Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    43
    И кај нас истото се случува, кај него цело време се повторува а и кај мене.......Користиме канестен, кантарион, јас дури и ацидосалус вагиналетки користев....Но после секој однос е исто, кај него се појавува црвенило.....А и ние се обидуваме за бебенце....извинете за офф топик...но дали маж ми веќе да оди на уролог, пошто цело време се повторува тој осип?

2. AnelijaP

AnelijaP Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    14
    Ако е инфекција, што си пиела ти мора да пие и тој. Доколку си имала ти-има и тој. Значи не вреди само ти да ги пиеш, а тој не. Само си играте на ти го-дај ми го. И btw гинекологот требал да ти го каже ова :^) Ме чуди како само ти се лечиш и пиеш антибиотици, а твојот сексуален партнер не. Ептен ме чуди :^)

3. Ferhunde-87sk

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    43

Не знам за кој се однесува ова? Ако е за мене, јас кога пиев антибиотици и маж ми пиеше и инфекцијата ја излечивем, меѓутоа сега кај него се јавува некое чудно црвенило, осип и секогаш се повторува кога ќе имаме односи.....кандида имаше кај мене и после вагиналетките беше ок...но кај него црвенилото никако да помине........

4. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    Драги мои феминки, денес можеби е обичен ден за човештвото, но многу голем за мене! После една година солзи секој месец, буквално трескање од земја и паники безброј, сигурно и на Бог му досадив со една те иста молба - па ми се смилова конечно!
    Денес официјално од страна на лекар е потврдена мојата бременост!!!!!!!
    И да, морам да кажам дека точно кога кренав раце од се и си реков на самата себе - тоа е, од пишаното не се бега, што сака нека биде веќе не се замарам ( ама сериозно не се замарав, едноставно ми стана се сеедно! ) и тогаш се случи тоа што толку време го очекував (значи стварно држи место дека се е до умот!) .
    Мили мои, отпуштете се, уживајте во се што животот Ви нуди и најбитното САКАЈТЕ СЕ со Вашите сопрузи - се што е за Вас ќе си дојде ВЕРУВАЈТЕ!!!!!!!!

На anailisav, izaaaaa, zhap4e и 8 други им се допаѓа ова.
  5. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    тара мило ми е за тебе ајде со лесно нека ти е :* :* :*

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.995
    Допаѓања:
    108.516

Ти честитам тара83 сега уживај си во наредните 9 месеци :*

7. Ferhunde-87sk

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    43

Леле мила ти честитам.....Не знаеш колку сум среќна за тебе!!! Најискрено, од се срце ми е посебно драго за оваа вест...Денес денот ми беше катастрофа ама сега ми се разубави.....Честиткииииииии од срце и најискрено, солзи радосници ми потекоа за тебе драга......Се најдобро и да си уѓиваш во бременоста и со лесно да си ги поминеш 9-те месеци!

8. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297

честито и со лесно нека ти е...

9. ansimansi

ansimansi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    zdravo na site jas sum uste edna dusicka koja se obiduva da ostane bremena i da ima malo bebence probuvam veke 7 meseci no neuspesno se isprobav no nikako da ostanam ve molam kazete sovet, bev na genikolok no se e vo red no nikako da se zafati :) sepak ima nades deka nekoj den ke bide.

[mod-kirilica:r5qmdp2j][/mod-kirilica:r5qmdp2j]

10. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60

Честитки Тара и од мене,ти посакувам срекни моменти во твојата бременост и да уживаш во неа.Поздрав и до сите феминки,се согласувам со Тара дека се е до умот. :!:

11. kupoholicar

kupoholicar Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    здраво на сите... јас сум нова овде и конечно се решив да ви пишам за мојот проблем. веќе две години скоро се обидуваме со мажот ми да добиеме бебенце и никако да ни успее...не сум била на лекар за ова бидејки сеуште се тешам дека се е во ред со нас.меѓутоа имав еден голем здравствен проблем т.е ми беше најдено цин3 ми правеа керитажа и конизација се помина ок еве веке долго време одам на прегледи и се е во ред се нема повторено истата работа (а и недај боже пошто беше за мене трауматично ептен) и сега се мислам да не е до тоа што неможам да забременам имам редовна менструација се е уредно како што треба нооо на крај пак добивам сл. месец :( дали некој имал сл. проблем дали некој несто знае за ова писете ве молам за мислење и совет фала виии

12. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Олична вест! Сега уживај во бременоста и биди среќна! Навистина се израдував за тебе :* :* :* :*

13. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    честитки тара и од мене, сега да ни се чуваш :* :*

14. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    мени пак ми доцни но со овие полицистични јајници не знам што е? почнав да се нервирам многу :(

15. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Денес е специјален ден за мене многу сум возбудена и во солзи ви пишувам од радост мислев во несвес ќе паднам само што направив тест ми излезе позитивен трудна сум, а утре ќе одам и на лекар фала ви за постојанат подршка која ја имав од вас, а на оние кои очекуваат да останат бремени им посакувам среќа. :* :* :* :* :*

На Nina24, pandelka, izaaaaa и 4 други им се допаѓа ова.
  16. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    Честитки од мене!!!!! Ти посакувам убава и лесна бременост :) <3

На Lastovicka и love23 им се допаѓа ова.
  17. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Ти балгодарм и уште сум возбудена поздрав

18. yes

yes Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    Со среќа нека ти е и се најубаво ти посакувам...

19. Ferhunde-87sk

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    43

Честиткииии, ти посакувам лесно да ти поминат 9-те месеци и да си уживкаш во бременоста :*

На love23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    срц честитки сега собирај сили да бидеш силна и со лесно да си ја истуркаш бременоста до крај ако си како меене тешко тебе..денеска ми беше пекол постојано гадење и без апетит без воопшто да посакам нешто да ставам во уста дури ни сок а постојано си повракам и секој ден си викам ајде уште овој ден и ќе помине~~ама пак се надевам дека уште малку ќе имам мачнини...ајде да не те замарам уживај си :D

На love23 му/ѝ се допаѓа ова.