Ирена, мое мислење е да одиш и да испиташ. Чајовите се дополнителен лек, ама не можеш само на нив да се потпираш.
Imas maticen ginekolog? Sto tocno kje ispituvas? So 4 meseci obiduvanje za bebe ne bi trebalo kuznae sto da ispitas, pap test, brisevi imas napraveno?
Imam.no privatna e.. nemam do sega praveno bev na eho samo do sega i mi najde cista na desen jajnik i belo prajne mi rece ispituvajne da sme napravele na ca125 ca 72-4 i he 4
Epa moja preporaka cim planiras bebe da si najdes ginekolog koj kje ti bide maticen i nema da ti zima tolku mnogu pari. Toa ispituvanje vrska nemam sto e, malku ste se obiduvale. Sega samo treba pap, brisevi, mokraca da si proveris i da odis da vidis na eho koga imas plodni denovi
Epa maticen ginekolog moze upat da ti dade za hormonski ispituvanja i nema da te kostaat tolku mnogu...
Neznam kakvi ti se ovie hormonalbi inspituvanja??? So upat ke te kostaat 500mkd, ne 3000. Ti moze imas doktor kaj koj odis, ama ti trrba maticen, nekoj koj raboti so plavi kartoni
@Irenaa.1 mnogu nekako neupatena i nespremna si a sakas da imas bebe. Kolku godini imas? Znaci ubavo ti objasnuvame deka mora da imas maticen ginekolog koj raboti so plavi kartoni, toj ist doktor kje ti dade upat za ispituvanje hormoni koi nema sansi da kostaat 3000 den... Baska mora da napravis pap test dokolku sakas da imas bebe, da znaes dali si cista od bakterii...
ништо не разбрав...како и да е девојчиња јас изгледа се разболев не можам глава да кренам ми се спие, деновиве едвај качував скали за на работа и како да имам температура ми жежи цела глава. можно ли е да сум малер и да ме фати вирус баш сега кога очекувам нешто друго да ме „фати“ оф беееее и да не заборавам мочам на 2 минути во дружба со госпоѓа Ешерихија најверојатно
Ирена ај полека. Значи 4 месеци не се многу. Јас после година дена останав трудна. НО сепак не е на одмет да отидеш да редовен преглед на редовните испитувања како што ти викаат погоре. Матичниот лекар не наплаќа, тој од тебе се разбира ако те пријави во фондот дека ти е матичен си сема секој месец средства, без разлика дали одела ти или не на прегледи. Јас не сум од Прилеп, но оваа твоја докторка или те нема пријавено дека ти е матичен лекар, или нема соработка со фондот или те дрпа од пари ко што некој знаат. Прашај ја зошто ти зема толку пари, и не е ништо страшно можеш да ја смениш, да си отидеш кај друг што има соработка со фондот.
Jas imav slicno iskustvo, na dvata jajnika po 6/7 folikuli i mi dadoa da primam dve inekcii pregnil od 5000. Toa bilo za da prsnat site folikuli i da ne ostane nekoja cista. Dnes mi e 14 den od inseminacija pa na cekanje sum. Ovoj pat ne bev opteretena, nemav vreme od rabota hihiih samo koga mi tekna denes da brojam denovi. Se nadevam kako sekoja od nas. Ke stisnam palci i za tebe