Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас се дувам од утрогестанот :( а бе го мразам еј! Го мразам.

На guldzana и Proxima им се допаѓа ова.
  2. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Значи, може да е од утрогестанот. Како трети месец трудна да сум, е таков ми е стомакот. А, вообичаено ми е рамен (релативно, де :D).

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И мене така. Имам и многу гасови од него :lol:

4. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Jas proveruvav skrien seker, izleze negativen. Dali metformin piese za skrien seker?

5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.531
    @Proxima znaci pak ke ti kazam vo kontraindikacii i indikacii vo upatstvata od lekovite sto gi pies ke iznacitas svasta, ali nemora da znaci deka ke imas nesto od niv, eve pak kazuvam jas nemav nisto ;) A za jadenjeto se sto ti se jade da si jades, samo neli valjda znaes poveke proteini (telesko meso, riba, nesolena urda, mleko.......)
    @kukla21 ti znaci utrogestanot nemozes da go smislis, epa pocekaj koga ke pravis INF i koga Lazarevski ke ti dade Crinone da si stavas e togas ke vidis sto e mrznja :rofl:
    :rofl::rofl::rofl: (jas inaku da kazam pak od niv osven sto sekat bev valkana i gaki menjav po 10pati vo den, gasovi, poduenost nisto)

6. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Да, да, и гасови и подждригнување...Јас и @kukla21 иста реакција. :)
    Па, бар да има ефект таа патња.:)
    A, @emkaemka, викаш Crinone-от погаден е? И тоа е прогестерон, зошто го даваат при ИВФ во таков облик (гел), не знам...

7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.531
    @Proxima da i Crinonot e progesteron, i go davaat obavezno pri INF za podrska neli sekako, a go davaat nego zasto e pojak (sodrzi poveke progesteron) i koga veke se davaat tolkavi napori da se napravi neli se za da uspee :D Pogaden......????????????????? jas odev na ginekolog za da me iscistat, od toa prosto kazano se zapusuvas tamu dole :$:D i ni menjane gaki ni dnevni vloski nepomagaat, a za mirisot ........:lol: i utogestanov ako e malo apce, ova e sodrzina golema vo tubicka(facepalm) jas crknav 3 meseci so nego ali neli se za bebcinja

На Proxima му/ѝ се допаѓа ова.
  8. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Феминки само читам никако да пишам. Јас задутре треба да не добијам, пред некој ден чудно истегање кај стомакот осекав, намален апетит, умор, а сега два дена ждерам само чоколади и вода пијам и веќе не знам што да мислам. Со мали од прв обид останав бремена, ама ова за второ бре некако почнува да ме тера да се потам со месеци. Ако не ми дојде (ќе е чудо оти мн температура имав во најплодни денови лек никаков срце јуначко издржа) спер ако не мислите декСега сум кул, ама овие тестовиве ги зампразив веке...

9. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Оџаџар на помош...:D:D:D:D:D
    Ма, ужас!
    Трпи, трај си, се' за бебе.(y)

На kukla21 и emkaemka им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.114
    Допаѓања:
    328.829
    И јас примав криноне.Кога само ке ми текне...
    Јас кога прв пат го отворив останав зачудена.Мислев така со се пластика ,целото треба да се стави и почнав да се тресам од страв:rofl:
    Срека се јавив да прашам,кој знае каква беља ке сторев.Па кревав нозе да не истече,па лежи,лежи и само лежи (facepalm)
    Ама се се исплатеше.Еве го бебчо нана сега до мене :)

На espana и emkaemka им се допаѓа ова.
  11. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.000
    Допаѓања:
    4.225
    не, пиев за инсулинот, ама и да нема индикации метформинот многу поволно влијае на пцос, имам многу статии читано дека нажалост со пцос шансите за спонтан се поголеми и токму затоа метформинот се дава и во бременоста до 12 недела за да не дојде до спонтан. Инаку кломифен во комбинација со метформин и декстаметазон дава многу убави резултати кај пцос :)

На Bozica1980 и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.531
    @joy1 A za toa kako se stava i jas prviot pat bev cepki.:rofl: Koga gi kupuvav vo apteka, aptekarkata uctivo sakase da mi objasni i ona si zborese nesto a jas onaka nonsalantno vo red, vo red si znam ;) a pojma nemav, nemislev deka ke izvadam doma penkalo od kutija :lol::D:D i potoa zemav upatstvo citav pola saat pa i na net otvarav i na kraj svativ :clap: E koga se zapusiv :$:$ odam na ginekolog i mu vikam onaka sramezlivo, doktore mene nesto tamu dole mi e cudno, a on mi veli kako cudno aj da te vidam, i koga vide sto da vidi sum se zatnala, i uste mi vika de be devojche pa ti kako mocase :$:$:D:D i ottogas redovno na cistenje, sekoja nedela, sram nesram:rofl::rofl:

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.000
    Допаѓања:
    110.558
    Еширихијата е опасна, гуглав малце па не смеам да ја имам за да не направам беља со јајниците. Се распрашав, никој нема да ми направи ХСГ со бактерија. Сакав денес да правам ама се забораив сабајле си се измокрив без да соберам урина. Ајде утре ќе си ставам конче на рака да не заборавам :lol: Стварно веќе не осеќам никакви тегоби, не знам како и каде се крие таа пуста, порано ме болеше, сега не, не знам како наоѓаат 1 000 000 без никакви тегоби, нит крварење во мокрача, нит болки како порано, нит ништо.

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Angel, urinokultura moze da pravis bilo koe vreme vo denot. Bitno e da ne mokris nekolku h pa da ostavis primerok.
    e sega problem e sto neli se preporacuva mienje prethodno, pa posle primerok da ostavis.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.000
    Допаѓања:
    110.558
    Кукле најубаво е да е утринска, веќе со години сум во ова па знам баш како и што треба, бидејќи концентрацијата е најдобра наутро, секако после утринска тоалета, е тоа ми е проблем, ја одам во вц па се туширам насабајле, додека се сетам во полусон дека требаше шишенцето да го наполнам, отидов, а шишенцето на машина ми стои :?: Ајде утре сабајле нема да заборавам веројатно, ќе гледам да направам се ко што треба и да однесам мокрача. Страв ме фаќа веќе УПМ со оваа уринокултурата, скоро 6 месеци фати, неќе па неќе да се предаде проклетијава. Белки Уростимот и концентратот од брусница помогнале ;(

16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Ангелче само што доаѓам од уролог. и јас како тебе маки мачам со таа вештерка ешерихија, ама јас сум со гоооолеми болки. сега една недела ме мачеше си реков ај ќе помине со чаеви и урифар (нели да не примам антибиотици во случај да ми се посреќило за другата работа) ама не поминува. вчера после обилно крварење при мокрење реков обавезно одам на лекар. сабајлево оставив примерок за уринокултура ама тек кога го оставав ми текна дека примам утрогестан. се му кажав на докторот ама тоа заборавив(facepalm) сега најверојатно ќе мора да се повтори. туку, ќе ти кажував за вакви случаи како нас што не јаде оваа мака долго време докторов вели треба да се земе примерок за уринокултура со катетер, тоа прво и друго ешерихијата не се лечи ми вика потполно и еднаш ја имаш - секогаш може да се врати. треба терапија со антибиотици неколку месеци. во понеделник треба да ме види на ехо. ми даде некои капсули уроваксом уште тоа не го знаев правеле некој имунитет на бешиката.иначе докторов е многу спремен (и згоден:lol:)
    п.с се извинувам на другите феминки што забегав од темата ама кој ја нема не знае што проклетство е ова;(

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.000
    Допаѓања:
    110.558
    БирМелек, верувај ми, знам колкава проклетија е, ја имам многу одамна и ја чистев, пак се појавуваше, ја имаше ја немаше, и ги направив сите истражувања, ми прави дури и песок во бубрезите и таму се крие, проклетија, добро ја имам опишано ;( Уроваксом, ќе ги пробам и нив, пошто пробувам се што ми се кажува, што упали тоа :(

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Epa dobiv konecno . Malku e ama tece , i toa e uspeh za mene.
    Vremeto tuka e odlicno pa moze da prosetam denes slobodna a i mazeto mi e doma :)
    Ne znam sto da pisuvam veke na ovaa tema ali aj ... Da ve pozdravam kolku da ne me zaboravite :*

На MADO и emkaemka им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.531
    @bokace ti kade zivees sto ti e ubavo vremeto, posto ovde vo Skopje e katastrofa vrne, duva, ladno :wasntme::rain:
    Pozdrav i do tebe i ne si zaboravena :inlove:

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Jas Bugibba sum. Bash sega mi kazaa deka loso e vremeto vo Skopje, no tuka ima 17 stepeni.
    Se trudam da ne zaboravite :*

На Ninichka, MADO, Libra88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.