Jas veke ne znam kako da go racunam ciklusot na kolku dena ke mi doaga , ete i denes ne dobiv . Najverojatno promena na klima . Tolku mnogu sakam da ne mislam i pozitivna da bidam ama ne mozam veke ova da go podnesam . A i iskreno ne mi se davaat 10 evra za eden test .
Uhuuuuu premnogu bi bilo idealno,ajde ke se zadovolime da bideme site tuka nekade so razlika tri cetiri meseci ,koj porano,koj pokasno
Bokace ti stavrno se macis mila,ajde probaj so nesto prirodno da go isprovociras ciklusot,mora ajde da dobies pozitev shok,veke vo mese da ima nesto .Nemas li nekoi simptomi?
Bokace nase,najiskreno se nadevam deka vo tvoeto mesule ima nesto.... Da pojdes tamo na ginekolog da te vidi,ako e bebule top ,no ako ne,da pocnes so primolut nor ili nesto slicno, za da ne sr macis vaka. Ke povtoram, najiskreno se nadevam deka e bebule vo prasanje...te gushkam
Fala vi devojki , daj boze da ima nest. Polovinata me boli, gradite istotaka me bolat imam nekoj talasi na toplina, kako vnatresna temperatura da imam i pocnav od vcera gasovi da imam . Neznam mnogu cudno se custuvam ke pocekam uste nekoj den ako ne biva ke zemam da pijam nesto, zatoa sto ne se izdrzuva. I tie tragi od kafeava krv ne znam kako sto da gi racunam.
Bokace а тироидна си имаш ли испитано? Јас и ти имаме обратен проблем - мене пак ми идеше многу рано се случуваше да имам и два пати во месец. Ама ете сум имала проблем со тироидна ја средив со терапија, со намалување на телесна тежина и со секојдневна консумација на мака и кокосово масло и се разбира 3 месеци со апчиња за регулирање на циклус. Еве сега како месец без такви апчиња ми касни што е супер за мене
Ja ispitav vo granica na normala beshe. Za tezinata i jas variram nikako da gi simnam, taman sum simnala nekoe kilo ete sum gi vratila. Porano piev cikloproginova 6 meseci za reguliranje. Od koga go pravime bebevo ke mi kasni i neli ja trk bokace na ginikolog i doktorkata samo mi kazuvaze pij 10 dena kolku da se iscistish i taka vo krug. Kalendarot kazuva deka 2 den kasni, od pominati 59 dena. Ako ne sum bremena ke bide promena na klima. zaboraviv imam i eho na teroidna napraveno dobro beshe. Do sega najvisok rezultat koga i prasuvav vo soodvetna tema mi bilo 4 , nesto ne se sekavam kolku.
Јас сум 30ти ден од циклус, а 10 ден од овулација. Месецов не барам симптоми, оти знам дека на телово мое не може да му се верува (ова звучеше како кампањата против Заев ). Ме болат градите, собено брадавиците, но тоа си е нормално, подуена сум, и тоа е нормално. Не знам кога треба да ми дојде, оти минатиот месец ми се испоремети кога ми доцнеше, и сега ја очекувам меѓу утре и сабота. Ајде, да даде Господ сите да се изгубиме од темава, што поскоро, па после за второ дете да не мора ни да пишеме тука... одма да се фати
дај боже Жаки. и јас викам симптоми да не гледам.. градиве се дуваат и издувуваат. Којзнае што им е Како се ближи време за тест паника ме фаќа бидејќи овој пат. многу надеж имам овој пат. Се уфилмав и страв ми е да не ме тресне после на земја, па да се чудам
Zaki ti posakuvam ovoj mesec da si gi vidis dve crtki.No stom velis deka denes ti e 10-ti den od ovulacijata slednoto dobivanje bi trebalo da ti e pomegu 14-16 den od ovulacija.Sekoj den kasnenje od ova znaci nesto drugo
Mene seuste ne pocnale da me bolat gradite, a obicno 2 nedeli pred da mi dojde pocnuvaat da me bolat. Ajde zenicki navivam za vas!!!
Ќе видиме колку е кај мене долга лутеинската фаза. Прв пат ќе дознаам, оти прв пат со сигурност знам кога ми била овулацијата, поради тоа што беше пратена на ехо. Инаку 14-16 дена е просек, ама не мора да значи, кај сите различно. Само да не е пократка од 10 дена оти така тешко се забременува Јас барем сега знам дека не ми е под 10 со сигурност. А тоа веќе на просеците не им верувам. По тоа се водев и секогаш сум ги уткала плодните, месецов среќа на ехо се прегледував и испадна дека ми е покасно, т.е. на 20ти ден од циклус. Фала ти Мадо за желбите и јас посакувам не само за мене, туку за сите нас
Kaj mene sekogas mi e na 16-ti den od ovulacija.Vo domasni uslovi koga ke go vidam prozirniot iscedok,od nareden den brojam 16 dena i toa e toa,isto i koga idev na folikumetrija,koga se slucuva ovulacija isto broev 16 dena.
Уф, јас мислам дека имам кратка лутеинска фаза, 10-12 дена. Тоа може да е проблем за забременување? Се решава некако?
Благодарам за одговорот, ги правев во биохемиска во Скопје. Повторив уште еднаш и утре чекам резултати. Зголемена влакнетост немам ама се сомневаат за полицистицни јајници. Ке видиме утре, ги правев во ендокринологија па ке видиме ендокринологот какво мислење ке даде
Кај кој ендокринолог си? А ззашто претпоставуваат кога пцос многу лесно се дијагностицираат на ехо, но како и да е се надевам грешни биле резултатите пиши ни утре како ке поминеш и што ке ти кажат