Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

E bas taka kaj mene e Proxima. Noknata tableta ne mi pravi maka, ama onaa od sabajleto... uzas. Jas kako pomocana sum od nego. :)

Edit. BirMelek, ako treba da pravis test drugata nedela, znaci primas edna nedela do denes?? Jaa prvite denovi nemam maka, posle e zort :)

2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Дај боже сите кои сакаат да останат бремени тоа и да им се оствари, да се биде мајка е голем благослов! Голема подршка од мене до сите на форумов кои сакаат да забременат! Не се откажувајте!

Lisa_Maja, MADO, joy1 and 1 other person like this.
  3. Proxima

Proxima Истакнат член

Јас со утрогестанот направив ваков план: Ги ставам во 4 саат сабајле и 4 саат попладне. Кога ќе се вратам од работа таман после ручек ја ставам првата и прилегнувам малку пред ТВ, си лешкарам, а после другата со аларм во 4 сабајле, за да има време да дејствува до кај 6.30-7.00, кога станувам.
    Си велам, ОК е така. Зашто ако ставам пред легнување и на станување, нема да се правилно временски распоредени.
    Само што почнав да ги користам, уште не почнале да ми прават проблем со валканици и течење.

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

И на чекањето му дојде крајот, добив! Е ако де, и тоа е за нас :) Добив со страшни болки и со многу крварење, несвојствено за мене, особено крварењето, обично на почеток првиот ден ни една влошка не полнам за цел ден. Па добро и ова морав да го искусам, да ми задоцни 4 дена, да се трескам од земја :/ Сега нека ми заврши, прво уринокултура, дајбоже да е чиста веќе, па после и проодноста да ја направиме :)

5. kukla21

@Proxima мене тоа ми е комплицирана шема - секогаш размислувам што ќе треба тој ден да правам, каде да одам, кога ќе дојдам од работа. Морам да се туширам пред ставање. Ставам некаде кај 8-9 вечер (обично) и му ја легнувам до сабајле. После сабајле во 5, за да има доволно време да се абсорбира дур станам во 7. Ама сепак, првите денови нема проблем, после е мачно.. Најверојатно телото си зема колку му треба и другото си истекува.

@AngelOfArh баш ми е жал што доби, ама па главата горе и да нема бактерии и да продолжиш напред!

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Тоа е Кукле, денес е прекрасен ден, нема време за нервози, вакво сонце не вреди да се затемни со лоши мисли покрај затемнувањето кое веќе го имаме :D Следниот месец ако не овој ;)

Kiflicka05, bebaa, flower30 and 3 others like this.
  7. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Sekako Angelce...bravo za pozitivnosta sto ja siris megu site nas napateni dusicki.
    Nov mesec,nova borba i se poblisku do celta.
    :hug::hug::hug:

8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Женски јас пред 10 дена ги видов прв пат долгоочекуваните две цртки, вчера се виде гравчето на ехо прв пат- одговара на 5 недела , па за една недела треба да има ембрион и срцева акција. Големината не одговара на циклусот, немам појма кога имам останато, ниту знам како, овој месец требаше да почниме со инсеминација и ХСГ правев на 9 фебруари, најверојатно неделата после тоа се има случено. Од срце ви посакувам на сите да се радувате што побрзо и ве уверувам дека психата е најбитна, јас се опуштив мноогу после резултатите од хсг-то, се тргнав од форумот и од читање на интернет и дури сеуште не верувам дека се случи.

9. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Честитки, и ајде сега мрш во темата труднички муабети :rofl: И не дај Боже да треба да пишиш во ова тема друг пат :)

kristina.k likes this.
  10. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Aiiii....kolku ubavooooo:inlove::inlove::inlove:
    Cestitki,so lesno,so ubavo,so najubavooo!!!
    Povlekuvaj noga,raka,nos za site nas tuka:rofl:

MADO, kristina.k and kukla21 like this.
  11. kukla21

Браво Кристинче... Ајде сега уште повеќе да се опуштиш и да си уживаш во новата состојба!

kristina.k likes this.
  12. MADO

MADO Популарен член

Cestitki kristina,so lesno neka e i ajde sega na site nas ovde stipni ne za nos :)

kristina.k, Ninichka and kukla21 like this.
  13. Irenaa.1

Irenaa.1 Активен член

Vejke 4 meseci ne mozam da ostanam bremena

14. mariz

mariz Форумски идол

Jas posle 5 meseci probuvanje ostanav bremena, 4 meseci ne se nisto, ovde ima zeni koi so godini ne ostanuvaat bremeni. Kje bide eden den, samo opusti se i ne gledaj plodni, neplodni denovi... Sakajte si se sekoj den so maz ti, imajte si sto pocesto i kje bide :)

15. Irenaa.1

Irenaa.1 Активен член

no sekoja den imame odnos no mi najdoja cista na desen jajnik .. me cudi toa sto izleguva cela sperma iako nozete gi drzam visoko i podlezuvam..:)

16. mariz

mariz Форумски идол

Ne izlaga cela sperma ne se sekjiraj, sekako deka taa nemoze da se zadrzi vo tebe... Mora da istece :) Eheee kolku spermatozoidi ima vo kapka, mora toa da istece od tebe, nema logika da se zadrzi nikako :D

17. Irenaa.1

Irenaa.1 Активен член

me cudi toa sto cistava e 4mm nekoj lek za cistava da se otstrani

18. kukla21

Lek za cista= ginekolog

joy1, MADO and Ninichka like this.
  19. Irenaa.1

Irenaa.1 Активен член

20. kukla21

Sto ti dade??