Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    kukla mila do denot e ,takov namurten,ti najnajsmirenata licnost ovde....ovoj pat ne se nadevaj na nisto ama taka nenadevajki se neka bidne rabota,i vo sigurni race si,doktorot znae sto pravi, :*

На kukla21 и flower30 им се допаѓа ова.
  2. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.000
    Допаѓања:
    4.226
    Aјде девојчиња ќе биде кај сите без гајле мислите се тие кај сите се јавуваат, некои луѓе де душебрежници и постојано ќе ви се пикаат в куќи ваше е да им затворите уста па да видите дали че ве прашаат пак.
    Кукла21 може и јас имам пишано ама и мене ми беше кажано тсх до максимум 2.5 пожелно е до 2 но и 2.5 не е страшно. Тоа е така зашто на бебчето во бременоста ќе му треба многу јод ќе си зима тоа и вредноста на тсх ќе рипне. Не се лути ама не е ок вредноста за жена што сака да забремени консултирај се и со друг. Ако може да дадам предлог на форумот твое бебе има тема за овој проблем каде детално е обработена тематикава и повеќето доктори го делеле истиот став што пониско тсх подобро.
    Ве гушкаме со синчето и ви посакувам да си дочекате поскоро се се заборава потоа ве уверувам.

На MADO, kukla21 и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Пеперутче, да ти е живо и здраво синчето. Живо и здраво да ти расте и секогаш радост да ти носи.. А и вие да го мазите и да го слушате!

Не ми се оди на друг доктор. Сигурна сум дека ако е проблем ќе ми кажеше. Не е некој доктор шалабајзер па да се потврдувам со други. Ќе го прашам кога ќе одам на фоликулиметрија. Еднаш веќе го прашав, ама ќе прашам пак.

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    nekoj da mi odgovori?

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.607
    Ја пре би рекла дека не виделе пред 2 години, не знам, не може да ти направат операција ради пари, не ми е нормално тоа :|

Туку ја ко подмочана се осеќам, дали од топло што ми е, цели гаки ми се мокри. Уф да додржам додека не одам накај дома да купам тест :lol:

На bebaa, flower30 и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Беба, јас не мислам дека намерно ти кажал да правиш за пари.
    Не го познавам докторов приватно, па да му правам реклама, ама не сум осетлила дека ми наплаќа нешто што не треба. Еве ни ИВФ не сака да ми прави без да проба други методи.
    Докторот е специјалист за овие работи, за разлика од сите останати „обични“ гинеколози. Има премногу пациенти, за да сака да наплати колку да се рече.
    Ова е мое видување од моето искуство.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    kukla jas mislam ako pravis 4 insminaciji da si apliciras preku fond za invitro zosto da dades tolikuu pari taka i posle so bebe ke ti trebat pari toa e moeto mislienje sepak ti si znaes poz jas si odmaram a imav dve folekuli edniot bese 22 edniot 19 do sea nemav 22 se do 20 bea folekulite pa sto znam i se nadevam i ne a madzot 1milioni i sestrata i dok i biol site kadzuva slabo mnogu slabo ah maki nasi nisto sledno e sobiranje dokumenti i invitro sakam kaj lazarevski dali pret toa ke treba da odam na pregled i da mu kadzam deka sakam kaj nego ?

8. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Мммм ми мириса на убаво :). И јас бев како подмочкана, мислиш во овулацја сум не пред (не)добивање :). Дај Боже да се II

На AngelOfArh и flower30 им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.607
    Дајбоже Кивличке, дајбоже!

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.000
    Допаѓања:
    4.226
    bebaa не верувам да е за пари, мене како што имам кажувано тука на ехо сите ми викаа дека ми е супер матаката се додека ивановски не ја виде и рече не е како што треба, со хсг се потврди, значи со таква матка си била родена неможе да се измени за 2 години, најверојатно не ја виделе снимката убаво, кои доктори ти ја гледале? ако се матичните ич не му ја мисли ништо не знаат. Јас сепак за секој случај со снимката отидов и до клиника да ја види др. Трајковски, сепак операција беше во прашање, е сега он ми рече септум имаш да ама не ти е ни во т форма ниту мала, сакаат пари да ти земат во систина, е со овие зборови, јас сепак му верував на ивановски и ја направив а што било како било не знам, он после тоа ми викаше имало доста за корекција ама не беше се пишано во извештајот за да не платам многу , ама и тие 45.000 што ги платив не беа малку, не знам што да ти кажам ова со септумиве мода стана денеска :)

11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не се малку пари за давање за ИВФ, ама од фонд не верувам дека ќе ми одобрат со 4 инсеминации една по друга (само една ми е преку еден циклус). Иако па може да пробам, да се правам на тошо хахха..
    Јас тоа сега би го направила, дур ја терам ова инсеминација. Чисто да видам што ќе ми кажат.

На Kiflicka05, MADO, Стефани_5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    a kukla ke treba da odam kaj lazarevski da mu kadzam deka sakam kaj nego da go pravam invitroto prvo da mi go odobraat od fondot

13. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Хммм ова ке ти биде четврта по ред така?И јас би мислела исто како тебе ама ајде вајда он подобро знае...Искрено почнав да се сомневам во сите доктори но тоа не ми е доблест ами мана :)Веке кога сме тргнале кај нив треба да ги следиме советите нивни и да се надеваме на Господ пред се.Како што пишав предходно ми се јавуваат сомнежи дали навистина сум имала прегради ама он беше единствениот што ми укажа проблем а петипол години се обидуваме за дете и ја направив операцијата па сега на Господ оставам Неговото а ние нашето.Ајде оваа нека биде упешна инсеминација.

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Беба јас не би се сомневала. Човекот си е професионалец, со репутација во Македонија. Не верувам дека би ти правел нешто без везе.
    Од оние доктори на гинекологија што се, сум чула дека правеле секакви работи, ама за 3цава специјалисти не сум чула.
    Позитивни мисли и ќе биде.

15. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Не бе Горги Николов од св Лазар ми ја гледаше.Ама ајде веке помина неможам да се замарам :).Така одвреме навреме ме факаат некои грижи.Забегана сум :Р

16. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Па да и јас за него само добро сум чула затоа и отидов кај него.Ајде кај сите поскоро да биде.

17. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Девојки, колку е оптимална дебелина на ендометриум за непречена имплантација?
    Јас денес правев инсеминација, гледам во извештајот стои ендометриум 7,5 mm и ми дадоа освен фемибион и утрогестан, плус да пијам и аспирин од 100mg и естрофем. Естрофемот треба да го пијам 2 пати по 2 таблетки.
    Има некоја од вас со слично искуство?

18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Мене кога ми следеа фоликули ми мереа и ендометр. ми беше 8 и нешто и ми рече докторот супер е за овулација.Ова не беше слефење пред инсеминација,тогаш кога правев инсеминација незнам колку ми беше не ми кажаа,а јас од збунетост не ни прашав,а па на самата инсеминација не ме ни видоа на ехо што не ми се свигаше затоа и сменив доктор.

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Естрофем ти е за ендометриумот. Мене најтенок ми бил 9мм.
    Мислам некаде 9-11 идеално.

20. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Еве читам на интернет, 7mm е долна граница. Ако е потенок од тоа, не прават трансфер при ИВФ, туку прво го решаваат ендометриумот.
    Не знам во претходни циклуси колку ми била дебелината, ама кога ме гледаше докторот ми викаше дека е ОК. Никогаш не ми спомнале дека имам проблем со тоа, ама еве сега добив дополнителна терапија. Можеби ќе помогне естрофемот, не знам...
    Го прашував докторот дали смеам да одам на скијање викендов после инсеминацијата, се смееше. :)
    Ќе си дремам дома, најарно така, кога веќе толку вложувам во ова.

Го читам форумов веќе подолго време и сум видела многу успешни примери. Многу успешни приказни има од феминки кои долго чекале на посакуваните 2 црти. Значи, се' ќе биде, само трпение треба.
    Подеми и падови секогаш имало и ќе има и сосема ја разбирам @desperate15. И јас некогаш се чувствувам така, иако се борам за второ дете. Олеснете си ја душата и не осудувајте никого овде. Па, мислам дека и затоа сме овде на форумов.

Ајде, време е веќе некоја од овде да објави две црти, па да повлече нога за останатите.