Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. iva78

iva78 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    54
    Sami test mi napravija I vaginalno ne vide I rece dojdi za dve nedeli nisto drugi.inace jas sum vo germanija I ne zbotmruvaat bas mbogu mnogu

2. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Тестот и таму беше позитивен? А вагинално не те виде, или имаш грешка во пишувањето? Како и да е, пак ќе се повторам - се' ќе биде во ред, само биди позитивна и одмарај се. Сепак било многу рано, затоа јас и не ја сфатив негативно поговорката со чајот што ти ја кажала д-р. Баш во овој момент во тебе се случуваат важни процеси, но точно е дека твое е само да чекаш да поминат овие 2 недели, да мируваш колку можеш повеќе и да мислиш на најубавото. Потоа ќе видиш како се развива бременоста.

п.с. Префрли се во "Прво тромесечие од бременоста", да не ја полниме темава со труднички муабети, затоа што таа сепак е за поддршка. Поздрав до сите!

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Некогаш поарно е така. Јас ем едвај чекам да добијам да видам сега што ќе правиме ем ми фуфка.

4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Во право е Кифличка, само што ќе видат жените позитивен тест и одма со трчање на доктор, па после им е тешко ако не видат ништо докторите. Почекајте си некое време, недела-две, да е сигурно прво, а и не знаете кога ви се зачнало бебувчето, можеби покасно било, само џабе стресови си правите.
    Јас, дај Боже да си го видам позитивниот тест, па ќе си почекам малку до ехо. Ќе му дадам шанса да си порасни некој милиметар плус, а во меѓувреме ќе си пијам витамини и ќе внимавам :)

На kukla21 и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  5. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Ќе биде и тоа @jacqueline.s. Редовно ве следам, посебно кога некоја е пред (не)добивање и од срце Ви посакувам што е можно поскоро да си видите две цртки. Долго и пред да се зачленам на форумов Ве читав и искрено сфаќам дека не Ви е лесно. И во моето блиско окружување сум имала случаи кога има проблеми со зачнување, и тоа 2-3 години и воопшто не ми било пријатно ни да прашам што-како. Во принцип сакам да помогнам најмногу, но од друга страна не сакам да се распрашувам и да се наметнувам. Јас за првото забременив веднаш - 1-2 месеци после свадбата, а за второво "се мачевме" цела година. Моите циклуси беа хаос - редовни, но со различна должина и не можев да знам кога точно имам овулација (можеби и немав секој месец). Но, бев решена дека нема шанса да одам по лекари, а како што изминуваше годината станував сигурна дека веќе нема да можам да забременам. Ете за чудо, сум забременила во деновите кога очекував да добијам - на 39-ти ден од циклусот. Затоа - сакајте си се континуирано, еден ден ќе има резултат. Знам дека психата поинаку функционира за второ отколку за прво, тоа е факт, но од срце Ви посакувам што побрзо да успеете.

На Maceto123 и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  6. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    И уште нешто ми текна девојки - ова баш како поддршка и поттик за почесто љубење - на 39-тиот ден од мојот циклус јас направив тест и се разбира беше негативен. Бев разочарана, ама оп - баш вечерта се фатило :D

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  7. iva78

iva78 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    54
    J
    as otidov na lekar zatoa sto krvarev malku a testit bese pizituven zatoa

На Kiflicka05 и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  8. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Ајде, само за добро нека е @iva78 , мислам дека се ќе биде во ред ;)

На iva78 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Женски мене сеуште ми нема дојдено, вчера и денес осекам болки во јајниците и половината, синока мм ми вика што ти е си брадавиците никогаш не ти биле волку големи :D страв ми е да направам уште еден тест.. Ве милам за мислење Поззз

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @jacqueline.s ti ja prozva tetkava moja i ona gledam veke e vo najava za gosti :D

11. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Што, ти дојде, кукле???

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Prvite znaci se pojavija :) utre ke bide vo poln ek - ke premine od kafeno vo crveno :)

Edit. Bidejki kasno vidov deka tetkava doaga, vo posleden moment zedov upat za proverka na hormoni. Ke odam vo ponedelnik ako utre ubavo probie. resiv mesto da frlam pari na privatno za apsolutno se, da odam na GAK i da si go kupam sokovnikot sto go merkam :)

На Kiflicka05, AngelOfArh и guldzana им се допаѓа ова.
  13. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Кукле, баш ми е жал. Ама ајде, ваљда уште има надеж, може само на малку кафеавко ќе остане, и ќе го снема :)

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.534
    Senadevam deka sokovnikot ubavo ke ti zavrsi rabota :D i veruvaj nevredi da si trosis pari koga moze da si pomines poevtino (y) za odlukata
    I nadesta posledna umira :f: :l:

15. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    како сте ми девојчиња :) Јас денеска бев на Акатист на Богородица во црквата Св. Петка. Секој петок за време на великите пости од 17 до 19 часот , прво има похвално слово за Богородица, а потоа ја вадат чудтворната икона на Богородица која инаку стои во олтарот, да се поклониш и помолиш. Моите молитви знаете веќе кои беа :) Koj сака може да иде наредниот петок, една женичка која лани била и се помолила останала бремена уште истата недела. Кој сака да иде да си однесе пет лепчиња, ова се вика уште и петтолебие. Четири се даваат на сиромашните, едното си го зимаш дома благословено. На ливче си ги запишуваш имињата на блиските и твоето и го оставаш таму заедно со лепчето и свеќите.
    Јас верувам дека мајкабогородичка ќе ми помогне, на сите ќе ни помогне :)

На Bejb15, Frosina94, cvekence 03 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Зошто никој не ми одговара, сигурно има некој со слично искуство или барем совет :)

17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    Според мое искуство симптомите не се на рана бременост туку на добивање...

18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    I jas podgotveno ja cekam tetka biberce, eve cela nedela imam grcevi a I bruncinja mi se pojavija kako I pred sekoe dobivanje..

19. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Jas ke pocekam do ponedelnik i ke go povtoramm testot ako nema nisto odam na ginekolog da ja videme pricinata za docnenjeto za prv pat volku vreme

20. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    @kukla21, јас минатиот викенд правев хормони на ГАК, во саботата бев. Не вреди да се трошат пари ако веќе имаме можност да го искористиме здравственото осигурување кое го плаќаме.

И имам едно прашање (а, ќе го прашам и докторот за ова): толку ли е клучен утрогестанот кој го даваат после инсеминација? Кога ја правев мојата последна инсеминација ставав утрогестан само навечер, иако ми рекоа 2 пати на ден. Мислев дека нема да има ефект, дека тоа веднаш ќе истече кога ќе станеш, а и ме нервираше преку ден така да се валкам.

@zajka1, или тест или трпение, нема друго.