Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Стискам и јас за сите нас :) како на сите не ни се посреќи одеднаш?

На gabus, MADO, guldzana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Jas veke ne znam kako da go racunam ciklusot na kolku dena ke mi doaga , ete i denes ne dobiv . Najverojatno promena na klima . Tolku mnogu sakam da ne mislam i pozitivna da bidam ama ne mozam veke ova da go podnesam . A i iskreno ne mi se davaat 10 evra za eden test . (facepalm)

3. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Alma ti bokce poveke od 30 dena ako ti kasni pravi si test poz

4. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Uhuuuuu premnogu bi bilo idealno,ajde ke se zadovolime da bideme site tuka nekade so razlika tri cetiri meseci :),koj porano,koj pokasno :)

На kukla21, gabus и Ninichka им се допаѓа ова.
  5. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Bokace ti stavrno se macis mila,ajde probaj so nesto prirodno da go isprovociras ciklusot,mora ajde da dobies pozitev shok,veke vo mese da ima nesto :) .Nemas li nekoi simptomi?

На bokace и Ninichka им се допаѓа ова.
  6. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Bokace nase,najiskreno se nadevam deka vo tvoeto mesule ima nesto....
    Da pojdes tamo na ginekolog da te vidi,ako e bebule top ,no ako ne,da pocnes so primolut nor ili nesto slicno, za da ne sr macis vaka. Ke povtoram, najiskreno se nadevam deka e bebule vo prasanje...te gushkam:hug:

На gabus, bokace и MADO им се допаѓа ова.
  7. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Fala vi devojki , daj boze da ima nest. Polovinata me boli, gradite istotaka me bolat imam nekoj talasi na toplina, kako vnatresna temperatura da imam i pocnav od vcera gasovi da imam . Neznam mnogu cudno se custuvam ke pocekam uste nekoj den ako ne biva ke zemam da pijam nesto, zatoa sto ne se izdrzuva. I tie tragi od kafeava krv ne znam kako sto da gi racunam. :?:

8. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Bokace а тироидна си имаш ли испитано? Јас и ти имаме обратен проблем - мене пак ми идеше многу рано се случуваше да имам и два пати во месец. Ама ете сум имала проблем со тироидна ја средив со терапија, со намалување на телесна тежина и со секојдневна консумација на мака и кокосово масло и се разбира 3 месеци со апчиња за регулирање на циклус. Еве сега како месец без такви апчиња ми касни што е супер за мене :)

9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ja ispitav vo granica na normala beshe. Za tezinata i jas variram nikako da gi simnam, taman sum simnala nekoe kilo ete sum gi vratila. Porano piev cikloproginova 6 meseci za reguliranje. Od koga go pravime bebevo ke mi kasni i neli ja trk bokace na ginikolog i doktorkata samo mi kazuvaze pij 10 dena kolku da se iscistish i taka vo krug.
    Kalendarot kazuva deka 2 den kasni, od pominati 59 dena. Ako ne sum bremena ke bide promena na klima. zaboraviv imam i eho na teroidna napraveno dobro beshe. Do sega najvisok rezultat koga i prasuvav vo soodvetna tema mi bilo 4 , nesto ne se sekavam kolku.

10. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Јас сум 30ти ден од циклус, а 10 ден од овулација. Месецов не барам симптоми, оти знам дека на телово мое не може да му се верува (ова звучеше како кампањата против Заев :rofl:). Ме болат градите, собено брадавиците, но тоа си е нормално, подуена сум, и тоа е нормално. Не знам кога треба да ми дојде, оти минатиот месец ми се испоремети кога ми доцнеше, и сега ја очекувам меѓу утре и сабота. Ајде, да даде Господ сите да се изгубиме од темава, што поскоро, па после за второ дете да не мора ни да пишеме тука... одма да се фати :)

На MADO, Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    дај боже Жаки. и јас викам симптоми да не гледам.. градиве се дуваат и издувуваат. Којзнае што им е :)
    Како се ближи време за тест паника ме фаќа бидејќи овој пат. многу надеж имам овој пат. Се уфилмав и страв ми е да не ме тресне после на земја, па да се чудам (facepalm)

Последна измена: 1 март 2015
    На guldzana, MADO, Ninichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Zaki ti posakuvam ovoj mesec da si gi vidis dve crtki.No stom velis deka denes ti e 10-ti den od ovulacijata slednoto dobivanje bi trebalo da ti e pomegu 14-16 den od ovulacija.Sekoj den kasnenje od ova znaci nesto drugo :)

На kukla21, jacqueline.s и Ninichka им се допаѓа ова.
  13. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Mene seuste ne pocnale da me bolat gradite, a obicno 2 nedeli pred da mi dojde pocnuvaat da me bolat.
    Ajde zenicki navivam za vas!!!

На MADO, kukla21 и Ninichka им се допаѓа ова.
  14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Ќе видиме колку е кај мене долга лутеинската фаза. Прв пат ќе дознаам, оти прв пат со сигурност знам кога ми била овулацијата, поради тоа што беше пратена на ехо. Инаку 14-16 дена е просек, ама не мора да значи, кај сите различно. Само да не е пократка од 10 дена оти така тешко се забременува :) Јас барем сега знам дека не ми е под 10 со сигурност. А тоа веќе на просеците не им верувам. По тоа се водев и секогаш сум ги уткала плодните, месецов среќа на ехо се прегледував и испадна дека ми е покасно, т.е. на 20ти ден од циклус. Фала ти Мадо за желбите и јас посакувам не само за мене, туку за сите нас :*

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Kaj mene sekogas mi e na 16-ti den od ovulacija.Vo domasni uslovi koga ke go vidam prozirniot iscedok,od nareden den brojam 16 dena i toa e toa,isto i koga idev na folikumetrija,koga se slucuva ovulacija isto broev 16 dena.

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене лутеинскатљ фљза ми трае еееееј :) дури и доктор кога ми ја следи, трае 20 и кусур денови..

17. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Уф, јас мислам дека имам кратка лутеинска фаза, 10-12 дена. Тоа може да е проблем за забременување? Се решава некако?

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    не бери гајле.. ако има проблем, докторот ќе ти каже. Полесно е кога доктор те следи :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  19. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    Благодарам за одговорот, ги правев во биохемиска во Скопје. Повторив уште еднаш и утре чекам резултати. Зголемена влакнетост немам ама се сомневаат за полицистицни јајници. Ке видиме утре, ги правев во ендокринологија па ке видиме ендокринологот какво мислење ке даде :)

20. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.000
    Допаѓања:
    4.227
    Кај кој ендокринолог си? А ззашто претпоставуваат кога пцос многу лесно се дијагностицираат на ехо, но како и да е се надевам грешни биле резултатите :) пиши ни утре како ке поминеш и што ке ти кажат :)