Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.053
    Допаѓања:
    110.788
    Женски здрава сум ко дрен, добро е, чекам уште резултати од пап, брисевите чим се добри можам да си свиркам малку.

На green.eyes, mareane, MADO и 7 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И да си свиркаш да ти кажам право

На guldzana, MADO, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Секој за себе си зборува , јас бев на лекар, нормално дека тој ми го објасни сето тоа , дека кај мојот случај не е изводлива никаква интервенција . Сигурно сама не дојдов до ваков заклучок .
    поздрав !

4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    зошто се лутите?? Секој пишува од свое искуство, со добра намера.

На elena.mak, bebaa и danichap им се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    девојчиња, многу ме боли главата :( Од пладне никамо да ми помине..
    Имам и некои менструални болки, вчера помали денес поинтезивни, поготово сега... јас немам обично менструални болки, ама ова сега ме плаши ;(

6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    Добри знаци се и двата симптоми(fingers)

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Дани фала за поддршката..
    и вчера заспав со главоболка, ама ова денес е неиздржливо. Незнам што со себе...
    Се плашам да не ми е од утрогестанот.. може треба да добијам а ова спречува и од тоа болката :(

8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    На арно нека е Кукле. Тоа може да значи бременост :)

На kukla21 и Ninichka им се допаѓа ова.
  9. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    @kukla21 и мене тоа ми личи дека се добри знаци.
    Без гајле, гледај само некако справи се со болката ако е неиздржлива. Хормоналните варирања може да предизвикаат главоболка. Јас верувам дека е за арно...

На kukla21 и Ninichka им се допаѓа ова.
  10. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.290
    само напред..забеременувајте..и со господ напред..децата се нашето најголемо богатство..колку повеќе..толку подобро и поубаво :)

На cvekence 03, kukla21, Ninichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Kukla samo za ubavo da e..izdrzi uste utre pa vo petok pravi test I da se raduvame site zaedno!

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.000
    Допаѓања:
    4.227
    Тогаш збори си за тебе а не да убедуваш дека интервенции не се прават при т форма на матка има многу примери каде се оперирани со ваква аномалија. Треба стручен доктор и претпазливост зашто има многу крвни садови. Веднаш после хистероскопијата останав бремена така да вреди да се направи.

13. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Kaj mene testot negativen . Seuste nemam dobieno ciklus , sto znaci deka e promena na klima. Glupavo od moja srana sto se nadevam pri policisticni jajnici so vremenski period poveke od 60 dena ( kako sega ) ciklus i so azoospermija . No toa e , si go znam lekot i ke gledam da se povlecam malku .

Kukla , mila so lesno i ti posakuvam bremenost :*

На kukla21 и MADO им се допаѓа ова.
  14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Абе и изгледа си како мене осетлива на временски промени со главоболки.А за менструалните болки може да се и од бременост не се нервирај предвреме.

15. Lady7

Lady7 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Здраво, јас имам неколку прашања. Првото е дали некој правел хистероскопија и лапароскопија кај Др Трајковски и какво искуство има. Следното е дали пред интервенцијата микрогинонот (контрацептиви) се задолжителни и дали имате контраиндикации од нив. Фала :)

16. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    DA jas napraviv i lap i histro Kai trajkovski dobro pominav ne e strasno spies za vreme na intrvencijata prvata nedela imas bollki vo stomakot zasto se prqvat tri dupcinja i vtorata nedela pocnuvas da bides kako novo i jjas piev Jasmin kontracepci 3meseci i so sreka i nemojj d:oa se plasis:D:hug::nod:

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.053
    Допаѓања:
    110.788
    Бокаче моја другарка остана бремена со полицистични јајници, кај и да е ќе се породи, здрава бременост ко од книга. Нема правила, ако сака оној горе ќе го биде. Ти треба да бидеш упорна, мораш да ги излечиш јајниците бидејќи тоа се лечи, не е нешто што не се лечи. Крени малце глава високо и ќе видиш дека сонцето излегува, ете доаѓа пролет, ќе биде се супер. Ако сте се преселиле среди си го осигурувањето и почни со испитувања таму, таман ќе имаш и второ мислење надвор од државава, нешто што секоја од нас која се бори со неплодност би го посакувала ;)

На espana, Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Dobro utro zenicki!
    Ete i jas utrovo dobiv , tocno na 25ti den,kako svajcarski saat. Denes treba da se javam kaj dr.Dimitrov,za da se dogovorime koj den od ciklus i pripremi za histeroskopija. A potajno sd nadevav deka nema da dobijam i nema da moram na operacija. A od druga strana,dobro sto dobiv,za da ja napravam histeroskopijata i da bidam raat,dokolku se sluci bremenost. Borbata prodolzuva so prviot den od ciklus...ajde se nadevam ke izdrzime do celta SITE!

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не се грижи Ниничка - како и да ти изгледа сега, се што правиш е за убаво! Ќе издржиме, нема предавање додека не стигнеме до целта :)

На Ninichka и MADO им се допаѓа ова.
  20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Ниничка, јас кога добив, другиот ден бев кај мајка ми, и и се исплачив онака убаво. Ми даде малку надеж. Ми рече - скоро 5 години се обидувале со татко ми, и поминале низ се и сешто, по секакви доктори, со секакви лекарства... плачела и таа секој месец. Ама, ми вика, требаше ти да се родиш, и кога би можела да го врати времето, пак би ги поминала тие 5 години исто, само за јас пак да се родам. Не би менувала ни 2-3 порано родени за мене :) Тоа ми даде надеж дека треба да дојде тоа посебно детенце кое си го заслужуваме, можеби ќе помине време, ама ќе дојде. И после нема да ни е криво ни за еден изгубен ден во ова наше патешествие. Баш месецот кога јас сум се зачнала, била без никакви лекарства, без никакви хормони, а базлната температура и била толку безвезна за тој месец (вика како ЕКГ изгледала), што докторот и рекол месецов ништо, исто гледале и на ехо, фоликулот бил минијатурен, немало надеж за бебе. Па еве ме, кршачот на правила! хехе
    Ќе биде, девојки, само треба да имаме трпение и да си ги дочекаме нашите ангелчиња.

На Abeja, Bozica1980, Alena988 и 6 други им се допаѓа ова.