Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. bokace

bokace Популарен член

Za mojte jajnici ne trebaat da se somnevaat deka se policisticni mislam deka da moze i so golo oko ke se vidat :rofl: sala na strana jas uste ne dobiv :?:
    @butterflysk mila ti do kaj si :*

2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Мене денес нешто ме штреца левиот јајник. така како да ме тишти..

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Мене откако ми заврши јајници и бубрези ме оштетија, нон стоп осеќам некаква тапа болка доле ниско и на грб, ме умре.

4. kukla21

Јас обично немам болка, па сега ми тежи некако...

5. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Не се гледа добро, како и да е јас имам во форма на Т и од памет се извадов пред 2 год кога правев хсг за потоа да дознаам за илијадинци кои родиле до сите можни форми на матка :))))) Ич не се замарај ;)

6. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Forma na ,,T,, ? I ne ti predlozija histeroskopija? Izvini sto te prasuvam,a ti ostana blemena,ili se obiduvate?
    Pozdrav!

7. Wanna.be.mum

Уште се обидуваме, ама за самото забременување нема никаква пречка а ни потоа, ми кажале сестри во сала што работат, сме породувале викаат и со 3 рога матки, всушност никоја незнае каква и е матката освен ако не правела хсг или царски рез ;) Матката ја има таа способност да се шири и да си направи место за бебуш за тоа ич не му се секирај :*

Ninichka likes this.
  8. butterflysk

butterflysk Популарен член

Еве ме бокаче терам уште :D ти како си мила го пиеш ли метформинот пиј го редовно и ке добиваш.
    Мене ми беше во т форма и ивановски ми рече со ваква матка тешко да го износиш до крај и се оперирав ама точно е и тоа дека жени со секакви форми рагале

9. kukla21

Ниничка, јас би сакала да сум мирна.. Не ти сугерирам што да правиш, ама би ме јадела јанѕа и утре ако нешто се случи (не дај боже) би се окривувала за тоа. Јас сум таква, емотивка...

MADO, guldzana and Ninichka like this.
  10. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Nikoj ne ti preporaca histeroskopija?
    Mene dr.Dimitrov mi preporaca,no ne mi kaza kako se narekuva taa forma. No jas proguglav malku sporeduvav i mojata matka najmnogu nalikuva na ,,sedlasta matka,, a mozebi taa forma ,,T,, ne pravi problem i komplikacii.

11. guldzana

guldzana Истакнат член

ajde devojkk stiskam palci za site vas jas dobiv i sega ke odam na gak da gledame treta insminacija ej ama kako ke se karam so doktorot spremna epten on e kriv sea ke zavrsev i treta insminacija ama toa e poteskiot pat e nasiot samo do bebuski :hug::hug:

12. Wanna.be.mum

Јас правев хистеро ама дијагностичка, пред 3 месеци, а тогаш кога ми ја виде формата ми рече ако сакаш и Ш форма имај нема гајле и јас му верувам ти кажав бидејќи од тогаш 2 год дознав за мнооогу што имале различни форми и си родиле здраво дете, значи убаво направи си муабет, дали смета во забременување и сл па после ќе видите за методата

Ninichka likes this.
  13. Monella

Monella Форумски идол

Pozdrav devojki. Sakam samo da vi kazam deka i jas bev del od ovaa tema podolgo vreme i sega imam since od 4 meseci. Sto e vase ke si dojde, gospod e golem ke ve daruva site. Vo vrska so matkata sto imase nekoj prasano pogore eve i jas imam dvoroga matka pa ostanav bremena, ic da ne se sekirate. Bidete trpelivi ke se sluci koga najmalku ocekuvate. Ve guskam site i vi posakuvam 2 creti vo najskoro vreme.:*

14. Wanna.be.mum

Монела јас се сеќавам на тебе иако 2 години не бев активна на форумов и многу ме израдува со синчето, честитики :inlove::inlove:

Ninichka likes this.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Јас денес бев на фоликулометрија и имав само еден фоликул :(:(примив прегнил и сеа ќе си работиме" на случајот.Малку се изнервирав што е само еден,ама пред 2 месеци имав 3 фоликули на двата јајника,супер големини +прегнил и не бидна ништо.....

16. kukla21

Цвеќенце, она што заклучив од се што поминав/поминуваме и што прочитав е дека нема правила. Идеални услови и не бива. Проблеми, ова-она и оп, ќе се фати од одма!
    Не треба да губиш надеж - колку само успеале со еден.. Ајде сега мисли како ова да го споите на дејт со јунаците..

MADO, Ninichka and flower30 like this.
  17. espana

espana Популарен член

Јас се согласувам дека како е Господ никој не е, секој со своја судбина, што е наше ќе дојде.Еве мој пример,правев инсеминација, успешна од прва, но за жал ,со неубав крај на почетокот.Штом сум правела инсеминација, нормално и јасно ви е дека сум кренала раце од природен пат....Шест месеци поминаа од спонтаниот и надежта беше на најнајнаниско ниво,ни сум следела
    плодни денови,ништо,разочарана
    максимално(нетреба да
    објаснувам,знаете како е кога се
    чекаат цртки).По ова ,веќе имам
    споменато дека др.рече ќе следат
    некои испитувања,но немав сила,сакав
    пауза, сакав да уживам во љубовта.На
    одмор си ,,работевме,, ниту еднаш
    непомислувајќи на правење бебе,од
    една страна сеуште психички се
    опораавував од претходните
    искуства,од друга страна неочекував
    природно.Кога се вратив од одмор,по
    15 дена доцнење ,излегоа две цртки.Затоа, опуштете се и кога треба,тогаш ќе биде:)

cvekence 03, Lisa_Maja, darcy and 7 others like this.
  18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Многу убава приказна, Еспана, како бајка со среќен крај. Си поминала низ многу, ама наградата е на крајот најслатка.
    Само пази има тука некои одма ќе ти се развикаат :D Последно една феминка сподели пример сличен на твојот, по нос јаде :rofl:

19. espana

espana Популарен член

Зашто да се развикаат, незнам за тоа,зарем некој ќе ми замери што давам личен пример,со цел да дадам поддршка на сите што чекаат две цртки,дека мора да веруваат и се ќе биде?Дај боже мојава приказна да биде со најсреќен крај :)
    А доколку некој смета дека не ми е добар коментаров и не е за тука,нека ми каже,ќе го избришам,само несакам навреди, на никоја не но треба нервози во вакви мигови ;)

MADO and jacqueline.s like this.
  20. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Ajde cvekence,edno ama vredno;) A koja golemina bese folikulot?

MADO and flower30 like this.