Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Ajde,moze nema da dobies....daaaj boze da ne dobies. Stiskame palci za tebe(y)

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Ah, Libra88 i jas sum ista,sekogas koja ke slusnam,vidam nrkoja deka e bremena,solzi mi naviraat vo ocive,no ne sum ljubomorna ama si vikam gospode koga i jas ke se izraduvam veke!?...Za promena ne ktvoram fscebook veke exen mesec,deka tamo site,ama mislam bukvalno site stavaat sliki od bebulinja,krstevki,rodendeni....i seto toa mn.negativno mi deluvase na psiha. Sega izbegnuvam kontakti so bliski koi imaat ili cekaat bebinja,samo za da se zastitam sama sebe. Nsglasuvam,ne sum ljubomorna mnooogu gi sakam decata....ama sakam i jas da si imam :hug::inlove:
    Ajde ke dojdat i nasite bebulinja i ke bideme najsrekni:l:

На MADO, flower30, espana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ангелче дај боже да не добиеш!! Незнам зошто така ти рекол твојов гинеколог. Може заради праксата на фондот.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.010
    Допаѓања:
    110.625
    Ех дајбоже, ама не се надевам многу, месецов стварно не се замарав бидејќи и немавме многу многу односи за да се нервирам. Ако биде, биде, ако не сеа што да правам. Можно е да ми касни и од Уростимот што го пиев, не го пишува во несаканите индикации, ама од кај да знам, лек си е лек.

Либра, немој на маж ти да му се истураш не вреди, нема да решиш ништо, напротив ќе создадеш нови проблеми. Јас одамна не се истурам на маж ми за тоа што ме изнервирал некој од надвор, сфатив дека само со остра граница меѓу домот и надворешноста може да имаш среќен и исполнет живот, со секое мешање на работите настануваат мешаници вистински. Смирено и без нервози ;)

На zajka1 и danichap им се допаѓа ова.
  5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Одамна не сум имала ваков испад, незнам што ми стана вчера. Знам дека џабе е колку и да се истурам, ништо нема да сменам на подобро ама ете некогаш тоа е посилно од тебе.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.010
    Допаѓања:
    110.625
    Потполно те разбирам, ја имав нагони за касање викендов, буквално го гризев мм, неконтролирано, ама тоа колку ПМСот си го направи своето и фрустрацијата ради недостаток на секс, ради овој проклет свраб не можам да функционирам нормално. Но што се однесува до мешање на работа, надворешноста, со домот и мојот однос со мм, не правам повеќе такви грешки, доста патевме заради тоа ;) Но многу во тоа ми помогна тој, зборување, зборување и само зборување, додека ме убеди дека грешам во некои работи, исто обратно. Во една фамилија од почеток се маж и жена, најдобро е меѓу двајцата да се решат сите недоразбирања и проблеми, така се формира здрава фамилија на која за извесен период ќе се приклучат и деца ;)

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Оф девојки што да ви кажам неделата плачев за цел живот очиве потечени мисе уште не отидов ни на работа и тоа ради што дознав дека роднина на мм чека второ дете ко гром од ведро небо ми дојде лугето се во години имаат 12 годишен син кој би рекол за нив а најлошо е што живееме близу нема одбегнување си викам ако не забременам додека се роди тоа дете што ќе правам од кај ќе смогнам сили да отидам кај нив..мн ми беше тешко исто и мм прв пат да заплаче со мене он кутриот знаел и криел од мене да не се нервирам ама дознав од други и еве уште не ми се верува сите не претркаа сите имаат деца само ние не :( и фб го избришав баш ради таа причина што сите се фалат со стомаци и бебиња ама џабе :( не ме сака животов ми задавс удари од сите страни..петокот радосна си бев во црква за два дена нов шамар :( само да се отселам од тука ќе помогне :(

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.010
    Допаѓања:
    110.625
    Аман Десперејт, немој толку, нервите ќе си ги уништиш. Зарем е вредно, зарем? Немој да си го уништуваш животот со вакви размислувања, немој. Што се виновни тие родители што ете по 12 години повторно се радуваат? Радувај се и ти со нив, ќе дојде ден и они за тебе да се радуваат. Крени глава горе и гледај на тоа дете како на нова надеж, кога тие успеале ќе успееш и ти.

На bebaa, Kiflicka05, flower30 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас сум убедена дека сите ќе успееме! Не е секогаш лесно кога ќе дознаеме за бремени жени околу нас, ама тоа е.. Ако ти е подобро, избегнувај средби што те повредуваат за да си го намалиш психичкиот притисок.
    Те разбирам целосно и не секогаш е лесно да се контролираш. Гледај да не си правиш психички притисок. Така само си одмагаш.
    Јас утре сум на средба со докторот. Којзнае што ќе излезе.

10. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Неможам веќе ангел не сум од вчера во ова се изморив веке ама секогаш наогав сила и буткав напред ама ме вракаат вакви работи наназад па во тие моменти се прашувам што згрешив казна ли е ова зашто се мачам толку време :( и што е најтрагично они не ни планирале дете се десило ненамерно..и првата мисла што ми прелета кога дознав беше дека они се оствариле веќе како родители ја осетиле таа радост а ние не :( и сега место бог да даде кај оние кои со душа чекаат и да ги израдува он дал таму каде што веќе дал и пак она не е фер се лутам а незнам ни јас на кого на судбинава на животов ли :(

11. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Desperate,

те читам и солзи ми идат на очи. Ме враќаш во времето јас кога бев иста ко тебе. Само ние се обидувавме 6 месеци ама ја бев ко луда, баш како што опишуваш со истото нерасположение односно јас бев во класична депресија. верувајте ми кога си се молам се молам и за сите кои сакаат господ да им даде деца, да заборават сто било и само среќа да ги прати. Јас немав мед.проблем туку проблем со главата зосто некоја останала трудна а ја не. На сите ви посакувам сто побрзо да си видите две цртки и мислам џабе сто и да се каже се додека сами не решите да се изборите со себе

На bebaa и flower30 им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.010
    Допаѓања:
    110.625
    Ама не може ние да кажеме е зошто они зошто не ние, ако се оствариле на едно дете зар уште едно не може да добијат? Ете јас на пример сакам 5 деца, зар не треба да ги имам кога ќе добијам едно. Не гледај така на работите, нема ништо трагично во нивната ситуација. Нема ни на кого да се лутиш, на животот, на Бога? Па кажуваш дека си била во црква, си се помолила на Богородица, не можеш од една страна да молиш од друга страна да кудиш. Смири се, додека не се смириш нема да можеш да погледнеш во очи трудница, верувај кога ти ќе бидеш трудна нема да сакаш некоја која не успеала да гледа со завист и со љубомора на тебе. Нема да биде фер како што не е фер ни ти сега кога гледаш така на една нова надеж, нов живот. Радувај се на новиот член на фамилијата, еден ден и они ќе се радуваат на тебе. Јас веќе 15 месеци се обидувам, во ова време 3 пара кои после нас направија свадба веќе имаат бебенце, на сите 3 им се радувам и ги сакам. Имаме во блиско семејство родители кои едвај добија бебенце со инвитро, сега се однесуваат како да им смета бебето, што да направам ја, тоа е. Ко што кажа Менелеле, избори се самата со себе да се смириш малце ;)

На baby-star, Kiflicka05, espana и 5 други им се допаѓа ова.
  13. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    На почетокот бев мн позитивна не се жалев како ми кажеа така правев операции лекови де радував дека сме блиску до целта ама кало минува времето станува се потешко гледаш нема успех, уште си без дете , а на другите децата веќе пораснале , не ми беше ништо тешко ниту ми сметаше ама времето притисокот од околината си го прави своето така да не ме осудувај, не секој исто се справува во такви моменти прелетуваат мисли што не би ги помислила друг пат..скраја да е дека кудам ама кога вече спомна тие постојано ги кудат сите вери не веруваат во ништо немаат почит спрема нашата вера јеховини сведоци се па ете..ама добро друга тема е тоа. Сега се осетив како да нр смеам да пишам тука вакви ствари па ако тука не си кажам кај :( ако сум пишала глупост во момент на нервоза не ме читајте :( посилно е од мене :(

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Никогаш немојте да се сомневате во Божјите одлуки и патишта, и не им завидувајте на луѓето. Секое ново бебенце е благослов и радост на светов. Излегувам со друштво кое имаат дечиња, работам со трудници, и верувајте јас им сум најголема поддршка. Овие со деца само ги распрашувам нешто колку децата, овие пак труднициве туку им пресметувам колкаво им било бебето во стомакот во одреден период. Една колешка ја терав да прави бабини деветини тест за да видиме дали ќе биде машко или женско :rofl: И само ја прашувам.... како е гравчето? Таа не сакаше ни да ми каже прво, демек да не ми е криво, јас и викам, што ти е, кажувај да се радуваме заедно, па да поможам ако треба нешто.
    Да се радуваме на туѓата среќа и да се радуваме на секоја нова трудница и ново бебче. Господ ќе ни го даде тоа што е наше, и никогаш не се сомневајте во Бога. Сами си правиме, од стресови не можеме да забремениме.

На cvekence 03, espana, Ninichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    И секако кој колку сака децс некс има важно сите да имаме јас не љубоморам на бројката и со едно среќна ќе сум , , едно да си имаме па останатите колку сакаат толку не ми смета ама ете бар да имавме ние сега сигурно немаше да речам зашто тие две три а јас едно само да го осетам мајчинството посакувам друго ништо :(

На cvekence 03 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. rihanna14

rihanna14 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    3
    има ли некој овде? да може да ми одговори на едно прашање

17. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.532
    Koga veke nekoj pogore ja otvori temava cekaj i jas da si spodelam :D
    Nekoj problem opteretuvanje ljubomora so trudnici, bebusi, koga ke ostanam bremena nemam, mozebi presuden e mojot karakter, cvrstiot stav, mozebi psihologot kaj koj odev neznam, no takov problem nemam. Mojata maka e jas si gi sakam bliznackite koi si gi izgubiv, oni mi falat i samo oni ;(;(:u::u: Se raduvam na sekoja trudnica, bebce, godinava se iznaidov na mekici, povojnici, rodendeni i nikogas nisto ne mi bese bas naprotiv bev srekna za site, jas si gi sakam moite. Voopsto ne me zagrizuva koga tocno ke ostanam bremena, mozebi ke bide toa sega posle INF trovo mozebi na slednoto, neznam, mene pak ke mi e makata kaj bliznackite. Deka ke imam bebcinja toa so sigurnost znam, veruvam, no tie ke bidat treti, cetvrti, bolkata pak ke mi ostane za prvite dve, toa so sigurnost znam, ednostavno taka funkcioniram, sekako znam deka ranata sto pece ke se namali, no sekogas ke e prisutna :hug::hug::u::u:

18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Прашај слободно, ако можеме и знаеме ќе ти помогнеме, секако :)

19. desperate15

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    А ти да не не зезаш :DГо прочита насловот на темава? И да кафените таблетки се бкомплекс и тие ќе ти помогнат за тежината.

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.768
    Допаѓања:
    77.126
    Ah vaka koga citam se potresuvam zatoa sto poznavam eden kup koi seuste se macat, no poznavam i koi se izborija za bebe i uspejaa... Edna prijatelka 5 godini se macea za bebe i so vestacko oploduvanje konecno uspejaa, se rodi devojcence preubavo i zenava 5,6 meseci posle toa ne dobivala i si mislela ne i e regulirana menstruacijata, koga da otide na ginekolog bremena 3ti mesec i eve sega si ima sto se vika dve bebcinja :) a i ona takva razocarana bese i vikase srekjna kje bidam samo so edno... Druga drugarka isto posle edna godina eve e bremena :) Mora da bide kaj site eden den... Vi posakuvam na site ovaa godina da vi e plodna <3

На cvekence 03, desperate15 и flower30 им се допаѓа ова.