1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Лајкот не беше за бетата! Ајде пролет, сонце и ќе биде овој пат!

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  2. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Kukla so sreka neka bide ova uspesna inseminacija da ne ti treba in vitro, a na druigete koi se vo iscekuvanje so sreka,a tie so dobile ide nov mesec nova nadez, i jas si cekam imam uste 10 dena do sleden ciklus:?:

На Ninichka, MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    I jas si cekam , vo nedela,ponedelnik treba da (ne)dobijam. Doktorkata vika super ovulacija imalo mesecov,rece explozija od ovulacija....samo uste junacite da si zavrsile rabota u super ke bide.
    A kako znae dr.? Se gleda na eho deka imalo ovulacija!?..malku ne mi e jasno toa?!:wasntme:

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Ви благодарам на сите за честитките, ви посакувам на сите да ви се врати во најбрз можен рок. :*

Немав можност да пишам порано, некоја девојка имаше прашано за полицистични јајници. Мене ми се полицистични јајниците и плус имав многу висок пролактин. Кога прв пат се консултирав со специјалист за јајниците бев многу исплашена бидејќи имав читано дека е многу тешко да се остане бремена, но ми кажа дека сега има многу терапии за такви јајници или за синдромот- прво се проверуваат хормоните, па имало и некои инекции за тестостеронот кај случаи кога е повишен ако не делуваат другите терапии, а и за другите хормони има лек. Сега кога бев повторно на специјалист ми кажа дека не сум останувала претходно заради пролактинот, јајниците не биле проблем што се такви, а со достинексот го спуштив пролактинот. Само опуштено и со вистинската терапија ако има потреба ќе се среди се.

На merry93, MADO, cvekence 03 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    ^
    Така е. И мене д-р ми потенцираше дека пролактинот често знае да прави проблем...

6. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.000
    Допаѓања:
    4.224
    пролактинот не е стриктно поврзам со пцос, и кај жени без пцос се јавува покачен. Кристина ти најверојатно си имала лесен облик на полицистични јајници, кај потешките облици обавезно има отсуство на овулација, покачени андрогени хормони, нередовен циклус и сл.
    а дали ти кажаа дека во бременоста до 12 недела треба да пиеш бромергон за пролактинот? Достинекс бидејки не се пие во бременост се продолжува со бромергон, јас го пиев до 12 недела по 1/4 апче навечер, зашто иначе во првите месеци нагло ќе се покачи пролактинот што не е добро.

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Da polesen oblik imam t.e go nemam sindromot , a prolaktinot pred da naucam deka sum bremena go proveriv bese 6 i ne piev poveke dostineks.Utre ke go proveram pak i mi kazaa deka ako e pokacen ke pijam bromergon. Se nadevam ne mi napravil problem za ova vreme sto ne piev.

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    ниничка, се гледа на ехо кога е овулација. Кога фоликулот ќе прсне ја ослободува ј. клетка ама продолжува да опстојува (жолто тело) и лачи пролактин како поддршка на оплодувањето.

На Ninichka и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  9. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Мене кога ми виде овулација, го виде фоликулот прснат како торба некоја извртен :rofl: а претходно си беше топче.

На Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Da se pozalam malku zencinja. Znaci stomakot mi e poduen epten epten. Ke puknam kako balon!

11. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    И мене ми е Кукле, ми пукаат меурчиња цело време, и ме наболнува. Имам барем уште 5-6 дена до менс, ама се ме боли, и стомак и гради, и подуена сум, дури и гушка имам :(

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Denes pladnevo pogotovo mnogu mi se podu :( lezam kako prase sega i si go gleda - planina! A nemam stomak obicno ic. Ova ne e normalno!

13. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    На арно нека е ;)

14. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    @kukla21, ваљда на прогестерон мислеше...Нема врска, пак некој хормон е. :)

А, за подуеност, ооооф, мислам дека ќе експлодирам. Се' си велам од ова хормониве што ги земам.
    Попладнево бев до Зара една сукња што ја меркав порано да ја земам и гледам М кнап ми е, а претходно ја имав пробано, добра беше. Додуша и си јадам повеќе овие денови.

Со @Ninichka тука сме некаде, со чекањето. Мене ми е 14 ден во среда, другата недела и тогаш треба да се тестирам. Ама, се' си велам дека ќе добијам и порано. Можно е тоа и покрај утрогестанот што го земам?

Еве и @jacqueline.s била тука некаде со недобивањето.:)
    И мене ме наболуваат градите, а стомакот како да почна од вчера. Не знам што да мислам, ама ова со стомакот ме асоцира на добивање...

Последна измена: 26 март 2015
    На Ninichka и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Proxima da da progesteron. Od kaj sum pisala prolaktin pojma nemam :)
    Jas dodeka stavav utrogestan ne dobivav.Bi trebalo da dobies 3-4 dena po prekinuvanje. Daj boze ic da ne dobies :)
    Fenomen kako mene dobiva 10 dena po prekinuvanje :)

На Proxima му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    кукле јас сум феномен како тебе, добивам по 9 дена |( иначе утрово сум тажна...се разбудив со мисла - што понатаму? еве ме и на работа сите работат јас дремам на форум. владава да знае....:lol:

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Е сега па и ти - што понатаму! нов месец, нови сили! Почнуваш од почеток, одиш кај доктор, ехо, фоликулиметрија и... Мора да се бориме за да успееме!
    Јас пак денес на ехо - фоликули има ама бавно растат :) Во понеделник пак ќе одам! Докторот вика ИУИ ќе биде некаде среда/четврток, ама мене многу ме боли левиот јајник. Имам повеќе фоликули на него, така вика докторот, затоа ме болел. Ќе умрам еј

На MADO, BirMelek и Ninichka им се допаѓа ова.
  18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Kukla, a sto vika doktorot, sto e pricinata za bavniot rast?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    он е задоволен :) и повеќе од задоволен :) со мала доза имам еден куп фоликули. Мојот циклус е долг, па ова ќе му дојде малтене како природен циклус :)

На MADO, emkaemka, Ninichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    најбитно е докторот да е задоволен, а ние што помалку да си правиме филмови! тоа ми го препорачува и мојата докторка. затоа ти не мисли дали растат бавно или брзо битно барем еден од нив ќе си направи јајце клетка која ќе се оплоди овој месец - така да се надеваме(y)

На kukla21 и emkaemka им се допаѓа ова.