Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.532
    Me rasplaka be devojche ;( sekako se sto ti lezi pisi, i glava gore ako taka se cuvstvuvas kazi neka izleze toa od tebe, nemoj nikogas da cuvas samo za sebe, a koj saka neka te prekoruva i sudi i neka mu sluzi na cest, no nemoj nikogas da gubis nadez, i najmala neka e neka ja ima sekogas, i nikogas neveli kako na mene, zosto na mene, zavrti se poubavo na site strani ke vidis deka skoro site go velat istoto, zosto na nas.
    Ke vidis ke bide i toa ova e srekna godina :f::hug::inlove:

На desperate15 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. rihanna14

rihanna14 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    3
    Значи бев во аптека вчера да купам пивски квасец затоа што читам 98% велат дека е за дебелеење и ми дадоа кафени таблетки па се сомневам тоа да не е б комплекс?

3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.543
    Лошо е така,но еве и јас признавам дека плачев и тоа многу кога дознав дека кумата и старосватицата останале трудни само 15 дена по свадбите.Колку и да се воздржував -беше посилно од мене.а со нив се гледаме секој втор ден (комшии ни се и двете,мажите цел живот другари плус сега и роднини),колку и да сакаш не можеш да избегнеш да се гледаш со нив.
    пред 1 месец и двете се породиа во рок од 15 дена-јас колку и да ми беше тешко ,секој ден се слушав и се слушам со нив и разговарав со нив и за пораѓајот и сега за бебчињата и најсмешно јас ги тешев пред пораѓај и им давав/давам совети за бебчињата !! И најтешко ми беше кога низ муабет ќе ми речат "абе ти незнаеш колку беше тешко породувањето,ти незнаеш како е кога не спиеш оти бебето плаче " ...
    и јас се надевав дека барем до пред да се породат јас да останам трудна,ама ете не бидна :)
    Само Господ на сите нека ни даде трпение и што побрзо да се израдуваме ,па ќе заборавиме на се !!!

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.768
    Допаѓања:
    77.126
    B kompleksot inace tera na jadenje, go zgolemuva apetitot, taka da debelee i toj :)

5. rihanna14

rihanna14 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    3
    Не ве зезам туку никој не ми одговара на другата тема инаку фала мн

6. rihanna14

rihanna14 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    3
    Фала пошто ми треба итно здебелување за 3 месеци барем 5 кг

7. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Никој не и судеше, само ја посоветувавме како да не се измачува себе си, и да не губи надеж во Бога. Таа во секој случај за себе си прави лошо, да се изолира од светот за да не гледа бебиња и трудници, не е убаво. Ќе западне во депресија, после уште полошо ќе биде за неа. Знам што значи да се биде во депресија, и знам колку е тешко да се извлече човек од неа. Не зборувам за онаа обична акутна депересија што сите не фаќа од време на време, туку онаа другата која после треба да се лечи.

На Kiflicka05 и emkaemka им се допаѓа ова.
  8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Какво итно здебелување, тоа е исто толку штетно како и итно слабеење. Ако си слабечка, јади си повеќе и земи си витамини (може и б-комплекс). И пишувај си во соодветната тема, оти вака можат да ти ги бришат мислењата ако си oф-топик.

9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.532
    Se soglasuvam so tebe vo celost, no veruvam deka taa toa go znae, pa samo sega i treba ramo za placenje, podrska i da znae deka ne e sama i edinstvena so takov problem i mislenje

На desperate15, jacqueline.s и flower30 им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.768
    Допаѓања:
    77.126
  11. rihanna14

rihanna14 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    3
    незнаев пошто сум нова ама затоа и прашав да почнам да ги пијам за да се здебелам а јадам и тоа многу зашо ми треба здебелување барем 5-6 кг за 3 месеци ако е и можно воопшто тоа

12. rihanna14

rihanna14 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    3
    Ја читав само незнаев дали таблетките шо ги земав се пивски квасец или б комплекс а незнаев и дали од б комплексот можам да се поправам инаку фала ви :l:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.010
    Допаѓања:
    110.625
    Десперејт, јас ако те осудував некаде во постот се извинувам најдлабоко, ама најдлабоко, не ми беше таа идеата, сакав да ти кажам како да се смириш. Се извинувам пак, не знам што да кажам.

14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Десперејт - кажи си се што ти лежи.. Ееее, ние тука сме за тоа, да се исклушаме, да се разбереме и да си помогнеме.

Мм ми ги зеде хормоните. Во резултатите нема резултати за ТСХ и Т4, а ги платив. ееее, баш се изнервирав сега. Се врати мм да се расправа и му кажале пропуст направиле. Денес пак ќе одам да се боцкам после работа и одма ќе ми дале резултати. Тууууу!
    @AngelOfArh гледаш не ми иде со овие од ГАК - судено ми е да сум госпожа :rofl::rofl:

На Стефани_5, Libra88, desperate15 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Ах бе кукле јас 3 години проверувам таму ова не се десило стварно ова е знак дека не си за таму ти :D

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.010
    Допаѓања:
    110.625
    Госпожа една низаедна, иди боцкај се и да и кажеш на таа кокошката дека од што многу се интересираше за тебе и за тоа зошто се боцкаш, заради тоа направила пропуст ;)

17. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.532
    Da ti kazam i mene sve nekoj takov baksuz me zadesuva i posle op frc pa na privatno so ful ceni,:rofl::rofl:

18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Истата била кога мм ги земал резултатите. И кога и се вратил го распрашувала и него за што ми се резултатите. Хаххах.. Дали ми биле за ИВФ? па дали имам проблеми со тироидна.. Истата била по описот! :D

Ќе и се вратам после за боцкање ич не плаќам приватно овој пат. Не ја вртам. До 7 била на работа, па право после работа ќе и одам.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.532
    :rofl::rofl: Sekoja cest za odlucnosta i za zivcite, ali na kraj pak koga ke vidis kolku si zastedila i + nervoza ......
    Jas pred edna nedela doznav deka edni rezultati poradi iks pricini ne mi bile validni i sum morala pak da gi pravam i ginekologov mi dava upat, ja go gledam onaka bedno, go zemav listot i pravo vo avicena :rofl::rofl: I od sto se iznervirav si kupiv konduri, a sekako da imam so sto da gi nosam posto nemam so sto ;) kupiv i fustan i bluza :rofl::rofl:

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.010
    Допаѓања:
    110.625
    Да идеш, не е многу, ама зошто да ги дадеш парите. Јас искрено немам такво искуство, ама зошто да ги дадеш. Мене ми е проблематично, искачам од работа, се влечкам со автобус, па комплицирано, па триста работи и на крај да треба да се враќам ма ќе ја запалам :P Реално, поготово на здравствените работници тоа им е најголем проблем, знам за чистачка од кај гинеколог која им се јавувала на пациентките да им ги кажува резултатите од пап и ги коментирала со нив, па им нудела зејтини домашни некои, крвчиња од манастир.... свашта... Во институт за јавно здравје константно ја чекам тетката да си го изеде ѓеврекот и да ги изеде сите трошки од сусам во кесата и после ми објаснува како и се свиѓа многу вкусот на ѓеврекот и со немарност ми ги зима примероците, еднаш ја предупредив пошто мојата урина ја остави на маса зема друга, куршлуз... Мајка ми работи во лабораторија, знам колку сакаат да си муабетат :D