1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Jajnikot me boli. Ima poveke folikuli, taka mi kaza doktorot. Bas vcera se zalev na doktorot :( ama ne ocekuvav volku strasno da stane. Na semafori se menuvavme so mm za soferskoto mesto. Samo stonsedna da vozi, se isturiv vo kola :(

2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Kukla edna moja drugarka isto imase od klomifenot mnogu bolki vo jajnicite duri ni ehoto ne mozese da go izdrzi da ja pregledaat i bas toj mesec koga imase takva reakcija i poveke folikuli ostana bremena so bliznaci. Od srce se nadevam deka ke se raduvas ovoj pat.

На bebaa, jacqueline.s, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Aman bre kukla:( Nekon stomacen virus moze da e... Hiperstimulacija ne veruvam deka e. A pregnil primi ili ke primis?.. Ajde odmaraj,sreka e vikend,pa malku da zdivneme. A i vremevo e uzas,jas ne se cuvstvuvam dobro.

Inaku utre mi e denot za (ne)dobivanje,a pusta dusa ne izdrza i napraviv test,sekako negativen. E sega neznam dali si gi skrativ makite,popusto da ne si letam vo oblaci,ili uste poloso...raspolozenieto na nula...toa e toa:( Sega da cekam da dobijam,ili uste nekoj den da seponadevam deka testot bese rano napravem ili gresen,kako i sekoj mesec....

4. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Kolku ubavo Kristince,daj boze kaj kukleto nase da bide istiot slucaj,pa da se raduvame ste...za site :)

На kukla21, MADO и kristina.k им се допаѓа ова.
  5. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ninichka dodeka ne dojde tetka sekogas postoi nadez,nikoj neznae sto tocno tamu se slucuva.Za ubavo da e :)

На kukla21 и Ninichka им се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ниничка, не верувам дека се работи за стомачен вирус.. Болката ми доаѓа од јајникот. Убаво можам да си ја лоцирам, многу е далеку од желудникот. И од болка се тресев. Кога ми се интензивираше ми премина во нагон за повраќање.. Ужас. Додека не легнав целата во грч бев. Мм почна да паничи, затоа што бевме во Веро Центар и не знаеше што да ми направи. Не можев до кола да појдам.
    Дај боже криситна така да е. Јас и претходно пиев кломифен и тоа во поголема доза, а немав никакви проблеми. Дури и се боцкав со фостимони кои се појака стимулација и ништо.. Сега со 1/2 кломифен..
    Докторот ми кажа така било затоа што работел јајникот, он го протолува како позитивно. Може и јас го доживувам потрагично затоа што немам менструални болки. Сум имала 2,3 пати во животов мој и не сум навикната на болката. Којзнае што да каже човек. Ајде, битно помина и сега ќе си седам цел викенд во кревет. Мм ќе мора да исчисти по дома. хахахха

На Ninichka, MADO и Libra88 им се допаѓа ова.
  7. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Здраво феминки, Нова сум на форумот и сакам да го споделам со вас и нашиот проблем за забременување. Во брак сме скоро 2 години, се обидуваме за бебе али еве сеуште ништо. Кај мажот ми по неколку спермограми беше откриена варикочела и урологот кај што бевме во Систина кажа дека тоа може да се поправи само со операција, во меѓувреме јас испитував прооднос на канали исто во Систина и ми беше најден полип кој морав да го извадам со хистероскопија(во државна болница бидејки во систина ми побараа за истата работа 45000 денари). Еве еден месец како помина од интервенцијата и сега треба да одам на контрола, али незнам веке што да правам дали со таков спермограм(намалена количина на сперматозоиди) сега откако го имам извадено полипот би можела да останам бремена или мм да се оперира па потоа да пробаме,или пак да одеме дирекно на инсеминација да пробаме и со тоа. Веќе незнам што да правам се ми се врти во главата и незнам од каде да почнеме страв ми е од таа операција да не се направи поголема компликација кај него, Ве замолувам доколку има некој сличен случај како нашиот да ме посоветува што да правам дали операција -варикочела или да пробаме со инсеминација. Ви се извинувам за долгиот пост .Поздрав

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Здраво Луција... А што ви објасни урологот? Ова не се третира не оперативно?

9. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Да ни рече дека морало да се оперира дека имало случаи каде варикочелата не правела проблем, а имало случаи и каде правела како во нашиот сличај. Што читам по форуми има разни искуства кај некои има подобрување кај некои повторно се појавува по операцијата, и затоа не сум свесна што да правеме.

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Тогаш може е добро да консултирате уште еден специјалист, уролог и да видите тој што ќе би советува. Убаво е да се видите со специјалист и за неплодност да видите и тој какви совети ќе ви даде. Овие доктори секој ден се сретнуваат со вакви проблеми и имаат доволно искуство во проблематиката.
    Јас вака би постапила. Додека не сте сигурни, поарно е да се посоветувате со специјалисти. Лесно е да се оди на операција, ама ако може да се избегне, уште подобро.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Devojcinja,
    Denes mi e denot za (ne)dobivanje. Sakam da prasam dali moze da docni menstruacija poradi folikularni cisti,koi mi gi vide dr.posle ovulacija(so prumen pregnyl od 10000) Doktorkata mi rece deka dokolku do ijam ovoj mese ,menstruacijata ke mi bide mnogu bolna poradi dvete folikularni cisti koi ke puknat pri menstruacija...dali moze da mi docni od cistite?!..

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    ninicka, obicno se dobiva koga me se namali nivoto na progesteron koj ja sledi luteinskata faza. Cistite ne bi trebalo da precat, po moe nekoe laecko mislenje. Ama ako doktor veke te videl, nemoj da se grizis. Posle sekoja stimulacina mu treba na teloto malku da se vrati vo normala.

На MADO и Ninichka им се допаѓа ова.
  13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    ниничка еве ме мене денес добив и воопшто, ама воопшто немам болки. не ни осетив. не разбирам зошто би те болело од цистите. да не тресам глупости ама нели тоа не се цисти од кои доцни мензис и кои болат? прв пат слушам:?:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    A rezultatot od spermogramot ?
    Varikocela e so venata kaj testisite mislam, nie imame takov problem so venata no ne e varikocela i spasot e zamrznuvanje na spermatozoidi so biopsija pa invitro. Vo drzavna toa ne go pravat( ne zamrznuvaat materijal od spermata) samo vo privatnite bolnici kaj sto ke se odlucite.

15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Да ти одговорам во врска со варикочела, побарај второ мислење, зависи од кој степен е варикочелата, познавам случај на кој им рекоа оперативен зафат, отидоа на уролог во Ремедика, некој стар доктор кој работел во Воена болница и често се сретнувал со такви случаи, ги советуваше никако операција.Со инсеминација, жената остана бремена.Др.случај со варикочела на кој им рекоа операција еве сега правеа ин витро,без да направат зафат.

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ништо од мојата инсеминација овој месец. Менуваме терапија следниот, а овој завршив со неои апчиња кои треба да ми ја смират болката. Докторот вика јајникот е подобар од петокот иако и тогаш не бил страшен, ама бидејќи јас никогаш немам болки ниту се жалам, ќе си пијам апчиња. Кога ќе добијам почнуваме од почеток.
    Имајте убава недела девојчиња - сонцето конечно ни се насмеа..

На cvekence 03, Ninichka и MADO им се допаѓа ова.
  17. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    :sun:
    kukla nov mesec,nova sreka,se e ao pricina.Zenski raduvajte mu se na sonceto

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Така е @MADO - сонцето носи нова надеж.
    јас не сум разочарана - ми олесна и така имав некој скриен страв заради болкава која ја трпев..

19. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Kukla,a zosto taka? Neli ti merea folikuli denes?...
    Kako i da e,proletta ke bide na nasa strana:)

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ми мереа, да - ама докторот процени дека поарно да прекинеме. И следниот месец пак од почеток, со друга терапија. Ми даде некои апчиња да пијам 10 дена и после пак од почеток. Не е ништо страшно, за 2 недели ќе добијам и почнуваме од почеток..

На MADO и Ninichka им се допаѓа ова.