Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене секогаш ми вика да си терам нормален живот. Тоа би подразбирало, зошто не скијање? :)
    Се од терапија прифаќам освен утрогестанот. Не го можам. Не можам да поднесам да сум нечиста, а од него се осеќам како да мирисам (читај смрдам), мокра, со белото од него кое де тече, де не..

2. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Како?

3. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Да, и мене ми рече да си терам нормален живот, дека тоа било како природно забременување. Тоа што мене ме одвраќа од скијањето е релативно тенкиот ендометриум, а периодот на скијање се поклопува со евентуално имплантирање. Па, да не излезе да го истресам сиротото ембрионче кое и така нема на што да се закачи. :(

4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ти дал докторот терапија. Пиј и не се грижи. Ендометриумот се зголемува по 1мм во просек на ден.
    Мене естрадиолот базичен ми е доста висок 90 -100, така да мојот ендометриум нема гајле.
    Ама па и да не е така, има лек. Олабави се и уживај.

Јас овој пат немам никаква надеж, ама па 1/2 кломифенче ќе го пијам. Некако денес незнаев ни што сакам. Како се ближи ивф страв ме фаќа, а во иуи веќе верба немам. Крај ненми се фаќа, нели? :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Обично кога не се надеваш многу, тогаш се фаќало. Така викаат. Така што, терај си инесеминација, добар кандидат си за успех. :)

Колку читам за ивф, се' повеќе се загрижувам. Не е едноставна таа постапка. Башка, триста предуслови треба да бидат исполнети за да има шанси за успех. Замисли, самиот ембриотрансфер, технички како ќе е изведен бил многу битен. Каде и како ќе се постави ембрионот, дали катетерот лесно ќе се внесе во матката, се' тоа било многу важно. Така што тука има големо влијание и докторот што го изведува.
    Ама, да не му ја мислиме ние многу за тоа, за тоа си учеле докторите...
    Личи дека инсеминацијата е гола вода, ама понекогаш и тоа им се посреќува на некои.

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јасно кај некои има успех. Ми објасни Лазаревски уште пред х месеци зошто не е убаво одма ивф. Ама мене ем ми се иска, ем не ми стиска :rofl:
    Некако убедена сум дека ќе завршам на ивф јас. Немам толку среќа да ми се посреќи така лесно.

На Стефани_5 и MADO им се допаѓа ова.
  7. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    kukla ista sum i jas znam deka patot za ivf e tezok ama od druga strana imam nadez deka ke uspeam i deka ke si rodam odednas dve decinja,pa dosta cekam, taka odednas da mi se posreki :)....i kaj mene se iskompliciraa rabotite...voobicano kako i ostanatite raboti sto mi se kompliciraat u zivotot,ali toa e.

На Стефани_5 и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    I jas sum skepticna vo vrska so inseminacijata. Pa I od kaj znaeme deka koga bi se fatilo bas toj mesec deka bilo od inseminacijata, koga neli vednas potoa sme aktivni I doma..

На kukla21 и MADO им се допаѓа ова.
  9. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    @kukla21 не се знае каде лежи среќата. Може и да се изненадиш на наредната инсеминација, што искрено ти посакува од се' срце.
    А, @Libra88, дали е од инсеминацијата или од активностите дома, не е ни битно, само нека бидне. Пливачите се мешаат и од едното и од другото, па кој попрв до момата... :)

Мене пак ништо не ми спомнаа за домашна задача денеска. Викате треба да "си напишам" домашно денес и утре? :)

P.S. Јас и кукла21 го окупиравме форумот денеска. :D

На Стефани_5 и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Обавезно домашно инаку докторот минус ќе ти пише. Два минуса, па кец :)

На Ninichka и Proxima им се допаѓа ова.
  11. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Ooo da da obavezno domasna zadaca!

12. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    PR koga ke Mi go odobrat vaucerot sakam invito kaj lazarevski dali ke treba da idam na pregled kaj nego i da my kadzam sakam kaj vas i dali pistoi sansa da me odbie da ne saka

13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.532
    Znaci otkako vaucerot ke ti bide vo raka javi se ili pojdi I zakazisi, za odbivanje neznam, neveruvam.no moze da ti zakaze za 1-2-3 meseci ako ima guzva
    Znaci da kako I da e mora prvin da se vidite ne e toa na bavtaana :) a I kako ke znaes koga bi pocnala so postapkata otkako ednas ke otides posle Sam ke te zakaziva za ponataka

На guldzana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    po mene srdedinsi gi dokumentite pa posle zakazi si. Dzabe ke odis bez nisto konkretno. Mislam nema da te odbie, zosto bi te odbjl?

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.607
    Не издржа срце јуначко и направи тест, сабајлево, уствари во 4 сабајле пошто од 2 како се разбудив до 4 не можев да заспијам и си реков да си ги скратам маките ќе направам тест. Го земав претходно најскапиот, Сејф Клиар мислам се викаше, го направив и ништо, една цртичка, искрено се разочарав, намерно го направив толку доцна да не стане мм да ме види да се разочара, ама тој одма рипна, Кај си Буце? Да не ти е лошо? претходно ми беше малце гадно така, ми се гадеше од нешто после ручек и заради тоа. И виде што праам па претпоставувам и он се разочара ама тоа е, не можам сама во целава борба. И сеа осеќам ќе добијам, нешто ми вика дека до ручек ќе добијам, ама ја немам никакви симптоми за добивање еве веќе 4рт ден :@ :@ :@ Ако не добијам до утре сабајле ќе одам кај гинекологот на ехо, пошто вака никогаш не ми доцнело, само еднаш ми има доцнето 2 дена, мада не сум ни сигурна, исто и тогаш да не беше нешто со Фебруари, па пократок месец и затоа, ама сега земено ми е во предвид и Фебруари и пак еве не ми доаѓа 4рт ден. Да си пукнеш, чекаш да добиеш, чекаш да не добиеш, чекаш две цртки, чекаш ехо, чекаш срценце да слушнеш, чекаш да видиш пол, па да откриеш се ли е во ред и за тоа чекаш, чекаш потоа да се роди..... да не пишувам веќе што се чекаме :bandit: Мајки, идни мајки, тоа ни е работата :( И ја тмурна со денов, ко вчера Кукле, ама еве ме веќе навлеков насмевка на лице за на работа и ЧЕКАМ :D

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Значи Ангел пукнав дур се логирав да видам што си пишала.
    Е значи стварно не е фер ова!
    Јас ќе чекам се останато - само да дочекам да ги видам тие фамозни две цртки (Читај бета со 3 бројки).

Јас тмурна само по однос на ова прашање бев (сум), другото ми беше супер. Дури и добив прашање што сум така среќна - хаххаха.. Од што не сум мотивирана во процесов, дури и кломифенчето ќе го заборавев да го исијам. да не звонеше алармот во 9 да пијам фемибион ќе си легнев без кломифен.

Што е тука е, одиме понатаму. Има да бидеме најдобрите мами на цел свет!

На danichap, MADO, Kiflicka05 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.607
    Не се сомневам во тоа Кукле, од толку чекање ќе излезе нешто убаво сигурно :*

На kukla21 и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  18. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Ah bre Angelce:(
    Ajde,nema placki,nema razocaruvanje,samo ke recam...ajde ima nadez dodeka ne dobies,se e mozno...mozebi docna bila ovulacijata.

Jas cudno se osekam,se me boli,stomak,glava,kicma, a 15ti den mi e od ciklus. Sakam da odam na pregled kaj maticnata gin.a taa uste na boleduvanje,se javuvam vikam dobro zamena nema doktorkata,vikaat ima ,ama samo za hitni slucaevi...ako si trudna,pa krvaris ili si pred poragaj,samo togas moze da te primi zamenata na maticnata:doh:
    Bog da cuva vikam,pa tri pati po 1000den.dadov za folikulometrija na privaten dr.,zosto togas imam maticna!?...
    A na sekoe da odam do Sk.pa nemam slob.denovi od rabota,ke me izbrkaat...de ke zakasnam sabajle,de porano ke izlezam,de baram sloboden den,a vikendi ne raboti,samo od 08 do 16h.a jas bas toa vreme sum na rabota...pa ne mozam veke. Ama toa e,ajde da ne se zalam mnogu. Kako sto rece kukla,eden den ke bideme najdibri mami na svet:)

На MADO, AngelOfArh и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.607
    Ја сега бев сигурна дека сум добила дури и отидов у вц, гледам на гаките толкава мокра флека, ко да сум се подмочала, само проѕирна течност, ништо друго, ни мирис, ни боја, ни густина. И еве сега седам мокра, не земав гаќи, ќе си ставам секојдневна сега да не бидам бар мокра. Ме боли и стомак, затоа мислам дека денес ќе добијам, доле кај карлицата ме боли, не јајниците туку доле лопатките од карлицата :?: Инаку ја не покажувам дека ми е тешко, никако, се трудам максимално да не покажам, едноставно насмевка на лице и се смеам со колегите. Си појдов си купив овошје, си кренав нозе и си работам, еден е животот, мора да научиме да го живееме каков таков 8)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    @AngelOfArh, оди купи си нешто попладне, почасти се некоја ситница.
    Јас така си правам...
    Ама, додека не добиеш, ништо не се знае. Уживај!

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.