Е ајде феминки ваше мислење Ми доцни 5 дена, прв пат во живот. Вчера правев тест за бременост и покажа негативен. Работата е што секогаш сум имала редовен циклус, плус пред еден месец правев ПАП ги испитав хормоните. Се си мислам дека со сопругот имаме некоj проблем затоа што околу 4-5 се обидувавме да имаме. Малку ми е полесно што знам дека немам никакви проблеми, ама тоа што вчера тестот беше негативен ептен ме онерасположи. И да, веќе 5 месеци не пушам и имам ослабено околу 11 кила... Се добро направив... Се нашла ли некоја од вас во ваква ситуација? На тестовите пишува 99% точност, која е веријатноста баш јас да сум во тој 1%????
Тестовите најчесто се точни, но нели секогаш постои тој 1%. Ако не добиеш следните неколку дена, оди на гинеколог, тој нема да згреши. Со среќа!
Aко си бремена сега е многу рано за тестот да покаже две црти.Ако не добиес за една недела од денеска направи повторно тест и тогаш сигурно ке покаже дали си бремена или не.Јас од сесрце ти посакувам да си и ти држам среќа...инаку да знаеш и ти и сите оние кои очекуваат бременост,не е битно дали тестот е 60 или 360 денари,ако има бременост сигурно ке покаже,ова го кажувам од искуство...инаку 5 дена е малку за да се открие бременоста...уште еднаш ти посакувам мноооооогу среќа и пиши ни ги резултатите...
Возбудена сум до небо Кое јуначко срце ќе издржи уште неколку дена Јас пак купив тест, за посабајлечки, ама сега ме замисли yes. Знам на кој принцип работат (hCG хормон што се јавува во текот на бременоста) ама зошто тогаш во секоја аптека кажува дека тестот е точен дури и 1-2 дена да доцни??? Како и да е, утре одам на кратка консултација кај мојот матичен гинеколог, па ќе видиме... Ептен сакам да сум трудничко Утре пишувам обавезно Spoiler Убаво било вака да има кој да те утеши и посоветува.Не ве знам ниедна, ама во вакви моменти секоја насмевка и совет ми значат многу
девојки фала ви на подршката и на честитките, вчера бев на лекар и потврдено е дека сум бремена, поздрав до сите оние кои се во исчекување СРЕЌНО
Бременост и плодни денови здраво имам тажна вест имав ревизија во петокот и сеуште душата ме боли се надевам дека ќе се кренам на нозе ама срцето дали ќе ми се излечи незнам ви посакувам лесна бременост на тие што се во блажена состојба,а на тие што не се побрзо да бидат .позз
Поздрав девојки Си талкав по форумов и ја видов оваа прекрасна група... Јас не сум мажена, така да уште ми е рано за бебче,ама мн сакам бебина! Имам роднини кои со години немале деца, имам и такви кои сеуште немаат, и верувајте, душата ме боли кога ќе помислам дека не ја искусиле таа радост. Така да, тука сум само да ви испратам една гооооооооооолема поддршка на сите, нека ви дај Бог по 3 на еднаш, па да не знаете по кое побрзо да трчате. Поддржувајте се,имајте верба, бидете позитивни,бидејќи добрата мисла и вербата порано или покасно носат плод. Ви ја посакувам целата среќа на светот, во вашето море на молитви додадете ја и мојата капка,големите води знаат да направат чудо!верувајте,на секоја од вас ви посакувам остварување на вашата најголема желба, како на свои... И радувајте се на секоја цртицка на другите фемки, тоа е нова надеж за вас.
Ти посакувам и ти да си бремена и се да ипадне како што посакуваш поздрав и ти пуштам среќичка па да не израдуваш. Кога бев на лекар ми рекоа 6-та недела ама другава недела ќе одам да видиме како му работи срценцето, а ти во која недела си и како ти поминуваат трудничките денови?
love 23,јас според нив утре влегувам во осма недела,бидејки они рачунаат од првиот ден на последната менструација,а според мои пресметки јас мислам дека утре влегувам во шеста недела ама штое тоа е . Повеке ме мачи друга работа,всушност ми докторот ми даде да користам вагиналети кои содржат прогестерон,за како он што вели зајакнување на бременоста.Колку и да се трудам да не мислам и да не се нервирам паметот ми е се таму.Во понеделник треба да одам на конторла,па нека ме чува господ,се надевам дека се ке биде во ред...
Така е нека те чува Господ и јас пијам таблети со прогестерон за одржување на бременоста тоа е тоа се ќе биде не се секирај
Бременост и плодни денови Не се секирај натазена. И јас на 13.06 имав киретажа. Бев 9та недела и срцето на гравчето едноставно престана. И јас мислев како тебе дека нема да можам да го поднесам тоа. Еве нема уште месец поминато а јас веќе едвај чекам да поминат уште 2 месеци за да се обидеме повторно. Сега живеам за септември, а не жалам по јуни. И секако партнерот вклучи го во сето тоа... полесно ќе ви биде и на двајцата. Ти ја испраќам сета среќа на овој свет, па здравје за некој месец и двете тука да пишуваме за новата бременост. Те поздравувам и гушкам
Фала Розе за подршката многу ми значи поздрав и до тебе се надеваме после септември во акција пак една гуска од мене
Здраво дечки да ве прашам дали е можно плодните денови да ми бидат одма после менструација значи како продолжение на менстр. Оти јас тој растеглив исцедок тогаш го забележувам на одприлока четврт пет ден од менстр само ми е бледо розов или кафенушкав од што сум имала. А повторно го зљбележувам ама не секогаш дури десетина дена пред да ми дојде ама како што знам тоа е веке касно оти лутеалната фаза од овуласија до менстр треба да трае најмалсе две недели за да има време да се вгнезди плодот
кај секој е различно и затоа можно е. некој жени се плодни и за време на менструацијата и тогаш се останувале бремени.. ама не се замарај со плодни и неплодни ако си сакате бебе водете лубов преку вечер ние така правевме и се фати и јас не го забележував секогаш тој исцедок некогаш го имаше некогаш не и затоа не гледав мн по тоа
Фала ти многу на одговорот мило ми е што ете сте во очекување на бебушка се надевам дека надкоро и ние дај Боже конечно времее да се опуштам и да прекинам да се трудам да ги погодуеме плодните туку да си водам љубов. Лесно е дакажам ама.... )) сепак знам дека со Божја помош се е возможно. Идни мамички уживајте си во бременоста поздрав