Deara,ti blagodaram! 14ti den,znaci veke e vreme za test ,dosta folikuli si imala,bese stimulirana so klomifen(i kolku) ili na priroden ciklus? Jas imam vreme do test,denes mj e 16ti den od ciklus i neznam dali uste nekoj den da porabotime na slucajot,ili malku da odmorime malku ovie denova!? Ti posakuvam dve crtki pobrzo
Ирена. Тоа ти се туморски маркери да се види за цистата каква е во однос на цената незнам ама со плави картони не верувам да се 3000 .ти даде ли упат докторката?
Da. bev stimulirana so klomifen, od 5 do 9 den po 1 na den. Ovoj pat dobro mi reagiraa, inaku vo dekemvri morav da primam i inekcii +. Vreme e za test, 14 den, ama da ti kazam ne sakam da pravam ovoj pat, umorna sum i se shtedam sebesi. Ke cekam uste nekolku dena pa.... SAMO NEKA BIDE
Nemam pojma civ e. Mene mi spreci nastinka za 1.5 den. Taman pocna da curi (onaka kako voda) nosot odma prekina. vo zegin go ima, na promocija e 833 mkd edna lenta. Zbogaten e so vit c, maticen mlec, pecurki... nie go testiravme i kaj moite doma, se pokaza odlicen. Da ne izleze reklama mu pravam
Germanium Gold ne e preporacliv za trudnici i onie koi sakat da zabremenat, ne gi slusajte vo Zegin toa sto vi zborat, moraat da go prodavaat taka im e naredeno, bidejki zegin e uvoznik. procitajte na stranski sajtovi, sostavot vo germanium gold i kakov i da e germanium ne e dobar za trudnici, reklamata e edno, realnosta drugo. germaniumot e tezok metal pred se, drugo tie pecurkite vnatre nikako ne se preporaclivi vo bremenost. bataltete toa pod ITNO
тоа се препорачува и пред ивф за да имунитетот е добар и да нема насгинка во процесот. Незнам што би било штетно кога составот му е вит ц, матичен млеч, брокула, едни печурки. Ништо од ова не е штетно. Јас експлицитно го имам прашано докторот дали пречи. Не ми требаат зегин да ми формираат мислење и многу ми е јасно како они функционираат. Јас дадов предлог од мое искуство со најдобра намера и мисла.
тој нема германиум во составот. има ликопен, ресвератол, екстракт од брокула, витамин ц и реиши печурки колку што знам. а нема метал... кој би произведувал и продавал апчиња со метал?
Kade ste devojki!?.. Jas treba da (ne) dobijam na 29/30ti. Ama celo vreme od koga ja primiv pregnilot,imam peckanje vo jajnici,posebno vo leviot jajnik,kade sto bea poveke folikuli. Znaci od 12ti den na ciklus,do sega sekoj den imam nekoi kako grcevi vo jajnikot,ne boli mnogu ,no e nekako jezivo...kako da raboti nesto tamo dolu. Vakvo cuvstvo nikogas sum nemala,a veke mi e 20ti den od ciklus i za edna nedela treba da (ne)dobijam. Pa se prasuva dali mozebi e nekakov znak,simptom deka mesecov nesto ubavo ke bide!?.. Ve pozdravuvam,imajte ubava nedela
@Ninichka i jas gi imav istite peckanja, i si napraviv malku film deka mozebi nesto se slucuva, no za zal nisto. Pustam srekja kaj tebe toj ubav film da se ostvari
Кога веќе си се приклучила на форумот, остави ја дрскоста зад себе. Биди посериозна и подетална во прашањата. Погледни само назад каков е твојот прв пост - "Веќе 4 месеци не можам да останам бремена" и толку (дури ни точка). Иако тоа не заслужува никаков повратен одговор (извини за искреноста) сепак имаше добиено одговор во знак на поддршка дека тоа не е ништо страшно и дека ќе биде и кај тебе скоро. Понатаму пишуваш некои нејасни, недоречени работи и на крај уште дрско возвраќаш, а неколку девојки навистина се потрудија да ти помогнат. Сум слушнала дека има многу матични што наплаќаат за услуги што не треба да се наплаќаат, но смени ја штом е таква работата. Распрашај се низ Прилеп, штом планирате дете тоа треба да ти е важно. И на крај, се што ти рекле дека треба да се испита - испитај, посебно ако се тоа тумор маркери (како што кажа феминката горе). Ако си дошла да побараш помош, прифати ја помошта, а не куди. Ако не, слободна си. Не може некој да те земе за рака и на сила да те однесе на испитувања... Поздрав, и кога веќе сакаш дете - време е да пораснеш и ти (иако си доста млада).
Јас 4 год неможев. Прво и основно гинеколог ке те прати на додатни испитувања тек ако после една година не си останата трудна.У мегу време фино лепо избери си МАТИЧЕН ГИНЕКОЛОГ КОЈ РАБ СО СИНИ КАРТОНИ.Можеш и од државна болница некој.Испитај пап тест,брисеви и толкууу.Што дека се обидуваш за бременост кога ова не си испитала.Ако останеш трудна а имаш бактерија може лошо на крај да излезе.Ако сите брисеви се ок,опушти се и води љубов.И не туку пишувај пост по пост .Пиши се во едно што те занима и готово. Иначе и јас имам циста на јајник но не ми прави проблеми.
Јас немам што кажам. го испив кломифенот во неделата (5х1/2) и сега утре сум кај докторот на ехо. Ама не ми се ни мисли на ова - некако сум ноншалантна. Незнам, не дека ради реда ми е прави, ама ете после 3, оваа веќе ми е како добро утро. @Libra88 кај тебе како?
Bas vo ,,stand by,, Jas utrovo bev kaj maticnata,20ti den od ciklus,imam dve cisti od 31mm.i pokraj primen pregnil(toa mn.me cudi),vika imalo explozija od ovulacija pred nekolku dena,pa sega ke vidime. A i endometriumot mi e 11mm.neznam dali e dovolnodebel,a treba da (ne)dobijam za pet dena. Pa sega so gospod napred,neznam sto ke se sluci. Ne sum mnogu optimist...toa e toa
Jas sum na stand by ovoj mesec, maticniot mi rece pauza od eden mesec pa potoa prodolzuvame so inseminacija. Se mislam dali da odam na privatno slednata inseminacija, bidejki maticniot mi dava samo klomifen, a so nego imam samo eden folikul. Bi sakala da gi zgolemam sansite so pojaka stimulacija. Inaku @kukla21 mm pravi vo avicena, za od prilika 3 saati gi dobivame na mail rezultatite.
И јас на стенд бај. Во период на 2ww, т.е. 2 недели чекање. Ми се смачи од земање таблети, со триста аларми сум на телефонот, те естрофем, те фолна, па утрогестан, аспирин. Абе, скапав. Па тоа утрогестанот, уф. И на крај, ако не излезе ништо... Стварно ми се виде многу комплицирано ова. Ама, тоа е...