САКАЈТЕ СЕ со Вашите сопрузи - се што е за Вас ќе си дојде ВЕРУВАЈТЕ!!!!!!!!

anailisav, izaaaaa, zhap4e and 8 others like this.
  5. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

тара мило ми е за тебе ајде со лесно нека ти е :* :* :*

6. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Ти честитам тара83 сега уживај си во наредните 9 месеци :*

7. Ferhunde-87sk

Леле мила ти честитам.....Не знаеш колку сум среќна за тебе!!! Најискрено, од се срце ми е посебно драго за оваа вест...Денес денот ми беше катастрофа ама сега ми се разубави.....Честиткииииииии од срце и најискрено, солзи радосници ми потекоа за тебе драга......Се најдобро и да си уѓиваш во бременоста и со лесно да си ги поминеш 9-те месеци!

8. Zoza

Zoza Истакнат член

честито и со лесно нека ти е...

9. ansimansi

ansimansi Истакнат член

zdravo na site jas sum uste edna dusicka koja se obiduva da ostane bremena i da ima malo bebence probuvam veke 7 meseci no neuspesno se isprobav no nikako da ostanam ve molam kazete sovet, bev na genikolok no se e vo red no nikako da se zafati :) sepak ima nades deka nekoj den ke bide.

[mod-kirilica:r5qmdp2j][/mod-kirilica:r5qmdp2j]

10. missperfect

missperfect Истакнат член

Честитки Тара и од мене,ти посакувам срекни моменти во твојата бременост и да уживаш во неа.Поздрав и до сите феминки,се согласувам со Тара дека се е до умот. :!:

11. kupoholicar

kupoholicar Истакнат член

здраво на сите... јас сум нова овде и конечно се решив да ви пишам за мојот проблем. веќе две години скоро се обидуваме со мажот ми да добиеме бебенце и никако да ни успее...не сум била на лекар за ова бидејки сеуште се тешам дека се е во ред со нас.меѓутоа имав еден голем здравствен проблем т.е ми беше најдено цин3 ми правеа керитажа и конизација се помина ок еве веке долго време одам на прегледи и се е во ред се нема повторено истата работа (а и недај боже пошто беше за мене трауматично ептен) и сега се мислам да не е до тоа што неможам да забременам имам редовна менструација се е уредно како што треба нооо на крај пак добивам сл. месец :( дали некој имал сл. проблем дали некој несто знае за ова писете ве молам за мислење и совет фала виии

12. love23

love23 Популарен член

Олична вест! Сега уживај во бременоста и биди среќна! Навистина се израдував за тебе :* :* :* :*

13. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

честитки тара и од мене, сега да ни се чуваш :* :*

14. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

мени пак ми доцни но со овие полицистични јајници не знам што е? почнав да се нервирам многу :(

15. love23

love23 Популарен член

Денес е специјален ден за мене многу сум возбудена и во солзи ви пишувам од радост мислев во несвес ќе паднам само што направив тест ми излезе позитивен трудна сум, а утре ќе одам и на лекар фала ви за постојанат подршка која ја имав од вас, а на оние кои очекуваат да останат бремени им посакувам среќа. :* :* :* :* :*

Nina24, pandelka, izaaaaa and 4 others like this.
  16. tara83

tara83 Истакнат член

Честитки од мене!!!!! Ти посакувам убава и лесна бременост :) <3

Lastovicka and love23 like this.
  17. love23

love23 Популарен член

Ти балгодарм и уште сум возбудена поздрав

18. yes

yes Истакнат член

Со среќа нека ти е и се најубаво ти посакувам...

19. Ferhunde-87sk

Честиткииии, ти посакувам лесно да ти поминат 9-те месеци и да си уживкаш во бременоста :*

love23 likes this.
  20. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

срц честитки сега собирај сили да бидеш силна и со лесно да си ја истуркаш бременоста до крај ако си како меене тешко тебе..денеска ми беше пекол постојано гадење и без апетит без воопшто да посакам нешто да ставам во уста дури ни сок а постојано си повракам и секој ден си викам ајде уште овој ден и ќе помине~~ама пак се надевам дека уште малку ќе имам мачнини...ајде да не те замарам уживај си :D

love23 likes this.