Фала ви на подршката кога ќе направам тест ќе ви го соопштам резултатот му немам сеуште кажано на маж ми за да не му давам само лажна надеж
За микроскопот да ви кажам. Логиката е дека ќе покажува папрати ПРЕД овулација. Значи, на микроскопот се покажува естрогенот, а естрогенот се покачува ден-два пред овулација, и после паѓа. Според ова има логика да си во овулација, а микроскопот да не покажува папрати. А за температурата, не знам како може гинеколог да каже дека си плодна кога ќе се покачи температурата. Какви се тие дезинформации . Кога ќе се покачи значи веќе си влегла во лутеинската фаза. Значи треба да покажува ниско, па може да има уште поголем пад на температура на денот на овулација, и после овулација температурата се покачува, ама во тие денови веќе не сме плодни.
Kaj mene pokaza ubavo bas 36h po primanje na pregnil inekcijata. So nea se poatignuva ovulacija posle 36-48h. edit. I ako ja poglednes slikata sto e postirana pogore, estradiolot e najvisok bas pred ovulacijata.
еве ме мене после хистро и лапаро си дремам со катетар во систина :/. Несмеам да станувам и да јадам.Додуша не,ми се ни јаде многу инфузија ми пуштија едно шише а и лошо ми беше од анестезијата па повратив.И така не беше страшно со целосна беше,септимот е изваден каналите проодни.Утре ке каже докторот што понатаму.Поздрав женички и по еден позитивен тест на сите
Mene od deneska pocna da me boli dolniot del od stomakot no daleku od menstrualni bolki i ne e postojano tuku na momenti kako grcevi.....
Абе кукле, сите сме различни, и различно ни се манифестираат хормоните. Највисокото количесто на естроген е пред овулација и после се намалува. Може да е еден ден или сл., а папратите почнуваат 5-6 дена пред овулација, и ден-два пред овулација намалуваат. Кај секој различно ваљда, што знам, кај мене така е. Еден месец пак, имав и после овулација цело време до менс. Не можеме да сме начисто со хормоните, ама пак и исхраната што ја примаме делува. Кога јадев за нова година посолено вечерта, сабајлето вриштеше од папрати , а ми имаше завршено пред ден два. Многу работи можат да делуваат на резултатот. Исто исптував дека ако јадам соја претходниот ден, има многу папрати сабајлето, оти сојата содржи многу растителен естроген. Не можам премногу да се потпрам на мејби бејби, за жал.
кај мене се покажа точен овој пат. знам дека беше точен бидејќи прво кај докторката видов и баш си реков да видам што ќе каже микроскопчето и имаше навистина папратчиња. инаку денес бев пак. едното фоликулче расти сега е 15 мм, а ендометриумот ми се задебели од 7,6 на 9,2....четврток сум пак. да се надеваме ќе расте. а другото фоликулче на полицистичниот јајник за жал не продолжи да расте остана 12 мм и на него не можам да се надевам. докторката е задоволна од овој што расте па ај да видиме дали ќе заврши работа
Zenski zavcera trebese da dobijam I dobiv nekolku kapki vcera isto belo pranje denes test pozitiven eve cekam na gin zbuneta sum I uplasena
Cestitki Iva, srekjnooo... nema zosto da se plasis, mozebi samo embrionceto si se vgnezduvalo ubavo vo matkata...
Либра - не сум добила. Не ни очекувам овие неколку дена. Сите после прекинување со утрогестан добиваат за 3-4 дена, јас за 10 Некаде кон недела/понеделник...
Mi napravija uste eden test I vaginaleti za infekcija sum imala. na eho nemase nisto mi rekoja za dve nedeli pak da odam
Ивке уживкај рано е за ехо, како ти најдоа инфекција бре кога ти не осеќаш Како и да е, ако и тестот таму ти покажал позитивен онда свиркај си и овие две недели нека ти бидат последно исчекување пред големото финале за отприлика 8 месеци