Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.532
    Ne da mi e krivo, nego ke puknam sto bukvalno gi frlam tie pari, pa zasto odna si plakam zdravstveno 200 evra (privatna firma imame) ali ednostavno bre nemam zivci, nervoza me drzi od tolku gluposti i uste koga ke mi se zadesi nesto kako na Kukla...... a redovno mi se zadesuva.......
    A jas ednas bev vo Javno zdravje te vo podrum i tolku bese, nataka nemora da zboram si znaes i sama ]:)

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Се заинатив и ќе им одам, инаку во нормални услови ќе речам, ќе одам во Авицена и завршена работа... Сега ем платив 100 денари за овие тестови, плус ако одам на приватно, ќе ми излезат поскапи. Ке им одам! Со кола сум јас, ама па исто дур се паркирам, изодам и сл.Инатот е поголем од нервозата. хаххаа

А и ова во ГАК, исто во подрум. Инаку резултатите од ова другово ми се добри (ФСХ и ЛХ се изедначени, конечно). Пролактинот само ми е поголем од минатиот пат. Не дека ми е над референтната вредност, ама беше 19, сега е 24. И јас сум си крива, пијам многу млеко и вечерта во неделата се налокав скоро литро (како и секогаш). Касно сфатив дека утрето ќе испитувам хормони.
    ДХЕА-С испитував прв пат, добар е. Кортисол добар, естрадиолот, во нормални граници ама малку поголем од што би очекувал докторот 100 кај мене, а он вика идеално е 65. Тестостерон исто низок.

Ете така. Уште тироидниве да излезат добри, да видам што ќе каже докторот утре.

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.618
    Мене на 17 години ме извадија трудна, идам да однесам уринокултура, по резултати ми викаат девојче да дојдеш со родители, трудна си, малолетна, не знам веќе што не ми изнакажаа... Ја гледам и и викам ја уринокултура донесов, што ви е на вас, ме гледа бледо и ми вика извини девојче :| :^) :@ :x

Кукле ова Јавно здравје е микробиологија, не е на ГАК, веруј таму нејќеш да одиш, ќе пошизиш, и ич да не треба уствари. Брисеви кај правиш? Ако си носела некогаш на државно таму е :D

Туку ја у вц идам на секој пола саат, се чудам што ми е и се фаќам за шишето вода, викам аман што ми бидна и ми се смее колешката, па знаеш ли кое шише вода по ред ти е ова? Се налевам вода ко луда, многу пијам, ми сака организмот. Вчера посоленко изедов и изглеа ради тоа и сега уште ме држи желбата за вода. Фонтанка :D

На danichap, kukla21 и emkaemka им се допаѓа ова.
  4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Брисеви не сум носела никаде. Правев во систина, а последниот пат во авицена ги носев - биле поефтини. Другаркиве решиле да ми заштедат некој денар, a и тука сите пишале дека поефтино поминуваат од мене, па ај и јас :)

Значи ја нема кај тебе, а? Ајдееее дај боже да биде овој пат!!

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Читам и јас и потполно ве разбирам за болката , за нервозите, секој човек на свој начин доживува една иста ситуација.Еве ,јас од мој пример, сметам, се надевам и молам на Господ, се што е наше ќе си дојде. Пет години и јас чекав , ама да бидам искрена не реагирав ,,лошо,, на трудница, баш ми беа убави кога ги гледав, се радував и радувам на секое ново бебе-секој со своја среќа.Имаше мигови кога некој ден ќе се затворам дома,едноставно со чувства сме, не е сеедно исчекувањето на долгопосакуваната желба, ама длабоко во себе се надевав дека тоа што е за мене ќе дојде и Господ ќе ме израдува.Се додека се радуваш на туѓа среќа, ќе ја доживееш и својата-си се водам по таа мисла....

На emkaemka, Kiflicka05, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.618
    Нема ама ко да осеќам стомак веќе дека добивам, така се осеќам. Искрено и не знам како ќе смогнам сили да направам тест, ми се тресе нешто во мене со самата помисла. Изминатите неколку пати кога правев тест толку ми беше тешко да гледам во квадратчето што не знаев како да се справам со себе. Се надевам дека ако добивам бар денес ќе добијам да не мора веќе да мислам :)

7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ајде силни сме ние. Ќе смогнеш сила.
    Јас последниот пат му викам на мм - еве дојде резултатот, ајде гледај ти! и пак јас го отворив :)

8. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Silni sme navistina....a od kade posle mazite bile posilen pol!?:D

No i blagosloveni sme da doneseme na svet nov zivot:)
    Nema poubavo cuvstvo(pretpostavuvam):)

На Стефани_5, MADO, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.618
    Силна, што да правам, морам, ако ја не си дадам кураж кој ќе ми даде :D Се трудам што да правам. Сите ние сме посилни од нашите мажи, сите ќе видиме како е да бидеме трудни, да донесеме дете на свет, да го подигнеме од пелени до факултет, таман работа во 21 век се е веќе можно :* Од вас подобра подршка нема, вие сте ми десна рака за се, без некои од вас не знам што би правела во животот :*

На Стефани_5, emkaemka, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    I jas go delam istoto mislenje angelce....Koga ja pocnavme ovaa bitka,edinstven sojuznik mi bese mojot sakan,a sega ste mi site vie:hug::hug::hug::hug::hug:...........:hug:
    Bas si si citav sopstvenite postovi,koga se vkluciv vo forumov. Tolku pesimizam,obeshrabrenost,depresija,placki...se bese sobrano vo mene.
    Sega mislam deka sum sosema poinakva,blagodarenie nanooogu od vas....Vi blagodaram! I ve gushkam:hug:

На Стефани_5, MADO, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    @AngelOfArh те обожавам девојко!!!
    Се' што кажа е на место. Браво за позитивноста, Господ брзо ќе те награди со најубавиот подарок! И дај Боже сите што побрзо да добиете две цртки.
    А можеби воопшто не и било лесно ниту на мајкава што добила второ после 12 години. Мислите таа сакала толкава голема разлика на децата??? Еве пред неколку недели се породи моја пријателка со второ, после 10 години. Не можам да Ви објаснам низ што се помина за да добие второ (слична приказна како сите тука) и никако не успеваа. Ете после долго време откако дигнаа раце од се, после 10 години Господ им даде второ.
    Ние за второво се обидувавме цела година. А во меѓувреме и мои премногу блиски роднини (да не именувам што ми се) 2 години се обидуваа за прво бебенце. Верувајте, се молев, буквално се молев да не останам бремена пред неа, од страв психички да не ја повредам. Искрено, и на тие од другата страна не им е убаво да гледаат како "се мачите", а тие "успеале" пред вас. Верувајте дека е така. Секоја работа има 2 страни...

На Viktorijaaa5, AngelOfArh и Ninichka им се допаѓа ова.
  12. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    Мислам во ред е на сите им е тешко и на тие за второ трето четврто само на нас за прво не ни е, нели поголема мака е да имаш голема разлика мегу децата отколку да немаш ниедно што да кажам така нека е..читате а не дочитувате кажав не планирале лугево се бизнисмени тој повеќе е во германија него дома не им било во план друго дете ама нејзината мака е голема децата голема разлика ќе се -.- што да кажам освен дека ако ти си се секирала да не повредиш некој има и такви зчлобни кои ми се прчеле со стомаците и ќе ми рекле ајде што чекате вие ние две ги израснавме вие уште ни едно, или пак да слушам коментари од теткици како жените што немаат деца се казнети, што мислите како ми било во тие моменти ама добро јас сум лоша сите се добри.

На flower30, MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.532
    Komentarive sto si di doziveala se strasni :devil: ali toa ti e ti kolku si podobar tolku nekoj ti se kacuva na glava, sebicni luge ima na zalos eden kup. Jas fala bogu do sega ne sum doziveala ni slicno iskustvo, a eve veke sme vo brak 3,5 godini.
    Inaku i jas imam edna drugarka koja maka macese za vtoro detence se nesto na kutrava i se desavase, ali drugarkava ne ednas nego 100 pati rekla fala bogu jas imam barem edno na toa ke mu se raduvam neka dava tamu kade nema, inaku eve posle 8,5 godini razlika sega ima 5 mesecno bebce. No da bolkata e poinakva
    Ke si docekame i nie ke vidis i ke bideme najubavi trudnici, so najubavi bebinja :hug::hug::rofl::rofl:

На Kiflicka05, flower30, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    точно така борбата е таа иста за дете, ама болката во никој случај не е иста, и многу е полесно после неуспехот кога ке имаш кој да те гушне и да те утеши, знаеш дека имаш веќе едно чедо па и да не успееш со второ не е толку страшно. И не е ни најмалце чудно да има особи кои сакаат само едно дете. Темава секогаш ми доаѓаше убаво, да си споделам , да дадам совет, да добијам совет за нешто ама денес се осетив толку нападнато, иако не пишував ја читав темава долго време и беше многу поинаку сега се некој од страна се обидува како да помогне(читај да те осуди и направи да се осеќаш виновно) така да мислам многу подобро ќе ми е бар на мене да се дистанцирам и од форумиве .

На MADO и emkaemka им се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.532
    Se sto mislis deka ke te napravi posrekna ic ne mu ja misli, vednas vo akcija. I da i na mene epten mi smeta sto nekoi ovde odma se nafrlaat, pa poleka bre luge ne sme site isti. A i nekoj zaborava deka forumov e da si spodelis i da ti olesni a oni ajde op......
    Imaj ubav den i samo pozitivno, vidi nadvor veke e prolet............

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Desperatce mila, jas nemam namera da te osuduvam za nisto,nitu pak nekoja od feminkive imase namera da te osudi ili kritikuva. Se bese kazano za da se oslobodis od gnevot koj go cuvstvuvas koga ke slusnes za neciva bremenost.(jas barem taka svativ)
    Denes vaka se cuvstvuvas,utre ke bide podobro. Pa i ti si edna od onie koi velat ,,nikogas da ne se otkazeme i da ne dozvolime da padneme vo depresija,kako gospod,nikoj,,...Ova se tvoi zborovi...i ti si edna od onie koi davaat najmnogu poddrska na forumov.
    Desperatce, site nie sme ti ziv dokaz deka ne si samo ti so ovoj problem,,nemanje bebe,,
    Site nie sme vo ista kasa,so isti ili slicni cuvastva. Te molam sozemi se,sekoj nov ciklus e moznost za bebe. Skoncentriraj se na toa i bori se ponatamo. Nie sme so tebe!

На SpangeBob, Kiflicka05, AngelOfArh и 2 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Десперејт еден ќотек ко ке ти удрам да си ми тука :) Јас не те критикувам, сфаќам зошто и од каде ти идат тие мисли. Не дека сакаш или некому мислиш лошо, тебе ти е криво што ти немаш.
    Ајде исплачи се, извикај се, кажи си тука што треба и од утре со нови сили одиме напред! Нели?

На Kiflicka05, AngelOfArh, Ninichka и 3 други им се допаѓа ова.
  18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Поддршка значи да се даде сила на некого, да се помогне. Не е работата само да се тешиме тука, туку и да се посоветуваме. Ако ние мислевме дека не е добро за Десператче да се депримира, и ако ја советуваме, зарем има поголема поддршка од тоа? Не се лутете одма, девојки, оти ние си се имаме едни со други и си го мислиме доброто ако не се познаваме. Советувајќи те дека треба да пазиш ПРЕД да влезеш во депресија, мислам дека правиме добро, а не лошо.
    Инаку не им се чудете на луѓето што велат ајде што чекате за деца. Голем број парови денес не сакаат деца, или чекаат некоја, не знам, подобра иднина, или подобри времиња за тоа. Тоа оние 'модерните', не како нас заостанати деца што сакаме :) Верувајте многу од нив не сакаат деца, мислејќи дека има време, и луѓето по автоматизам помислуваат така дека и ние. Јас само им велам 'Кога ќе сака Господ.' и не ме препрашуваат. Некогаш дури си играм мајтап на своја сметка, како демек вие цел фудбалски клуб ќе родите дури јас да за забременам, и нив незгодно им паѓа., хаха, и ни ме прашуваат ни ништо.
    Ајде малку поопуштено, девојки, и не се расправајте тука одма. Советите си се совети, и нема лутиш. Па убаво е да советуваме дека не смее да се има завист, или да се има верба во Бога, зошто тоа го сфаќате како лошо?

На Zaljubena111, SpangeBob, Kiflicka05 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.532
    Kako sve ubavo si kaza I objasni eden ubav golem LIKE za tebe
    Ali samo moram da iskoregiram sekako sovet mislenje stav komentar iskustvo pusuvajte narode odma no mora da se pripazi I kako so koi zborovi se izrazuvame bidejki sekoj nepercepira kako nie sto mislime :)
    Denes atmosverava ovde epten se vzesti

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Темава е секогаш жешка кога се работи за ова. Секој од нас е различен и треба да најдеме начин да се разбереме.

На AngelOfArh, Ninichka, MADO и 1 друга личност им се допаѓа ова.