Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

сега има избор, царски или природно. И тогаш има решение на проблемот :)

Едит. Секако мислам анестезија е непотебно!

2. flower30

flower30 Форумски идол

Ама и ние тука сме за ќотек :(:D:D:DСите си ги пишуваме искуствата и објаснуваме колку боли и затоа се плашат сите.еве јас од мое искуство -цела година одолговлекував да правам ХСГ затоа што читав дека болело многу ,на крај испадна и мене да ме боли,ама издржав 5 минути и уште се каам што чекав толку долго. Ние жените сме храбри,издржуваме и повеќе од тоа;););)

BirMelek and bokace like this.
  3. MADO

MADO Популарен член

Mene pa ic ne me bolese,koga mi doaga menstruacija imam postrasni bolki od ova sto bese.Dodeka se osvestis sto kako ke bide,postapkata e zavrsena.BirMelek ako me poslusas nemoj so anestezija,koga ke pomine ke vidis deka ke ni pises deka za dzabe si se plasila.

4. BirMelek

BirMelek Популарен член

пред некое време баш прашав една познаничка дали правела ми рече да и многу болеше:( знам дека е глупаво од сам старт да си зацрташ дека боли и нема да можам да издржам, плус и поборник сум на тоа да не прегледувам од други нели сите имаме различна претстава што боли издржливо, а што неиздржливо....на пример има луѓе што заби пломбираат со анестезија е сега ако тие одат на хсг ќе ти речат дека тоа се ужасни болки (facepalm) сето тоа е во ред знам дека не треба да се плашам однапред ама ете...ајде има време ќе видам.
    туку сега имам една друга мака...нели ви кажав дека деновиве треба да ми бидат "работни“. сабајлево доживеав една непријатност во врска со тоа. сношти си се галев со мм, ама утрово тој пак дојде како и обично нели викенд да си се видиме малку:inlove: и јас му викам не може денес треба утре преку еден ден зошто сум во плоден период па за поквалитетна сперма треба преку 2 дена така да утре ќе се галиме пак.....леле девојки не знаете што сум добила:lol: почна да ми вика што сега зошто да не уживаме кога сакаме по што ќе се раководиме не сакам и ти да се преоптеретуваш порано уживавме во ова сега сакаш да ми наметнеш да броиме денови итн......да оставиме спонтано да се дешава...и сега јас се навредив...
    што мислите?

5. MADO

MADO Популарен член

Nemoj da se preopteretuvas,ako treba da bidne rabota i ednas ke imas vo mesecov i ke ostanes bremena.Normalno treba da si gi znaes koga ti se plodni denovi i toa e toa,samo opusteno,sakajte se :)

BirMelek likes this.
  6. BirMelek

BirMelek Популарен член

така е моја грешка е што се оптеретувам...ако не отидев на лекар немаше да знам дека сум во тие денови пошто имам ПЦО и не знам кога се и ќе си имав опуштен однос без да мислам буквално дека правам дете, па може ќе си се изненадев пријатно:D ама тоа е..барем одлучив дефинитивно да се опуштам последниве неколку месеци ептен се напнав онака...повеќе сум на нет и форум отколку во кревет:lol:

7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Нормално дека ке се лути. И што по 6саати ке му ги рашириш нозете и ќе речеш-ај брцни го сега и да си ми свршил внатре. Со сила убавина не бива.
    Ја знаете ли онаа дека убави деца излегуваат ако се правени со љубов. Епа јас многу не гледам плодни-неплодни само кога ни се сака досега зорле не сме воделе љубов. Ако сака да биде ќе биде... Правете убави деца :)

jacqueline.s likes this.
  8. kukla21

Ocicka vo pravo si, ne velam ne. Ama kako sto minuvaat mesecite, godinite, a nisto ne se slucuva, pocnuvas da sledis ovulacija, temperatura bazalna i 300 gluposti. Pritisokot si go pravi svoeto, ne moze da kazes ne..

9. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Кај мене нема правило некогаш имам два пати вомесецот, па прекокнува еден месец - добивам по два месеци. Затоа кај мене и не вреди тоа следење на плодни денови што сака тоа си прави. Испитував хормони и 300чуда и терапија пијам ама неќе па неќе да се стабилизира. И морам на овој начин. А и сепак мислам дека без притисок има поголеми шанси, многу парови кога се помириле дека ќе бидат без деца и си посвоиле, добиле свое.

10. BirMelek

BirMelek Популарен член

а бе и јас знам дека е во право ама мислам дека сепак сум почувствителна од него на оваа тема зошто „проблемот“ е кај мене...сепак среќна сум што него не му смета тоа и ме поддржува човекот си сака водење љубов не правење дете :inlove:ама јас конкретно во овие денови мислам само на тоа зошто овулација имам мноооогу ретко па вчера кога видов дека сум баш во таа фаза реков не ги пропуштам овие денови, денес секако размислувам поинаку. браво за мм:clap:

MADO and flower30 like this.
  11. Libra88

Libra88 Популарен член

BirMelek, imam procitano deka kaj mazi koi imaat dobar spermogram treba sekoj den odnosi vo plodni denovi. Ako ne e ok spermogramot togas preku den. Zatoa koristi ja ljubovta od tm posebno ovie denovi.

MADO and kukla21 like this.
  12. kukla21

Ниничка, матичната твоја мора да има замена. Информирај се кој и е замена и можеш и таму да одиш.

Ninichka likes this.
  13. Ninichka

Ninichka Истакнат член

SREKEN 8mi Mart, na site feminki!
    :f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f:

Naredniot 8mi Mart, glasot na bebulinja da vi go cestita :hug:

espana, MADO, BirMelek and 2 others like this.
  14. cvetina

cvetina Истакнат член

Zenicki, kako ste mi? Odamna me nemalo, ama redovno gi pratev novostite. Kaj mene nema nosto novo, osven sto zakazav Hsg vo april. Uste toa mi ostana, pa da vidime kako ke bide :)
    Doktorkava sakase da me stimulira, sto sekako odbiv...nekako mi nemase smisla bez hsg da trosam od rezervite :) cista neorganiziranost mi e doktorkata! Ke mora hsg da napravam i ke baram care kaj nekoj drug.
    Ve pozdravuvam, imajte si ubav den :)

kukla21, MADO, flower30 and 3 others like this.
  15. desperate15

desperate15 Популарен член

Среќен 8ми март женички , имајте убав ден со вашите сакани :)

Ninichka, espana, kukla21 and 2 others like this.
  16. MADO

MADO Популарен член

Sreken 8-mi Mart zenicki,imajte ubav den,drugata godina so gukanje da Vi go cestitaat praznikot :hug::l::f::f::f::f::f::f::f::f:

17. guldzana

guldzana Истакнат член

Sreken 8 mart do god so bebenca :l::hug::*:D

Ninichka, espana, flower30 and 2 others like this.
  18. kukla21

Се придружувам кон честитките за 8ми Март. Не само денес, туку 365 дена во годината да ве тринтраат мажите.. :l:

guldzana, Ninichka, espana and 2 others like this.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Среќен 8 ми Март ,па наскоро да си добиеме 8 мо мартовски подарок што сите си го посакуваме :f::f::f::f:

20. Libra88

Libra88 Популарен член

Eve i jas da se pridruzam kon cestitkata.. Srekjen neka e praznikot!

Edno prashanje mi se pojavi denovive... Zboruvav so eden biolog pred nekolku dena, mi kaza da meram bazelna temperatura za da vidam koga mi se plodni denovi. Jas mu kazuvam deka nemam redoven ciklus i deka nemam ovulacija sekoj mesec na ista data. Toj mi vika togas koga ke se zgolemi temperaturata togas se plodni.
    Jas kako sto imam citano pak, pisuvase deka bazelnata temperatura se pokacuva posle ovulacija.
    E sea dali jas sum greska ili toj e greska neznam. Ili mozebi se nemame dobro razbereno :)

guldzana likes this.