Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.664
    Леле од такви матични докторки ми се блуе, ама најискрено, :puke: :puke: :puke: Ви текнува ви зборев за колешката моја која зима кломифен на неиспитани јајници, и објаснував, и елаборирав, све пробав не сака да разбере и баталив. Јас денес чекам, чекам, чекам.... Не, за прв пат не чекам, ич не чекам, само многу бре ме тера на идење у вц, мочам ко фонтана, ама па и пијам многу вода, имам потреба од многу вода, веќе имам испиено 2 литра, кај ми е крајот :D Ко што кажав, се надевам потајно, ама не како порано да трчам да видам дали сум добила, едноставно ако дојде дојде, тоа е сега :)

На Ninichka и desperate15 им се допаѓа ова.
  2. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Proxima,koja doza pregnil ke ja primis vecerva? Dali znaes kolku filikuli imase i koja golemina!?..Prasuvam deka i jas vecerva treba da primam pregnil,od 10.000
    No jas inekcijata ke si ja primam doma,(sestra mi e med.sestra)se nadevam nema da e problem!?...

Srekno i na tebe:inlove:,ti posakuvam uspesna inseminacija:hug:

3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.534
    Taka e netreba da ostavame se na slucajnosti i da fakame zdravo za gotovo, drugo mislenje obavezno da ima.
    Pod itno da si ja smenis doktorkata, barem jas ako ne mu veruvam na doktor ic neodam kaj nego pa makar i najdobriot demek ti bil, ednas skapo plativ na takvite doktori kako tvojava taka da otsega si odam kaj onie kaj sto mi vlevaat doverba, sigurnost i mi kazuvaat konkretno, a ne kako sakas ili neznam.

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.563
    Еве ме и мене со симптоми за добивање:(на 18 ми е датата за (не)добивање.инаку претходните денови ми се гадеше малку повеќе,ми се вртеше ,имав малку покачена температура и многу ме болеа градите .Еве денес малку ме болат градите и ме боли стомакот како за добивање и онака воден исцедок .Па сеа ќе си чекам и полека си се помирувам со фактот дека и овој месец ќе има разочарување,ама тоа е !
    ви посакувам барем другите да се израдуваат овој месец !!!

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    ее цвеќенце немој така секогаш има надеж, јас се повеќе сум сведок на особи кои се откажале па добиле дете дури не си веруваат што им се дешава, секогаш има надеж за сите , симптомите не мор да значат ништо не им придавај многу значење :*

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Ninichka јас секогаш примам 10,000 ИЕ. не се секирај.

@Proxima јас секогаш се боцкам во Систина, дури и кога само примав Хоримон (како и да се вика). Незнам кој ти рекол многу е комплицирано!?

7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.563
    И јас знам многу такви примери ,ама ете колку и да имам надеж и да не мислам,сепак тие 3-4 дена пред добивање неможам да се воздржам,губам надеж и сум нервозна и тажна,а за денот кога добивам подобро и да не зборам:(:(плачам цел ден и лежам и не сакам да зборам со никој.веќе наредниот ден се си е по старо:)
    е сега во среда ќе видиме што значеле симптомите:):):):)

8. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    @Ninichka, @kukla21, сестрата некако ме одвраќаше од примање на прегнилот кај нив во Систина. Као, види, можеш кај сакаш, не е ништо комплицирано за давање (демек, можам и сама?!?!), кај нас во ургентен морам да те закажам, инаку нема да те примат. Може и јас требаше да бидам поупорна...
    Нејсе, кај матичната ми рекоа дека без проблем ќе ми завршат работа, а инјекцијата јас веќе си ја купив од аптеката во Систина. И мене ми препиша докторот 2 ампули од 5000, значи @Ninichka исто како тебе, 10 000.
    Инаку, еден фоликул имам, докторот рече дека е во ред, дека е добар циклус. Не ме стимулираше со ништо, рече да пробаме вака зашто сите резултати ми се добри, хормони, HSG, спермограм. Па сега, ќе видиме каква ми била среќата...

@Ninichka, a тебе кога ти е инсеминацијата, во среда, така?

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    I da ne pise nisto, nema gajle. Mene prviot pat mi kaza ke odneae sto treba pa koga dojdov na urgentno pojma nemaa. Sepak me primija.

На Proxima му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Здраво despirate15 јас сум заинересирана да одам во петок на Акатист на Богородица во црквата Св.Петка но не сум од Скопје и незнам каде точно се наоѓа може да ми објасниш од прилика каде се наоѓа и што се треба да понесам со мене и во колку часот треба да сум таму. И јас сум со истата желба како и тебе и се надевам дека и на тебе и мене како и на сите со истата желба МАЈКА БОГОРОДИЦА ќе ни ги слушне нашите молитви. Однапред ти благодарам.Поздрав

На cvekence 03, espana и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Jas sega sum vo onie denovi I bas si se sakame so mm si uzivame ne se zamaram mnogu dali ke bide ili epten ni e opusteno :inlove:

На Ninichka, MADO, jacqueline.s и 2 други им се допаѓа ова.
  12. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    Denes napraviv insminacija 3i Mi kadza deka nema potreba or 4 zasto slabo e spermata sea e pak 1milion pa se nedavem ka bide :inlove::*:inlove::inlove:

На Стефани_5, espana, Ninichka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Ne
    Ne,Proxima,jas nema da pravam inseminacija(mozebi nareden mesec),pregnilot ja primiv deka imav poveke folikuli od po 19,20mm,pa za da bideme sigurni deka ke puknat utre zadutre,zatoa primiv pregnil.

Pozdrav,ti posakuvam mnooogu uspeh!

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  14. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Треба да бидеш таму пред 17 часот но и покасно да е не е страшно треба да носиш ливче со напишаните имиња на тие за кои сакаш здравје, среќа, и 5 лепчиња може и купени може и домашно направени и таму ке си купиш 3 свеќи тоа треба само :) Ќе си видиш има човек кај кого се оставаат лепчињата свеките и ливчето ти дава бројче зашто после едно лепче треба дома да си го зедеш. Цркавата се наоѓа во Црниче. Кој и да прашаш ќе ти каже блиску е до центар, ако идеш со автобус 16ка одма застанува близу неа.

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    кукле колку ти наплакаа за боцкање ме интересира дали е исто како во ремедика, другарка ми вика 250 ама многу е бе 4 пати тоа е 1000ка

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Беше 220, сега е 300. Ако имаш повеќе за боцкање имаат пакет- 3000мкд за колку боцкања треба, толку.

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Сега гушкање по дома, како лек :) 3х1, 7 дена :) Да има ефект терапијата :) хихи

На Ninichka и only44you им се допаѓа ова.
  18. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Фала ти многу поздрав :)

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.664
    Ја вчера не добив :?: Да видиме денес. Но нешто чудно, за промена не трчам во вц на секое едно да проверам дали сум добила или не, едноставно оставам, кога ќе добијам тогаш. Имам свраб некој кој ме нервира па вчера ставив малце канестен а вечерта Линекс Лејди, вагиналетка, се смири малце. Не сакам лекови за жива глава, не сакам да ставам ништо. Ако не добијам до Петок ќе направам тест, ако не никому ништо, ќе си се бориме уште со еширихијата за да направиме проодност на канали. Баш проверив кога сум добила, кога сум направила хормони, за да не сум грешка ама не, добив на 16ти, на 28 дена добивам, требало да добијам на 14, но бидејќи Фебруари имаше 28 дена ете на 16ти да добијам, ама нема, ќе видиме денес, може и ќе добијам.

На danichap, jacqueline.s и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Vcera se slusnav so maticniot, mi kaza deka treba da pocekam eden ciklus, pa sledniot da pravime povtorno inseminacija :(
    Sto e, tuka e, mora da cekam. Vcera razbrav za edna devojka deka e bremena 6ti mesec, a svadba pravea edna godina posle nas, doznav deka eden narkoman dobil kjerka.. Neznam, dosega ne se zamarav, ama ova vceraaaa, sto da vi kazam. I si odam doma, veke so solzi vo ocite ama ne pokazav pred mm. i od sto bev tolku nervozna nemu mu se isturiv, zosto sekade e rasfrlano so alista, zosto casi ima nasekade... Si legnavme skarani i si vikam "nemozejki na magareto, na samarot mu se isturam".

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.