Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.534
    Vidi mene koga mi naviraat losi misli ili cekam nesto pobrzo da pomine odma odam i toa sama vo prosetka na podnovuvanje :), ili si pravam torti nekoi so 30 jajca i mi odzemaat 2 dena pa posle ke mi pomine, ili eve ti nesto najinteresno, vo kino vo Sity Mall igra Pepelaska mene uste me drzi elanot, epten si se vrativ vo mladosta :)

На деара, AngelOfArh, AnaMil и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    баш некни со мм си пуштивме детски филм и онака ептен се внесивме во него :D друго нешто што ја „подобрува“ ситуацијава е што деновиве полагам тежок испит па тоа ми го одвлекува вниманието ама ми прави и стрес. потоа со мм се селиме во нова куќа, па си велам и ако не бидне работава овие месеци барем ќе си поуживаме уште малку сами....и да - ќе имам доооооолг опуштен одмор на море...ќе уплатам 2 аранжмани по ред:D

На flower30, kukla21, bubic.k и 2 други им се допаѓа ова.
  3. AnaMil

AnaMil Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2015
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    19
    e toa e da ne mislis ama aj kako, se si vikam tie denovi nekako da zaboravam i op da se iznenadam ama nikako ne uspeva :):) navikata za kupuvanje vloski me potsetuva na tie denovi , duri eden period ne kupuvav dodeka ne dobijam demek nema da mi trebaat,pusta nadez ama mislam prolet ide topli denovi, sonce, prosetki nekako povesel period pa se opustame i nie poveke

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AnaMil

AnaMil Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2015
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    19
    inaku, da, kukle obavezno konsultacija na vreme, jas sum takva licnost sto sakam da si sum na cisto otvoreno prasuvam pa kolku i da e loso sepak samiot cin na soocuvanje so situacijata e eden plus kon cekor napred,

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.534
    Abe toa ti e na nekoi od nigde nikade op dve crtki a nekoi ko nas so maki ali koj ceka ke si doceka (skraja de e da bideme od onie sto umrele od cekanje :D:D:D):rofl::rofl::rofl:

6. AnaMil

AnaMil Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2015
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    19
    eee ne nikako, jas mislam deka za se ima resenie samo za sekoj vo svoe vreme, trpenie spasenie, eve edna bratucetka moja dolgi godini se obiduvaa i dvajcata partneri ima problemi de edniot de drugiot ama so lesno neka i e eve bremenka e 4 mesec, i toa mislam deka najgolemo vlijanie na podobrenata situacija kaj dvajcata kako sto mi kazuva taa e od promenata na nacinot na ziveenje , redoven son, ishrana makrobiotska, vezbanje ... e sega site sme si razlicni, ednostavno nema pravilo

7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.534
    Cuj tetka mi nemozese da ima deca 8 godini problem nikogas nenajdoa 5 inseminacii imaa i 1 INF sve neuspesno, i na kraj race krenaa i resija da posvojat i koga tetka mi bremena :inlove:, sega imam 2 preubavi bratucetki
    Abe sekoj so svoja prikazna nema pravila

На jacqueline.s, kukla21 и AnaMil им се допаѓа ова.
  8. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Од време на време идам да проверам да не има некој нов. Некако Ангелче не ја читам низ темава, може баш и немам време добро да ја прелистам ама ја мислам што бидна со неа.

Јас и маж ми нема да имаме деца, тоа е тоа. Мирно го прифатив тоа. Имам една нездрава понуда која ќе ја земам во обзир по 10 тина години ако не е касно, ако се премислам.

9. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Еј зошто толку песимистички настапуваш? Не се откажувај никогаш, никогаш немој тоа да си го прифатила дека ќе немаш деца !

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Еве го моето искуство со боцкање во ГАК- УЖАС! Се исплати само заради парите, се друго е никакво,
    Системски нерешени работи, 5 пати одиш по шалтери - 1)прво кога доаѓаш треба да одиш во кол центар да ти го проверат осигурувањето. Одиш доле во тоа дупката и ходниците ко од хорор филм (сериозно може да го понудат за снимање филм). 2) Откако ќе го најдеш шалтерот меѓу сивилото од врати, пак шалтер. Кога тетката ќе се смилува да почне со работа - ти дава ливче и те праќа пак горе да одиш да платиш, па да се вратиш да те боцкаат. 3) Пак шалтер. Плаќаш, па пак се враќаш на шалтер да видиш да не има некој внатре, да не му упаднеш, нели? До сега 4 пати шалтер. Резултати после 1 ден т.е. утре од 12-14 5) пак на шалтер со потврда дека си платил. Па нели не ме боцкате без да платам???
    Нели може да го направат на еден шалтер да завршиш се?!
    Уште па и таа лаборантката ми се фати да ме распашува што проблем имам чим се боцкам?! И викам, ќе видиме после резултатите, она упорна - да не имаш полицистични јајници. Јас - не. Редовен ли ти е циклусот? Алооо - а бре не си доктор да ти раскажувам историја.
    Како што кажав се исплати затоа што платив 450 мкд, а сигурно ќе платев 7000-8000 мкд за истово на приватно. Некој мора сериозно да се позанимава со ова шетањево нагоре/надоле, па луѓе се бркаат по скали кој побрзо ќе дојде до шалтерот за наплата, па да го претрка другиов за боцкањето...
    На 21 ден треба да се вратам за боцкање за прогестерон. Ми даде едно пусулче и со него да идам да се боцкам, бидејќи секако веќе го платив. Ај да видам дали така лесно ќе завршам работа со еден шалтер.
    Утре ќе договараме со сестрата кога ќе одам кај Лазаревски да ме види.

Имајте убава недела девојчиња.

На guldzana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.664
    Тука сум бе мила, тука сум. Денес ја чекам госпоѓицата на гости, симптоми немам ама не ни очекувам, овој месец имавме толку многу оптеретувања и толку малку љубов што би било магија да забременам. Но, ќе излажам ако кажам дека од сето тоа не очекувам некаде длабоко во мојата потсвест дека можеби и сум забременила, си ги барам симптомите за добивање, за недобивање, за бременост. Единствен симптом ми е огромната нервоза во мене, ПМС ми вришти на чело мислам ми се гледа, лута, бесна, ко кучка. Вчера имав таков нагон да касам се, дури од чиста мира му отидов на мм и го каснав така крвнички, да мене ме здоболе. Е до толку сум отидена во мозокот. Жени мили ко психотична некоја бев, не го пуштам, милиот за да ме пушти ме штипна ама ја промаши раката и на стомак ме штипна, е тука се сецнав, почнав да вриштам, да му се дерам, кај крива па и бодам одозгора. Одма помислив, а што ако сум останала бремена, одма ми се појави таа болка во стомакот како кога добивам, абе филмови, ама помина веднаш, како и лутината, ама му објаснив убаво на мм дека не смее ни под разно да ме штипне за стомак, макар и по грешка. му објаснував пола саат и на крај он се извини, а ја уште лута па. Е таква ни е милоста, малку болна, со касање, со штипење со бацки од кои свирнува во уво :D Ама и јас се подзамислив, морам да се смирам малце, многу напета сум.

Кукле, аман бе, какво искуство. Инаку со шалтерите, да нервозно е, ама па не е страшно до толку де. Ја па најдобро искуство имам на ГАК во лабораторија. Дечкото додуша ме изгоре ама се правеше фраер додека ме боцкаше се обдидуваше да ме заведе, ми даваше комплименти. Инаку не знам зошто те распрашувале, па има дијагноза на упатот, N97-стерилитет (женски), што има да долева бензин на огнот. Мислам дека такво ти е искуството бидејќи досега си одела ко госпожа во Систина па затоа, не си очекувала да чекаш и да те шетаат. Мој совет, следен пат иди со некој, да ти заврши се тоа плаќање, ти чекај си само за боцкање, и да знаеш исто така прво боцкаат трудници, после другите. Се исплати, затоа што многу е скапо на приватно. Јас брисеви и хормони правам во државна, а уринокултури, пап тестови, крвна слика, се тоа правам на приватно. Да добијам, па да ми заврши и ќе идам да направам уринокултура. Да ви кажам искрено во последниве месец дена речиси сите пари ми отидоа по лекари, плата земав на 5ти немам денар веќе. Што ќе правам не знам, ќе полудам вака, сите пари ми идат на испитувања. Почнавме и од заштедата да вадиме пари за испитувања, не знам дали ќе успеам и кујната која толку ја посакувам да ја направам, ама налет се, мене ми е потребно во моментов да бидам здрава и права за бебенце, не материјални нешта.

Е така се распишав јас, а сакав само да ве поздравам :*

На деара, XstrongerX и Ninichka им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А бе точно е тоа - кога ќе видиш дека има различно, после те нервира ова редовново.. И да ти кажам тука треба да имам и подобар третман од Систина, таму ако дојдам ќе им платам, ако не дојдам никому ништо. На овие од јавново здравство - секој месец им кеширам по 15 илјадарки, а никаде ме нема да користам услуги. Овие пари во јавново здравство да не ги плаќам, знаеш колку работи во систина ќе си завршам го госпожа :rofl:
    Најмногу ме изнервира што ме напна госпожата што ми е, па што ми е :)
    А за испитувања, не жалам пари - трошам на триста глупости, па на ова ли ќе штедам, ама сите ме критикуваат што фрлам пари на приватно и ајде...

Ангел имам понуда за тебе - дома сакам да правам промени (лани реновирано, оваа година око ненаситно сака промени) ти архитект, да дадеш некоја идеја. Ем волкот сит, ем овците на број. :) Се надевам нема да си скапа многу :)

На flower30, AngelOfArh и espana им се допаѓа ова.
  13. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    ау кукле зашто вака, точно горе да ти се потпишат треба за осигурувањето ама одиш после доле оставаш книшка те викаат те боцкаат и со ливчето одиш плаќаш и после резултати си зимаш само, не знам вака беше пред 3 недели смениле изгледа нешто . Како и да е се исплати за парите и добро проверуваат не прават грешки ко други лаборатории.
    Инбаче и мене не ме прашувале што ми е само какви лекови пијам да запишат таму, и мене најубаво ми боцкаат на гак особено едно машко последниот пат абе секунда ни тупаница да стиснам ни ништо, а знаете во авицена што ми се деси на недела дена пред свадба,, ај што дадов 2000 туку ми искочи и хематом а никогаш ми се нема десено тоа, па на свадбата си бев со модра рака, пустата шминкерка покриваше ама џабе бе се се познаваше модро-зелено страшно, ем без пари ем со модра рака хаха затоа више не испитувам ништо на приватно освен само нешто што мора таму.

Последна измена: 16 март 2015
    На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    зашто така мила :( па луге со какви проблеми имаат деца, ех не се откажуваат ни после неуспешни инвитра па на крај добиваат, што е проблемот кај вас? Не се откажувај никако и никогаш

15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    И јас мислам дека нема откажување, надежта мора да постои, не ви ја знам ситуацијата, ама сведоци сме на многу чуда кои се случуваат....

16. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Zdravo devojki!
    Denes bev na folikulometrija, imase dista folikuli...po 3/4 na dvata jajnika i toa po 20,19,18mm bea,na 12ti den od ciklus. A endometriumot e 9mm. Doktorkata mi prepisa vecer da primam pregnil injekcija...no mi rece dve od po 5000. Me zbuni,deka pred dva meseci koga primiv pregnil,primiv eden od 5000.
    Dali imate iskustvo so ovaa doza pregnil?!...
    Inaku piev klomifen , po edno na den(bidejki minatiot pat piev po dve,a go imase istiot efekt kako sega so po edna tableta na den?)
    Mnogu se nadevam na ovoj mesec:angel:(Kako za sekoja od nas)
    Imajte ubava nedela

На Стефани_5, MADO, only44you и 2 други им се допаѓа ова.
  17. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.534
    Vidi iskustvo da ti pomognam nemam, no ke ti kazam drugo iskustvo prestani da se zamaras so sporedbi brojki bukvi slozeni recenici, batali i forumov sega za sega prestani da baras objasnuvanja od nestrucni lica sekoj si e prikazna za sebe, dva identicni slucai nema mozeme samo poveke da te zbunime, ako iskreno I veruvas na doktorkata pravi se sto ti rekla, taa najdobro znae I ubavo provenila sto kako ke e najdobro, a tvoja zadaca neka bide da se opustis. I sekako deka ke ima ubav rezultat, ajde za 1 mesec te citame vo trudnicki muabeti

На Kiflicka05, only44you и Ninichka им се допаѓа ова.
  18. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Кукле, јас на ГАК имав среќа да одам во викенд и изгледа имав среќа, не ме шетаа многу. Најважно, резултатите мислам дека се ОК, добро работат. А, и заштедата не е мала.
    Во среда одам на инсеминација, природен циклус, без стимулација. Денес во 19 треба да примам прегнил. Во Систина као да ме откачија. Комплицирано им било, требало да најавуваат во ургентен центар...Се договорив да одам кај матичниот гинеколог, таму да ме боцнат. Се прашувам само, во цената на инсеминацијата не влегува и боцкањето со прегнил? Не ми е за парите туку за принципите. Баш ќе видам што ќе ми наплатат...

Ниничка, со среќа! :)

На only44you и Ninichka им се допаѓа ова.
  19. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Ah emkaemka....toa bi bilo prekrasno!...:inlove:
    No kako da ne se zamoruvame,koga maticnata mi e na boleduvanje,a zamena nema. Jas imav golema potreba od nejze ovoj mesec,pa morav da si odam privatno i da si plakam po 1000den.pregled(folikulometrija)A iskreno smetam deka tuka na forymov ima daleku postrucni lica(da ne gi imenuvam)od nasute maticni ginekolozi....i mnogu raboti nauciv od tuka...
    Taka da, mora da se zamarame i sami da insistirame na nekoi raboti. Na pr.maticnata se cudese zosto sakam da pravam hsg,koga nemalo potreba...si piev klomifen na neispitani kanali i red drugi nepravilnosti. Ili i vikam da zemam sega klomifen po edno ili dve na den?..vika sto znam,pa ajde zemi po edno na den...
    Sepak ti blagodaram na poddrskata:hug:

20. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    другарка плакаше по 250 за боцкање во систина ама она горе на ивф одделот и таму ја боцкаа а за прегнил инекцијата идеше на ургентен, еве јас во ремедика се таму ме боцкале па кај да се боцкам матичната не ми се нафаќа а и некогаш тоа време не е на работа, мислам глупости си требала да инсистираш да одиш таму да те боцнат