Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    и кај мене беше така,не можеше да се виде на ехо,ама затоа три домашни теста покажаа позитива,сега си имам синче и се гушкаме ајде со Господ напред и со помош на Мајка Богородица на сите што сакате дечиња да ви се исполни

На missperfect и love23 им се допаѓа ова.
  2. Fikret88

Fikret88 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Test napraviv dva tri dena otkako mi kasnese i pokaza negativen,trebase da go povtorm posle nekolku dena ama jas od strav ne go povtoriv cekav da vidam kolku ke mi kasne znaci posledna menstruacija imav na 26 juni :o vcera bev i mi vika nema nisto.....prethotno mi kasnese po 10-11 dena najmnogu ama deka mi bese visok prolaktinot i toa vo juni go regulirav so bromergon ne bi trebalo (ne daj boze) tolku nabrzina pak da mi e pokacen...nisto utre ke kupam test i ke napravam ako ne mi dojde (a daj boze da ne mi dojde) a ti Eleonorastrumica posle kolku vreme kasnenje na menst. napravi test???

3. ankica84

ankica84 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    i kaj mene bese isto prv pat koga bev na dr mi kaza deka nema nikakva bremenost,i mi kasnese posle toa napraviv test bese negativan po nekolku dena pak napraviv i pokaza pozitiven,otidov posle 2 nedeli pak na dr da vidam sto e dali sega ima nesto toj mi kaza da deka samo malo i ne se gleda plod,znaci deka prv pat e bilo mnogu rano,zemi si pak test i proveri ,isto i jas posledna mens imav na 24 juni,daj boze da si trudna i so sreka,pozzz

4. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Ајде уште едно прашање до поискусните сите ли трудници во почетокот имаат покачена темпетатура .тоа што ми е температурата нормална сигурен знак ли е дека нема бременост?ако знаете ве молам кажете ми оти прочитав дека за трудниците во почетокот температурата била 37 тука негде

5. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Јас би ве подржала сите кои сакате од серце едно мало бебенце и јас се трудев некое време да останам бремена и ништо, па си реков што сака нека биде и по еден месец останав бремена и сега само лежам,а и ми се ближи контрола таман ќе видам што е дали е машко и или женско. Мој совет до сите феминки е да се опуштите максимално и да не размислувате дали по односот сте останале бремени или не, и одма не правете тестови бидете стрпливи Господ е голем насите ќе ви се насмевне и ќе ви донесе среќа. Со среќа.

На pandelka и missperfect им се допаѓа ова.
  6. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    јас тестот за бременост го правев на сам ден кога требаше да ми дојде,ми покажа едната црвена,другата бледо розова,и бев пресреќна,другиот ден пак правев и пак исто и третиот ден пак правев и пак исто,после една недела на гиниколог ,кога ми рече дека нема ништо,ама излезе на крај дека има,после две недели пак не виде ништо,и отидов кај друг гиниколог на 3д каде ми се востанови бременост,така да ако тестот покаже значи валиден е поздрав

7. yes

yes Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    Да,температурата е повисока и вообичаеное 37,2 или 37,3...

8. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Хммм а јас си се надевам на бременост .на 21 ми е дататаза добивање сепак јас не губам надеж.мислам дека плодните денови ми се веднаш после менстр.според секретот и си викам ако сум осранала трудна вајда ке има некаков симптом или температурата покачена ке ми биде амаможепаи покасно ми биле.проблем ми е што неможам да си ги одредам плодниве.ај од септември ке одиме во св лазар да ме испитаат се шо треба освен ако ДАЈ БОЖЕ во мегувреме останам бремена алелуја :D

9. DuDLe

DuDLe Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Епа со среќа... И јас се надевам, само шо јас имав односи нешто во тек и после менструација...Па не знам колкави се шансите да останиш трудна во тек на менструација..и дали можи за од прилика една недела од зачнувањето тестот за бременост да покаже точен резултат?

10. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    нее тестот дури од кога ке ти закасни менстр.покжува мислам

На DuDLe му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    денес кога стнав оцекував дека треба да добијам, но имав голема болка во брадавиците.
    па дома ми се најде еден клеарблуе тест на кој само по една минута на мониторот писувасе бременост. пресрекна сум.

срекно на сите кои цекаат да забременат

На lubenicka, Ivycka, izaaaaa и 8 други им се допаѓа ова.
  12. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    Честитки од мене, со лес да си ја износиш бременоста :* :* :*

13. Fikret88

Fikret88 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Искрени честитки и од мене имај лесна бременост !!!Но јас сакав да кажам дека утрово направив тест и испаднадна негативен (по 21 ден доцнење) многу сум разочарана ;( па сакав да прашам дали сепак има некоја шанса тестот да не е точен!!!

14. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    со среќа белувце сега чувај се :clap: :inlove:

15. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Белувче нека е честито,сега да се чуваш па да ни соопштеш што ќе биде лепотица или лепотан

16. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    фала девојки, но многу имам страв после спонтаниот пред 9 месеци, денес бев на лекар поцеток е на 5та недела не се гледа усте на ехо рано е, докторката ми преписа Магнезиум, центрум витамини со фолна и утрогест поради сто имав еден спонтан!
    елеонораструмица како е кај тебе се породи веке?

17. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    да леонорче што бидна со тебе се породи ли што имаш?

18. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Се породив на 30 јули,со царски рез,се роди лепотанот мој Трајче тежок 3 и 800,го надносив малце ,ама се помина,ајде сега ги чекаме вашите бебушки да ве радуваат,нема поубаво чуство од мајка да си,уживајте си во бременоста и во преткањата на вашите бебушки,на сите што сакаат бебушки Бог и Богородица нека ги благослови со таа радост,се што ве интересира прашувајте за тоа сме тука поззззз

На tara83, MacenceEna, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  19. yes

yes Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    Честитам :)

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. yes

yes Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    Поради утрогестан? Тоа е невозможно бидејки тоа е лек кој содржи хормон што ја поддржува бременоста.
    Освен ако не сум те разбрала добро за лекот,зошто прочитав утрогест,па го побврзав со утрогестан.Поздрав