девојки денеска на мм после однос му сe јавија како ситни брунчиња а мене малце ко чешање, мислите дека е кандида? Не се сеќавам баш ама мислам дека и еднаш порано вака ни се имаше десено Брисеви ќе правам дури другата недела па ќе ми е мисла до тогаш
За да не чекаш до следната недела и да мислиш, земи мачкајте се со крем Канестен....најверојатно е кандида, но тоа ќе ти кажат кога ќр направиш брисеви, а до тогаш мијте се и со чај одкамилица.
Уф за ќутек си. Немој така, немој. Ќе створиш уште полоша атмосфера во кревет од таа што ја имаш. Факт е дека мажите не се осетливи ко нас, макар што некогаш маж ми ќе ме гушне и ќе ми рече, ајде бе Буце да имаме бебе, ама болката што се создава во мене е огромна како планина. Неуспехот е неуспех и за нас ама и за нив како мажи, јас често не му кажувам се, едноставно не сакам и него да го оптоварувам со маките. Јас некогаш имам односи секој ден, минатиот месец на пример, а месецов едвај успеавме 3 пати да се погушкаме, мм оперираше заби, па со болки, со нервози и не се оптоваруваме со тоа сега, ама не значи дека ако сум имала или имал он желба немало да водам љубов заради некаков си временски интервал. Опушти се, знам дека е нервозно и депресивно сето тоа обидување, ама не дозволувај да се оптоваруваш со тоа Ајде вечер извини му се и гушни си го и сама иницирај љубов
Posledna menstruacija 30.12.2014 god. Okolu 15 februari protece kafeavo prestana , vcera popladneto pak protece i eve pak prestana 69 dena pominaa, ova veke pretera neznam sto da si pravam sama so sebe loso mi stanuva veke . Da pijam li dabreston ili cikoproginova . Vcera sabajleto se mislev da pijam ama protece kafeavo i eve prestana . Sovet
Да одиш на гинеколог, на своја рака ништо Види дали мужеш таму да отидеш кај што си, ако не би ти советувала да отидеш под итно на гинеколог, не е за занемарување Без нервози
Среќен празник на сите со мало задоцнување , јас оддамна не сум пишала, пред неколку дена добив но пред да добијам направив тест позитивен и не беше баш бледа црта убаво се познаваше си купив нов го направив утредента линијата беше уште побледа како сенка за по неколку саати да добијам, бев на гин. преку ехо ништо не се гледаше испитав преку крв вредноста беше 6 , повторив за некој ден и бетата падна на 0 ,искрено се разочарав и си зимам време за себе кога биде тогаш веќе не сакам да се оптеретувам
Deneska imav edno novo iskustvo...mi se javi doktorot kaj sto treba da pravam HSG...mi veli mnogu ti e kratok ciklusot 25 dena, toa mora da se sredi. Veli zemaj bedoksin i b kompleks za da se popravi toa, nekoi vitamini(kako vit c, cink i folna) za mm, barem 2 meseci pa posle HSG. Se iznenadiv prijatno, ama i se iznervirav od maticnata, zarem taa ne zanese tolku vreme da mi kaze? Tolku godini me vodi, znaci stvarno nema smisla! Sreka vo ovaa nesreka e sto minatiot mesec piev bedoksin i b kompleks, onaka...za glava, za nervive, za da ne se napnuvam. Aj sega? Tolkava negriza ne sum videla! A plakjam be zenicki! Sekoj pregled min 500 den so plavi kartoni! A da ne zboram za pap ili brisevi...ceni do nebo! Mnogu se iznervirav od maticnata! Fala mu na ovoj doktorov sto se setil na mene...mozebi na krajot pak ke pravam hsg, ama barem pokaza nekoja covecnost i griza! Izvinete za dolgiot post, ama morav da si ja olesnam dusava nekade
Cvetina nemoj da se cudis,ako ne e forumov nema da znaeme sto da pravime,sekoj normalno se obraka najprvin kaj maticen,smetajki deka toj e dovolno obrazuvan za da se posoci na ispituvanja,no sa zal ne e taka,po moevo dosegasno iskustvo sekoj sto ima problem treba vednas da se upati kaj specijalist za neplodnost,za soodvetno da se ispita i se utvrdat pricinite za neplodnost,za da moze ponatamu da se tretira.Nemoj da se nerviras eve bravo za doktorot sto mu teknalo,mojava maticna se bunese nesakase da mi dade uput za HSG,prerano bilo posle godina i pol od obidi
Znam Mado, ama si vikas ete, taa znae podobro, da ne potpitas tolku samo na net i forumi, neli? Ne deka ne znaev za defekt na luteinska faza, ama ednas i spomnav i vika, gluposti se toa! Vazno sekoj mesec sum dobivala na vreme! Sega moram da se sozemam, toe e...sekakvi gi ima! Samo kaj da fakjam pat kaj drug doktor? Znaes mi vika doktorot, mozebi kratkiot ciklus ti e edinstven problem, zasto bez potreba da se pravi hsg? Daj boze si vikam ako e taka mu odam na klinika i go bacuvam
Bokace mislam deka treba da posetis ginekolog barem da ti dade nesto da ti dojde menstruacija da se iscistis. desperate sigurno stanuva zbor za kandida,na nekoj od vas dvajcata mu padnal imunitetot,pa go prenesol na drugiot,so kanesten mast mackajte se i dvajcata za dva-tri dena ke pomine
Po mene dolzinata na ciklusot nema vrska ao hsg? Koja e logicnata vrska? Hsg se pravi da se proveri proodnosta na kanalite i da se vidi sostojbata na matkata. Ovaa procedura se pravi koga endometriumot e tenok, a toa e okolu 9ti den od ciklus. Vitamini neznam kako ke go smenat ciklusot koga nego go rakovodat hormoni.. edit. Ne mislam deka ciklusot ti e problematicen.
Здраво на сите,јас сум нова а форумот но рњдовно ве следам Вака.... јас и мојот сопруг се обудуваме околу една година да направеме бебуш но ништо последен пат добив на 06.02.2015 некаде на 01.03.2015 2-3 дена имав како кафеав исцедок но само при бришее не и а вешот па ме интересира дали некој имам вакво искуство до сега не сум имала ишто слично дали вака изгледа можеби имплатационо крварење Фала ви однапред
Cvetina neznam dali dolzinata na ciklusot vlijae na zabremenuvanje samo da si go kazam moeto iskustvo dobivav na 25 ili 27 dena a ovulacija imav na 11 den i sum trudna.
Послушано Веќе ја менувам политиката. а со мм се смирив и веќе ми е полесно( цел ден не се разделивме ).битно еден ден ќе бидне....ние да сме трпеливи добрите работи секогаш се случуваат кога најмалку се надеваш, па така и со ова...
либра јас пред неколку дена кога бев на гинеколог докторката ми кажа дека ова со базалната температура е веќе напуштено и од многу професори утврдено како неточна метода за потврдување на овулацијата низ истражувањата. ми рече дека ќе ми ја покаже и книгата пошто она сега одбрани докторат на некоја си таква тема. за ова паднавме на муабет кога и кажав дека следам овулација преку мејби бејби микроскоп (патем и за тоа ме „искара“ и ми рече фрли го и води љубов кога ќе ти се присака ама јас сепак се проверувам насабајле) и јас сум со нередовен циклус затоа пробувам се...
Jas neznam dali e do mojot mikroskop, ili do mene... Na 9ti den mi pokaza mn mali papratcinja i tolku, ostanatite denovi nisto.. i koga imav ovulacija ne pokaza, a dr. me gledase na eho pred inseminacijata, sto znaci mikroskopot trebase da pokaze golemi paprati tie denovi. Kaj mojot mikroskop nisto ne se pokaza.
Dobredojde zajka 1 ,Na kolku denovi ti doaga menstruacija?Mene toa poveke mi lici na pred ciklus,no ako ti docni napravi si test.So sreka!
Секогаш ми е редовна од дата на дата еве и да не беше на 06 оставив два дена зошто февруари помал месец до сега требаше да ми дојде инаку до сега никогаш не сум имала вака нешто пред циклус... Не знам што да мислам
Зајка, што се измачуваш, еден тест и ќе ја решиш дилемата. Знам за стравот од тестирање, ама нема друго чаре.