1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.282
    Допаѓања:
    111.687
    Женски здрава сум ко дрен, добро е, чекам уште резултати од пап, брисевите чим се добри можам да си свиркам малку.

На green.eyes, mareane, MADO и 7 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И да си свиркаш да ти кажам право

На guldzana, MADO, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Секој за себе си зборува , јас бев на лекар, нормално дека тој ми го објасни сето тоа , дека кај мојот случај не е изводлива никаква интервенција . Сигурно сама не дојдов до ваков заклучок .
    поздрав !

4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    зошто се лутите?? Секој пишува од свое искуство, со добра намера.

На elena.mak, bebaa и danichap им се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    девојчиња, многу ме боли главата :( Од пладне никамо да ми помине..
    Имам и некои менструални болки, вчера помали денес поинтезивни, поготово сега... јас немам обично менструални болки, ама ова сега ме плаши ;(

6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.555
    Допаѓања:
    289.312
    Добри знаци се и двата симптоми(fingers)

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Дани фала за поддршката..
    и вчера заспав со главоболка, ама ова денес е неиздржливо. Незнам што со себе...
    Се плашам да не ми е од утрогестанот.. може треба да добијам а ова спречува и од тоа болката :(

8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    На арно нека е Кукле. Тоа може да значи бременост :)

На kukla21 и Ninichka им се допаѓа ова.
  9. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    @kukla21 и мене тоа ми личи дека се добри знаци.
    Без гајле, гледај само некако справи се со болката ако е неиздржлива. Хормоналните варирања може да предизвикаат главоболка. Јас верувам дека е за арно...

На kukla21 и Ninichka им се допаѓа ова.
  10. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    7.292
    само напред..забеременувајте..и со господ напред..децата се нашето најголемо богатство..колку повеќе..толку подобро и поубаво :)

На cvekence 03, kukla21, Ninichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Kukla samo za ubavo da e..izdrzi uste utre pa vo petok pravi test I da se raduvame site zaedno!

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.003
    Допаѓања:
    4.239
    Тогаш збори си за тебе а не да убедуваш дека интервенции не се прават при т форма на матка има многу примери каде се оперирани со ваква аномалија. Треба стручен доктор и претпазливост зашто има многу крвни садови. Веднаш после хистероскопијата останав бремена така да вреди да се направи.

13. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.984
    Kaj mene testot negativen . Seuste nemam dobieno ciklus , sto znaci deka e promena na klima. Glupavo od moja srana sto se nadevam pri policisticni jajnici so vremenski period poveke od 60 dena ( kako sega ) ciklus i so azoospermija . No toa e , si go znam lekot i ke gledam da se povlecam malku .

Kukla , mila so lesno i ti posakuvam bremenost :*

На kukla21 и MADO им се допаѓа ова.
  14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.778
    Допаѓања:
    4.605
    Абе и изгледа си како мене осетлива на временски промени со главоболки.А за менструалните болки може да се и од бременост не се нервирај предвреме.

15. Lady7

Lady7 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Здраво, јас имам неколку прашања. Првото е дали некој правел хистероскопија и лапароскопија кај Др Трајковски и какво искуство има. Следното е дали пред интервенцијата микрогинонот (контрацептиви) се задолжителни и дали имате контраиндикации од нив. Фала :)

16. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    DA jas napraviv i lap i histro Kai trajkovski dobro pominav ne e strasno spies za vreme na intrvencijata prvata nedela imas bollki vo stomakot zasto se prqvat tri dupcinja i vtorata nedela pocnuvas da bides kako novo i jjas piev Jasmin kontracepci 3meseci i so sreka i nemojj d:oa se plasis:D:hug::nod:

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.282
    Допаѓања:
    111.687
    Бокаче моја другарка остана бремена со полицистични јајници, кај и да е ќе се породи, здрава бременост ко од книга. Нема правила, ако сака оној горе ќе го биде. Ти треба да бидеш упорна, мораш да ги излечиш јајниците бидејќи тоа се лечи, не е нешто што не се лечи. Крени малце глава високо и ќе видиш дека сонцето излегува, ете доаѓа пролет, ќе биде се супер. Ако сте се преселиле среди си го осигурувањето и почни со испитувања таму, таман ќе имаш и второ мислење надвор од државава, нешто што секоја од нас која се бори со неплодност би го посакувала ;)

На espana, Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.138
    Dobro utro zenicki!
    Ete i jas utrovo dobiv , tocno na 25ti den,kako svajcarski saat. Denes treba da se javam kaj dr.Dimitrov,za da se dogovorime koj den od ciklus i pripremi za histeroskopija. A potajno sd nadevav deka nema da dobijam i nema da moram na operacija. A od druga strana,dobro sto dobiv,za da ja napravam histeroskopijata i da bidam raat,dokolku se sluci bremenost. Borbata prodolzuva so prviot den od ciklus...ajde se nadevam ke izdrzime do celta SITE!

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не се грижи Ниничка - како и да ти изгледа сега, се што правиш е за убаво! Ќе издржиме, нема предавање додека не стигнеме до целта :)

На Ninichka и MADO им се допаѓа ова.
  20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Ниничка, јас кога добив, другиот ден бев кај мајка ми, и и се исплачив онака убаво. Ми даде малку надеж. Ми рече - скоро 5 години се обидувале со татко ми, и поминале низ се и сешто, по секакви доктори, со секакви лекарства... плачела и таа секој месец. Ама, ми вика, требаше ти да се родиш, и кога би можела да го врати времето, пак би ги поминала тие 5 години исто, само за јас пак да се родам. Не би менувала ни 2-3 порано родени за мене :) Тоа ми даде надеж дека треба да дојде тоа посебно детенце кое си го заслужуваме, можеби ќе помине време, ама ќе дојде. И после нема да ни е криво ни за еден изгубен ден во ова наше патешествие. Баш месецот кога јас сум се зачнала, била без никакви лекарства, без никакви хормони, а базлната температура и била толку безвезна за тој месец (вика како ЕКГ изгледала), што докторот и рекол месецов ништо, исто гледале и на ехо, фоликулот бил минијатурен, немало надеж за бебе. Па еве ме, кршачот на правила! хехе
    Ќе биде, девојки, само треба да имаме трпение и да си ги дочекаме нашите ангелчиња.

На Abeja, Bozica1980, Alena988 и 6 други им се допаѓа ова.