1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Ќе биде во ред :). Баш вчера во друга тема напишав дека навистина не треба да се оди на гинеколог толку рано, треба да се почека малку (недела-две). И во твојот пример се покажа дека е така. Може да настане само непотребна паника. Но, тоа е. Штом е позитивен тестот се ќе биде ок на наредната контрола :). Верувај и биди позитивна. Честитки, имај убава и лесна бременост :*

На zajka1, iva78 и Ninichka им се допаѓа ова.
  2. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Јас сабајлево направив тест но испадна негативен но сеуште ми нема дојдено ниту пак некои симптоми да имам.... Од време на време на градите осеќам како пецкање по неколку секунди и пак нормално

3. iva78

iva78 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    54
    Zenicki e vaka jas ne sum zadovolna od gibekologov ne dava znacenue nikakvo znaci ona znae sve sto mi se desi porano I pak jas I kazuvam vcera deka sum uplasena mnogu taja vika sega duri dojdes za dve nedeli ni ostanuva da si pieme caj na germanski toa kao poslovica go kaza. Dobro dva dena krv riseva crna ne e bitno neli treba nekoj vaginaleti da mi dade? Jas nemam disega zemano ali za poranesnata situacija sto mi se desi bi trebalo nesti da mi dade sto vikate vie da pobaram sovet od druga dok??

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Iva, najbitno da imas doverba vo ginekologot. Ako nemas, smeni go. Toa e osnovata na vasiot odnos doktor-pacient.

На MADO, iva78, Kiflicka05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.256
    Допаѓања:
    111.609
    Ива не знам од каде си, ама ќе ти советувам под итно да ја смениш докторката. Прво и основно, пациентки со пословици не се лечат и не се смируваат, потоа треба да размисли за тоа дека ти си имала историја на оваа тема, па да земе во обзир дека 2 недели во неизвесност не се седи баш, да те смири малце. Мој совет да идеш на второ мислење, но не веднаш. Сепак во почеток си и не ти е најпаметно на секое едно со вагинално ехо да те гледаат, почекај бар до Понеделник и иди, ќе те прегледа доктор и ќе имаш црно на бело. Не знам дали ви имам кажувано, сестра ми кога остана бремена со внука ми еден познат скопски гинеколог и рече дека не верува дека ќе го задржи бебето, да дојде следната недела за киретажа, да не се секира млади биле ќе сределе они пак. Повеќе не се заврте кон тој гинеколог, едноставно не отиде повеќе, си појде кај друг гинеколог и откако ја прегледа и рече дека е прерано ама дека паника нема, да си прима вагиналети и да пие хормони за подршка на бременоста и да одмара. Па би ти дала и тебе исти совет, ако можеш овие денови додека одиш на гинеколог за второ мислење да си одмараш малце повеќе, лежи, јади полесна храна, овошје, гледај филмови и мозокот на пасење ;)

На iva78, Kiflicka05, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Frosina94

Frosina94 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    60
    Здраво на сите :)
    Ивка честитам и имај најл

7. Frosina94

Frosina94 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    60
    Здраво :)
    Честиткии Ивка имај најлесна и најубава бременост :*

Јас овој пат малку ќе паузирам со желбата за зачнивањето бидејќи д-рот ми откри два отвора на матката и ако сум дозволила сега да затруднам на пораѓајот ќе сум имала премногу компликации и сега ќе треба да правам мала операција за тоа да се среди и да имам нормален пораѓај ,а страв имам во пети :(
    Дали некој има пројдено низ вакво нешто и како прошол ?
    Ве молам за совет :/ :)

8. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    653
    Допаѓања:
    1.201
    Какви се тие отвори прв пат слушам за ова?

На Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.778
    Допаѓања:
    4.605
    Еве ме мене пак :).Си дојдов на себе денеска не ми се гади.Е сега сакав да прашам дали некој разбрал за матка која со едно делче е прилепена за дебелото црево?Кај мене така било и докторот ми рече неможело да се интервенира тоа но и немало да ми прави проблем,ама јас како јас се замислив :)И оние кои правеле лапароскопија после колку дена ги извадивте лепенките од дупчињата?Запамтив по седум дена конците да се ваделе ама ова за лепенкиве не запамтив :$:$:$

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Frosina94

Frosina94 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    60
    И јас прв пат слушнав за такво нешто бидејќи јас сум запознаена дека постои еден отвор на матката а не два .
    Всушност тоа се десило така што кога ми го пукнале водењакот дупнале до отворот без размислување и проверка затоа на пораѓот искрварив ко мрдната али тоа се денешниве "доктори" сега ќе морало мала интервенција да се прави .
    Иако мене сето ова никако да ми стане јасно некако невозможни ми се овие работи :/ :)

11. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ве молам кажете ми, кои хормони освен FSH, LH, PRL, E2 i TSH треба да се испитаат за ваучер за фондот?
    Овие се сите? Или има уште некои други ?

12. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.996
    Допаѓања:
    112.990
    Otvori si na stranata na FZOM I desno podolu imas link za IFV I tamu ke si procitas bas se I ona sto ne bi ti teknalo :)

13. iva78

iva78 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    54
    Evo me pak leke jas si sum zamislila sega da ne bidna vonmatericna bremenost cim ne vide nusto na eho?? Ve molam za pomos eve sega ni krv nisto nema.ili samo panicam...:sweat:

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ива те молам немој да паничиш. Стресот е многу голем непријател на организмот.
    За вонматерична, би требало да имаш јаки болки. Олабави се малку. Појди на друг доктор, ако би те смирило тоа. На приватно отиди, за побрзо. Само немој да паничиш, се ќе биде во ред.

На iva78 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Кога имаше последна менструација?

16. iva78

iva78 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    54
    Imav na 11. 2 posledna menstruacija:)

17. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Штом е така воопшто немаш место за паника. Сега си петта недела (4+2). Значи кога беше на контрола си била 4 недела. Тоа е прерано. Ок, те оправдувам, си имала лошо искуство, но јас реков и уште стојам на истото мислење (иако бев критикувана) - прерано одите на гинеколог, тоа не е во ред. И еве сама осети на твоја кожа - тој преран преглед не покажа "ништо" и ти направи грижа. Сега милион работи ти поминуваат низ глава - дали е ова, дали е она. Извини што сум директна, но ова е мое мислење. Штом ти бил тестот позитивен, верувај се' ќе биде во ред на наредната контрола. Ако добро се сеќавам, ти рекоа за 2 недели, тогаш ќе бидеш 6-7 и тоа е веќе друго. Пиј фолна и одмарај.

п.с. Што рече гинекологот - дека има бременост, но не можеше да види сакус?

На flower30, kukla21 и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    @kukla21 , нешто ново кај тебе, да не израдуваш?

На kukla21 и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Жаки, нема ништо ново - си чекам да добијам. Кај да е недела/понеделник, па јово на ново кај докторот.
    Кај тебе?

20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Ехееее, јас добив и тоа пред време, нели кажав тогаш, ми заврши :D
    Новото кај мене е што не мерам температура, не гледам ни микроскоп ни ништо месецов. Лабаво малку.... free love, што би се рекло. Минатиот пат не помогна ни фоликулометрија, со одлично темпирање. Така да, да си се сакаме, може побрзо ќе фати. :)

На kukla21, Ninichka и Kiflicka05 им се допаѓа ова.