Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Изгледа животот не тестира во каква ситуација ни се нервите :) И сакаме, нејќеме оиме понатаму со чекањето ама кога ке дојде денот кога ке си се гушкаме со нашите сонца, ке заборавиме на секој облак, на секоја капка дожд.

На emkaemka, MADO и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас така се чувствувам секој ден кога ставам утрогестан! Може да ти е од прогестеронот. Чим не добиваш уште ти е висок. Ова ми има логика со оглед на мојата реакција на прогестеронот...

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Ајде Ангелче, глава горе, и напред храбро. Слушај ми го зборот, кога ќе дојде време ќе го имаш најубавото и најпаметното детенце на светот, за кое вредело да се чека ;)

На Libra88, espana, AngelOfArh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    Колешка ми раскажуваше дека за првото она правела два теста, еден преку крв еден преку урина, негативни, после 10 дена дури покажало позитивен, еве ги двете цртки славеа 5ти роденден сега. Така да додека не добијам ништо не е дефинитивно. Мое е да бидам насмеана, за со насмевка да прифатам што и да е. Ви благодарам неизмерно на подршката :*

На Стефани_5, Kiflicka05, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  5. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Епа и тоа сакав да ти речам, ама не сакав да давам лажна надеж. Се дури нема менс, постои можност дека си бремена, иако не покажува тестот. Дај Боже да е случај и со тебе.

На Ninichka, kukla21 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  6. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.478
    Допаѓања:
    10.927
    Desperate читам и не верувам. Дај боже сите што поскоро да си добиете Божји благослов,но немој да те води завист и љубомора во животот, дека досега ти сеуште не си се остварила како мајка, а другите и покрај што не очекувале веќе и второ дете очекуваат. Верувај дека така само си штетиш самата на себе, имам пример во комшии, пријателка која извесно време не можеше да забремени престана да разговара со секоја можна трудница и секоја мајка со дете, буквално се јадеше од љубомора. Главата горе и само позитивност, се што треба да биде ќе биде!

7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Baby-star, toa e sostojba koja ne e ljubomora tuku maka za svojata sostojba. Ne sfakam ato ja kritikuvate tolku desperate. Zenata samo si ja kaza makata, zatoa sto smwtase ke ja razbereme. Eve jas ja razbiram. Ima prijatelka koja na sekoe gledanje mi go potencira stomakot, makata i sl. E mene ova me povreduva, ne deka sum i ljubomorna. I sega losa licnost li sum sto ja izbegavam?? Ne pravam raboti koi mene mi pravat bolka! ne se raboti za ljubomora tuku samo placenje i tufkanje za sopatvenata maka. Mene maka mi e sto ne mozam dete da imam. Imam se da mu pruzam da ima super zivot i poveke od dovolno. Me povreduva i koga pominuvam pokraj prodavnici za detski raboti zatoa sto edvaj cekam da kypuvam za moe dete, a nego go nema.
    zatoa ne sudete! Luge sme so emocii, takvi ne sozdral gospod. Moze da naucime da se nosime so situaciite i da gi kontrolirame emociite ama ne i da ne cuvstvuvame.
    ako ovde ne moze da se iakazeme, kade??

На darcy, Bozica1980, Стефани_5 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. AnaMil

AnaMil Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2015
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    19
    Potpolno se soglasuvam so kukla, forumov e da spodelime iskustvo, mislenje , da se tesime i normalno koga ni e najtesko da si ja ispraznime dusickata, ne e za osuduvanje site nie sme imale takov den,kolku i da sme pozitivni na taa tema normalno deka postojat denovi koga ke ti se smaci ednostavno vo cekanje i nadevanje a okoli sebe naiduvas na trudnici ili bebinja , ne e toa ljubomora tuku nestrplivost da drzis vo race svoe bebce, jas koga gi gledam dr trudnici si vikam vo sebe: masala so lesno neka im e , ama ima ednostavno den koga si se prasuvam so taga: koga jas?! ..a od sekogas sum si zamisluvala deka ke imam 4-5 deca e sega ja vodam najgolemata bitka za edno :(

На MADO, flower30, Ninichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.478
    Допаѓања:
    10.927
    А вие кај прочитавте осудување? Не е работата дека ако во моментот не може да забремени, па треба да се нервира заради пријателите кои неочекувано чекаат второ дете. Не знам зошто не ја рабирате поентата, во ниту еден момент не би ја доотежнувала ситуацијата на исчекување, но и не треба да се завзема таков став према оние кои успеале во тоа.

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Jas tvojot komentar go sfativ negativno. Samiot tekst ti pocnuva ao osuda "citam i ne veruvam"... "nemoj da te vodi zavist i ljubomora vo zivotot"... Znaes kolku se teski ovie zborovi????
    Na ovaa tema izbegavav da pisuvam, ama ete ti me pogodi i mene..

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    Абе овие се мрднале со цените на Бета ХЦГ :wasntme: Најефтино 600 денари во Систина. Ако не добијам до утре сабајле ќе идам кај гинекологот па после на крв зимање пошто тестот не покажува ништо.

Ајде без нервози, смирено, нит Десперејт, нит Кукла, нит никоја од нас не мислеше ништо лошо со советите и постовите. Секоја различно мислење има и тоа е тоа ;)

12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    142.995
    Се се тоа измешани чувства помешани со доза хормони(си зборам за мене) и сето тоа придонесува да се чувствуваме така.Еве јас денес добив и ќе одам со маж ми да купувам бебешки работи за 2 повојници .јас денес еве се осеќам и така и така,веќе немам ни сили ни солзи да плачам,ама еве пример маж ми кој секогаш ме тешеше и ми викаше да не љубоморам и да не зборам така ,денес така тажен вика "еее купуваме за други,а кога за наше ќе купуваме " :(Така да не сме само ние-што постојано се "клукаме " со хормони и др.лекови,што нон стоп "висиме" по доктори ,туку тука се и еве да речам за нијанса помалку засегнати нашите мажи.
    јас денес ќе плачам и ке се нервирам,а за 4-5дена ќе одам и ќе ги гушнам и држам нивните бебенца и ќе ги слушам искуствата на тазе мајките !!!!
    немојте да се осудувате,оти ако не можеме ни тука да си ја кажеме маката,ќе треба да почнеме да одиме по улица и сами да си збориме:(:D:D

На Bozica1980, Kiflicka05, MADO и 3 други им се допаѓа ова.
  13. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    tocno vo prvo ste devojki nekogaas ja imas taa lubomoramaa ej site emat deca jas nemam sekogas koga gledam kolicki li krevetcinja i kas dzuvam jas sakam vakvo takvo i posle ama moeto bebe nikade go nema tesko e da ne dade GOSPOD na ni edna dzena da go custvuva onaa sto nie go custvuvame najloso e veruvajte sekojaa dzena saka da bide majka nie imame instikt majcinski jas gi obodzavam decata i oni mene ama nemoj samo da osoduvas ne ste vo nasa kodza i ne znaete kako ni e

На emkaemka, MADO, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Mislam ova ti e obicen test koj kazuva pozitivno ili negativno. Onoj so vrednosti ke te fati 1.150 mkd. Vo avicena mialam deka e 700 ili 800 so vrednosti.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    700 е во Авицена. Да, овој од 600 е само позитивно негативно, а 1200 е со вредности. А што се битни вредностите? Јас досега не сум правела па ме интересира :)

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    142.995
    Ангел, во Фармахем е 700 (само позитивно /негативно), а 900 ( тој со вредности ).

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Е па тој со вредности ти кажува точно колку е вредноста на Бета ХЦГ во крвта. Оној обичниот само кажува позитивно, негативно или малку позитивно или малку незнам што. По мене слично на домашен тест кога ти излегува бледа линија па се чудиш како да го протолкуваш :)
    Јас секогаш правам со вредности за да нема сомнеж дали е позитивно или негативно. Да немам простор да си давам лажна надеж и слично. Во авицена или 700 или 800 беше со вредности (она што во систина е 1200).
    Едит - не се сеќавам дали 700 или 800 плаќав во авицена.

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    Во Авицена ми кажа 700, со вредности, во Фармахем 850 со вредности, Адриалаб исто, Систина 600 со 1200. Се мислам бре на ум сум да одам одма, ама секако резултати ќе добијам утре па ќе идам утре сабајле ако треба. Си правам сега сама математика, си викам, ако сум бремена, според последна менструација би била 5та недела, зар во 5та недела не се гледа на ехо? Уф до моментот бременост мислам дека знам се, ама доаѓа првиот момент кога навистина се запрашувам, што сега, како? Уф, се што знам заборавив денес :worried: :rofl: :sweat: 8) :o :bandit: Е ваква сум денес, фрка од емоции :D

На irenna, BirMelek, Стефани_5 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.781
    јас ќе го правам бета хцг-то во авицена...или можеби адриа не знам. во четврток треба да го направам, ќе ми пукне срцево :(.
    туку, сакав да прашам една глупост :Dзошто бе воопшто немам мака од утрогестанов? не ми тече ништо.онака носам секојдневна за спиење очекувајќи дека ќе станам лом, а она речиси сува?....:?:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Уште поубаво штом немаш мака. Додека лежиш нема што да тече. Кога ќе се раздвижиш, е тогаш може да е проблем. Дури мислам и дека може да нема исцедок неколку дена, а потоа да почне нешто бело, лигаво и густо да се слева, како да се чистиш од тоа помошните состојки што ги ставаат во овулата.