Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Сега мк текна дека рецептов го има во темата на овој форум за природни лекови за забременување.Тој со рен и бело вино.Ренот е прочистувач на бубрезитеи мн жени со истиов рецепт ја имаат решено и бактеријата.Ова на друг форум го имам читано ама не се секавам на кој,некој српски мислам.Ама рецептов го има и на овој форум види го ако сакаш.Јас имав хпв и го пиев за забременување.Не останав трудна но на следниот пап тест немав хпв.Сега дали од тоа Господ знае ама фала му на Господ немам.Многу помага за имунитет.Ако сакаш пробај.

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ќе видам во референтните вредности кај мм - мислам пишуваше. Ќе ти пишам после од дома.

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Jas najverojatno sum nekoj uzrod vo planetava . Pominuva 59 den od posledna menstruacija i uste ja nema . Pred nekoj den koga pisav imav kafeavo na vesot i tolku . Kicmata me boli na stomak koga lezam cudno se custvuvam , gradite me zaboluvaat nekako cudno . Se na se celosna slika ispaga cudna :doh:
    Cisto sumjam deka grom vo kopriva ke mavne :rofl: no ke vidime nikogas nisto ne se znae :)

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Ninichka во спермограмот пишувљ поголемо од 2мл.
    @Libra88 како помина?

5. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    Помош! Правев хормонален статус на трети ден и андростендионот мие 136 (реф.вредност до 3,5) Ова е вознемирувачки висок!!!!!!!!!!!!
    Дали имала некоја од вас слично искуство? Што да правам? Има ли лек за ова? Чаре???

6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    мене требаше да ми дојде на22ри. Симтоми немам само има нешто како бело прање ама по водлесто. А пред датумов имав на двапати нешто како крв помешана со белопрање многу малку па си правам филмови дека се вгнездиле две-близначиња :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  7. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    Мојот проблем е ист, ме интересира колку висок ти беше андростендионот и дали бременоста е со инсиминација или...? Благодарам

8. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    И јас се боцкав со фостимон пред ифв 3 дена, поткошно ги примив во стомак и печат малку

9. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.000
    Допаѓања:
    4.227
    ау ова грешка да не е некоја? Кај правеше? Да не заборавила запирка да стават измегу 1 и 36, ова е премнгу. Мене ми беше највеќе до 6.5, некоаш и 5,7 некогаш 5. Мој совет е да си го повториш уште еднаш, не мора 3 ден од циклус да е, и ако е покачен повторно ќе си направиш ехо на надбубрежна жлезда и секако преглед со ендокринолог, ке ти дадат спиронолактон да пиеш. А имаш проблеми со зголемена влакнавост? Нешто пцос?

На деара му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Epten slabo, samo 8 milioncinja mi vratija.. ama znaev vednas stom mi kaza oti edvaj edna kapka izvadil, duri planiral i toa sto go izvadil da go frli od sto se razocaral kolku malku.. Sto da kazam, pusti stres. Sinokja se guskavme, abe mislis go cuval materijalot za vecerta :) Sto e toa e, ne se nadevam ic, ako dojde - dobredojde, ako ne ideme dalje.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    aaa libra pa dobro e 8 mojot imase samo 2 milioni ama samo e eden potreben za oploduvanje taka da samo pozitivni miisli ako ne se znae ideme napret;)

12. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    epten sum pozitivna, ne se opteretuvam ic..
    i ova zaboraviv da vi go kazam... cel den ne go izvadiv od usta doktorot sto mi ja pravese inseminacijata... abe tolku ok, tolku pozitiven covek nemam stretnato. Samo nesto mi zborese, zafrkancii pravese, vo stilot na Ivanovski, samo 10 pati po OK.. koga izguglav da vidam koj e, gledam deka bil direktor na GAK, Sasha Jovcevski. Sto vikaat po turskive serii DA MU SE POZLATAT RACETE :D Na kraj mi vika, ajde sega eden sportski pozdrav :D :D :D

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Саша го познавам приватно... не сакам да те замарам со непотребни работи, ама таков шалабајзер... познавајќи го него и фактот дека бил директор на ГАК не ми дава да одам на гинекологија. Кратко беше директор, после за да го сменат го пратија наводно на усовршување во америка на 2 год и го вратија за 7-8 месеци.

Едит
    @Libra88, еден треба за успех. Многј успеале со помалку од оние со повеќе.. не се грижи за тоа и терај домашна работа :)

14. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Abe jas vikam kako trebalo da bide ke bide. Srekja ne sum kako onie sto gi sretnav tamu, 7 godini nisto ne prezemale, pa I pred da pocnat so inseminacija ne procitale deka treba hsg I grugi propratni raboti da napravete. Mu vikam na mm, ovie cekale 7mica na loto 7 godini :)

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Се ќе биде. Само трпение, надеж и позитивна мисла.. :hug:

16. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Kukla ti do kade si? Koga test? ;)

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Следнава недела... едвај една помина.. почна паника да ме фаќа искрено :whew:

18. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Nema panika kukla,samo pozitivni misli,opustenooo, so tebe sme :hug:

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Еден момент сум скгурна дека ќе биде, после трагам симптоми, па викам ништо... хаос :)
    Забегав овој пат! :) хахаха :)

20. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ovojpat mora da bide kukla,stiskame za tebe palci :*

Последна измена: 28 февруари 2015