Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    ајде срцко со среќа те чекаме и тебе да ни се придружиш :*

2. koleva

koleva Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site sto ocajnicki sakaat da zabremenat :) Imam 26 godini i nz dali e ova lazna panika ili e nesto sosema drugo. Znaci posledniot pat koga imav ..... bese prviot den posle zavrsuvanjeto na mojot menzis. Zadniot del mi bese skros podignat (kako da imase visoka pernica) i toj svrsi vo mene taka sto koga stanav nemase nisto znaci se sum primila :/ Posle toa se istusirav, se dvizev natamu navamu okolu 15 min i si legnav. Utredenta kako da mi istekuvase po nesto ama ne mi licese na sperma. Moze li nekoj da mi kaze dali navistina denta posle menstruacija e neplodna ili da se nadevam na nesto podobro :)

3. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Па тоа и јас се прашувам ама ете како што разбрав има жени што забремениле и после менстр одма и дури и за време на менстр ако сакате бебе се надевам наскоро ке се израдувате.јас искрено мислам дека токму тие деноиви ми се најплодни.

4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас најдобро викам вака, само што ќе ми заврши мензисот одма нардениот ден да почнеме со правење бебче така секоја вечер или преку една вечер да свршува мажот ми и ќе видиме што ќе биде. Еве денес ми е последниот ден од менструацијата и се надевам од утре да почнеме повторно во акција, па како е одлучил Бог така нека биде :worried:

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    само така калиас кај мене така успеа

6. hunny-bunny

hunny-bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    80
    мене, водејки се според фемина календарот денес ми почнува првиот неплоден ден, мегутоа не се откажувам, па ке продолзам и покрај тоа.Дали некоја од вас останала бремена и во тие неплодни денови. извинете ако повторувам некое прашање мегутоа навистина немам време да ги читам сите страници наназад.

7. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    мене, водејки се според фемина календарот денес ми почнува првиот неплоден ден, мегутоа не се откажувам, па ке продолзам и покрај тоа.Дали некоја од вас останала бремена и во тие неплодни денови. извинете ако повторувам некое прашање мегутоа навистина немам време да ги читам сите страници наназад.
    Никогаш немој строго да се ограничуваш на тоа да правите бебе само во деновите кои ти ги покажува календарот како плодни некогаш може да се случи овулацијата да ти одскокне од вообичаената дата или пак двапати да имаш овулација затоа некои жени забременуваат и во тие "неплодни"денови.некои дури овулираат и веднаш после менстр јад најверојатно сум во тие.ама како што важи и замене важи и за сите да не се оптеретуваме со плодните денови туку едноставно да водиме љубов:)))

На hunny-bunny му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ines79

ines79 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Zdravo feminki,malku poveke docnam na forumot,a i prv pat sum na takva tema.No gi procitav site stranici i malku mi olesna.Mnogu raboti nauciv od site vas.Pa ne sum bila samo jas so takov problem.Tuka e polesno da si gi kazes makite otkolku da gi primas tie pogledi od sozaluvanje(ili barem jas taka si mislam).Nie so mazmi bevme 10 god.vo vrska(a celo vreme ni vikaa deka ne se odi tolku) i sega sme 4 god. vo brak(33-32god.) i se macime celo vreme za bebce.Pravevme nekoi ispituvanja se e ok,sega momentalno gi ispituvam hormonite.Pa mozno li e problemot da e do nekoj hormon :worried: ???A jas duri sega gi ispituvam

9. bella80

bella80 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    Zdravo feminki,jas sum nova na forumov i najprvo da Vi se zablagodaram na mnogute informacii sto gi dobiv od Vas!Ines79 jas bev na ispituvanje samo na eden hormon,anti-milerian hormon,so nego se utvrduva kvalitetot na jajce kletkite.Kaj mene za zal ne bese dobar rezultatot i moram na in vitro.Ako nekoj imal sl. iskustvo ,molam neka pishe,da si spodelime makite.Fala Vi!

10. ines79

ines79 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Bas ke go prasam maticniot ginekolog za toj hormon.A za in vitroto ne se sekiraj toa e krajno i sigurno resenie.poz.

[mod-kirilica:nho7ae09][/mod-kirilica:nho7ae09]

11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Здраво на сите едно прашање до оние кои веке забременилепосле колку време почнавте да гиосекате тие болки како грчеви во стомакот оти прочитав дека и тоа се јавува во бременоста од ширењето на матката.

12. yes

yes Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    јас почнав да чувствувам многу рано,во 5-та недела од мојата бременост кога воопшто не знаев дека сум бремена.после се јавуваат многу почесто,барем кај мене е така,на 2 до 3 дена моше да се почувствува како некој притисок,но тоа е нормално...

13. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Фала на одговорот .јас во последно време чуствувам каконекој притисок во долниот дел на стомакот и како некоои грчеви и остри болки некогаш послаби а рано ми е за дами дојде.се надевам од бременодст дека е :D

14. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Девојки јас со маж ми се обидуваме да имаме бебе. Веке ми касни два дена и дај боже да сум бремена но ме интересира бидејки јас не пијам фолна дали да почнам, дали е штетно што до сега не сум пиела. Дали да си прашам на доктор за фолната или сама да си ја купам?

15. ankica84

ankica84 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    da slobodno moze da se pie,proporaclivo e i pred bremenost nekoe vreme da se pie ne e stetna.pozz

16. yes

yes Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    Немој да пиеш мишто додека не прашаш доктор,сите зборат како треба и што треба,ама она што ке ти го каже докторот е најдобро...

17. yes

yes Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    и уште нешто,тестот за бременост покажува резултати една недела од како веќе ти доцни циклусот,ова тио го казувам од искуство и ти држам срека да си бремена... :)

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.171
    Еден совет за сите што сакаат да забременат, а се двоумат околу фолната киселина - слободно почнете да ја пиете, тоа е витамин, нема штета од него (освен ако се претера, секако). Сите доктори препорачуваат да се пие барем три месеци пред да се забремени, ама бидејќи тоа не може да се планира, а се обидувате за бебе, не е лошо да ја пиете ;)

19. Fikret88

Fikret88 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Раон е да се види или???

Најпрво здраво!!!Мојот проблемм е следниов!Ми касни 18дена вчера бев на гинеколог докторката ми рече дека не можела ништо да види немало ништо ;( и ми рече ако не ти дојде крајот на месецот да одам пак да видиме да не се работело за рана бременост па да неможела да види,можно ли е тоа???Значи можно ли е да сум бремена а да не се види ако се работи за рана бременост???Ве молам поделете некое мислење или искуство се оибдувваме со мм веќе 9 месеци и ништо ;( фала ви однапред

20. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Мене не ме боли веке стомакот излезе дека тоа било од гасови во стомакот :( а се надевав дека ми е од бременост.ај може сепак се фанало дајБоже да не ми дојде и да сум трудничка веке од кога го чекаме тоа со мм.а немам посебно апетит за ништо слабо и јадам. Ајде месецов да се израдуваме конечно :inlove:

А фикрет мислам дека е можно да неможе да се види плодот во рана бременост оти сестрами кога беше трудна виде првен на тест за бременост а надоктор и рекоа да отиде по двенедели оти рано било за да се види плодот.а ти си провери ли со тест за бременост ако си бремена би требало да ти покаже дека си.