Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.534
    da go kazam moeto iskustvo za utrogestanot :)
    Jas vsusnost stavav Crinone do kraj na 3ti mesec, potoa do 6ti stavav utrogestan nasabajle i navecer, a potoa mi rekoa samo navecer ke e dovolno. Vsusnost mene mi go prepisuvaa taka otkako ke mi go izmerea cerviksot sto i postojano mi go merea :) i Crinone i utrogestan vsusnost e progesteron koj pomaga narodski kazano da ne se otvoris predvreme ili da go zadrzis plodot sto kaj inseminacii i IFV e mnogu preporaclivo (inaku mojov slucaj e od INF)
    zatoa kako ti kazale taka pravi so toa nema zezancii i nemoj da ti bide tesko stavaj si go navecer pred spienje a sabajle navivaj go saatot porano stavi i pak legni :) mene taka me sovetuvaa i imase efekt :)
    Mislav deka ti razjasniv kolku e klucen :)

На only44you и espana им се допаѓа ова.
  2. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Следната недела би требало да правам инсеминација, па ќе видам што ќе ми кажат овој пат.
    Тоа е, ќе слушаме, ќе правиме како треба, така. :)

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ti si go promasila mojot post deka pravev beta HCG pred 10 dena :) nemav nadez, samo cekav da dojde. Ja planirav za nedela od iskustvoto do sega, ama se vide prozvana i dojde :)

celosno te razbiram. Celo vreme kako nesto da istekuva i celo vreme kako da si valkan. Znaci umiram koga go korostam, menuvam sekojdnevni, menuvam gaki kako luda, mislam se nesto mi mirisa :) i jas luda, neli? :D
    Jas znam dobar e da se stava za poddraka, ama pa za iui nikoj ne ni proveruva progesteron da dozira dali i kolku treba tuku samo davaat. Vo stranstvo obavezno se pravi test na progesteron pred iui (ne samo ivf) i ima nekoi normi kolku treba da bide po folikul t.e. kolku e normalno zoltoto telo da laci.

Uste edno prasanje, na GAK kolku rano se odi i kade se odi?

4. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Затоа и прашував колку е клучен прогестеронот и дали мора сите да го земаат...

Инаку, лабораторијата на ГАК работи од 8h. Јас бев таму во 8.30, уште не беа почнати со работа, но почнаа набрзо. Во сабота немаше многу гужва, брзо одеше. Резултатите во вторник, 12-14h.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Auuu, ne se zemaat rezultatite odma istiot den?

edit. A jas mislev vo 7 da odam :) hahaha

6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Kolku vreme ti docni? Ako prolistas malku nanazad ke go procitas i moeto iskustvo, posle 18 denovi od docneneje na ciklus gi vidov dvete crtki na testot ;)

7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Во врска со прогестеронот, мислам дека мора да си почитуваме мислење од докторот, и утрогестанот , кринонот, дабростонот, прогестерон депо, сите имаат една цел -задржување на плодот.Јас од сам почеток сум со кринон до петти месец, а од прв ден, па до сега сеуште сум со прогестерон инекција, така да од нив има само полза, а штета не...

На cvekence 03, emkaemka и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Кукле ако е работен ден ги даваат истиот ден накај 2 часот ама ако е викенд повеќе фаќа нема кој да ги провери само крв зимаат тогаш не работат ниту шалтерите за наплата. Со работа почнуваат од 8 јас секогаш сум таму и порано за прва да бидам хаха.

Туку мене ноќеска ме разбуди јака болка.во јајниците не беше постојана повремено ме фаќаше се исплашив ептен :( што може да е 15 ден од циклус ми е :/

9. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Pa da receme deka ba 9-ti trebase da mi dojde na 11-ti napraviv test bese negativen... Imaj si lesna bremenost :)

10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @zajka1 , немора секогаш по два дена да покаже тестот позитивен, доколку не добиеш до понеделник, направи си пак тест, па ќе си видиш две цртки :)

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Zajka, rano e, pocekaj uste nekolku denovi bar edna nedela i ako do togas ne ti dojde napravi uste eden test, znam deka si nestrpliva i sakas da doznaes sto pobrgu no moras da pocekas uste nekoe vreme, nema drugo, trpenie ;)

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Ke pocekam uste nekolku dena pa se nadevam deka cekanjeto ke se isplati ke gi vidam dolgo ocekuvanite dve crtki.... A narednata nedela za maldenco da gi izraduvam site okolu mene gosti :) vi blagodaram mnogu na podrskata

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Fala na odgovorot desperate :) Ke se stavam jas pred 8 pa kako ke mi se posreki :)
    15 den moze ovulacija da ti e... isklucuvam problemi so cisti, jajnici i sl zatoa sto barem nie na temava otekovme so pregledi, eho, brisevi i ostalo :)

14. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Eve da se prijavam..dobiv!
    I sega vednas matematika.. Da kazeme deka bi pravele sledna inseminacija za dve nedeli, dali pravat na gak inseminacija za vikend? Ili mozebi ima nekoj tel. da se javam da prasam?

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Libra88 мислам не прават. Не дека нема доктор, туку нема кој да направи прочистување на спермата.
    И ти ќе ги правиш одма, една по друга?

16. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    283
    @Libra88 јас правев инсеминација на Гак викендашки, се погоди трансфер за инвитро викендот и искористивме инсеминација. Прашај си може ке биде лаборантот дојден викендот кога ти се пага овулација.

17. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Of go nemam onoj iscedok za.ovulacija a ne sum bila na eho od lani posto mi se smaci :( brisevi ke pravam vo vtornik kandida mi se javi ama ne veruvam od nea bolki da imam :/

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Da ne si bila nezgodno legnata pa te fatil nekoj grc na muskul?

19. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Ne sred nok me fatija bolki ama povremeni ke zaboli jako pa ke pomine i se taka :( mozebi crevata bea nesto :/ denes mi pomina ama kako i da e ke idam kaj petanovski posle brisevive da se dogovorime sto ponatamu ah maki nasi golemi :(

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас мака мачам со стомакот. Кога лежам, супер ми е. Кога ќе станам мака мачам.. само лежам :(