Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Moe mislenje e koga veke se se ispituva kaj zenata,smetam deka ne e nikakov pritisok ako i soprugot napravi eden spermogram,da se dobie edna kompletna slika deka se e vo red,taka da i dvajcata ke bidat poopusteni.

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.530
    Dobro bre luge da neodime vo krajnosti, toa sto i se slucilo na bokace e izoliran slucaj. Znaci devojkava ubavo si kaza deka seobiduvale 7 meseci (sto ne e voopsto dolgo vreme) i ostanala bremena, e sega ona najubavo si znae sto kako se slucilo i od sto e spontaniot predizvikan, i sekako kolkava bila bremenosta. I sega veli od toa pominalo 4 meseci i sega saka pak bebe znaci ne se ni obiduvale od togas, pa stvarno nesvakam zosto da se matkaat i stresuvaat za spermogrami, dovolno im se stresovi i do sega. Neka se opustat, neka se sakaat, pa ako pominat nekolku meseci i nebiva ok neka gi ispitaat site moznosti.
    Ova e moe mislenje, vie imate poinakvo, no sekako taa najubavo si znae kako ke e najdobro

3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.530
    @MADO nego kazi dokumentite gi podnesovte li :D

4. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    @emkaemka utre ili zadutre koga ke imam luft da izbegam na kratko od rabota,resiv ovoj pat poleka da ne gi forsiram rabotite,ke se pofalam zatoa ste mi vie ovde :),so Vas da spodelam se i dobro i loso

5. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Девојчиња, мене утре ми е е денот за тест. Планирам во Авицена да отидам, само дали ако отидам попладне, резултатот од тестот ќе ми го дадат истиот ден?
    Некако воопшто немам надеж дека е позитивен, ама ајде, да направам за да можам да се откачам од терапијата која само ми прави нервози. Се секирам заради хормоните што мора да се земаат, не се баш така наивни. Па, барем да не е за џабе. Градите веќе не ме болат како пред неколку денови, што јас веќе си го толкувам како неуспешна инсеминација.:(
    Баш за никаде ми почна денот, со некој песимизам, ама еве сонцево може ќе ми го поправи расположението. Уште од сега се спремам психички да не го доживувам трагично резултатот од тестот.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.486
    Јас минатиот месец прашував за ова и ми рекоа доколку ми земат крв пред 2 ќе бидат истиот ден, а после 2 следниот ден ;)

На Proxima му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Мене мислам дека ми зедоа после 14 h и истиот ден попладнето си го презедов резултатот од нивната web страна :)

На Proxima му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ne garantiraat deka denta kr ti gi dadat. Jas zatoa posledniot pat bev vo Sistina.

Za se ima pricina zosto se slucuva! Neli nisto od mojata iui po dogovor so doktorot vcera, a uste nokeska dusa iapustiv od povrakanje, pa temperatura sega.. uzas!

9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Kukla mila ubavo si napisa i jas pak ke kazam iako sme nie cudo na medicinata kako par , pak postoi moznost i kaj drugi parovi da se sluci bez razlika dali imalo spontan ili ne . Devojki prv da vi bide na spisok kako ispituvanje spermogramot pa potoa prodolzete ponataka zatoa sto shokot e mnogu golem .

@thebabylover zal mi e za spontaniot no pozitivno e toa sto policisticnite jajnici i menzisot ti se sredil za da si bidesh na cisto napravite spermogram pa prodolzete so obidite veruvam deka za brzo vreme ke se izraduvate . Od 9 den pa do pred ciklus sakajte se poveke i od sabajle i navecer :) jas za prvoto ne gledav plodni denovi no se sluci da se fati koga mm rece iiii ama si zeska dole . So sreka :*

На MADO, jacqueline.s и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Фала ви девојки. Ќе одам веројатно од сабајле, да завршам побрзо работа.
    Кукла, некогаш работите сами си се редат. Ние да дадеме се' од себе, па сега што биде, тоа...

На kukla21, MADO и bokace им се допаѓа ова.
  11. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    :clap:
    Proxina cekame ubavi vesti

На kukla21 и Proxima им се допаѓа ова.
  12. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    I jas da se nadovrzam na ovoj post..
    @Lucija1987 nemoj da si izgubila nikakva nadez. Borbata e golema i dolga za nekoj, za nekoj e kratka. Nie za bebe se ke izdrzime i se ke napravime, i kako sto velat forumdzijkite so staz, deka koga ke go gusneme vo race naseto bebe ke zaboravime na site maki, na site solzi, ednostavno ke zaboravime na se sto sme pominale za da stigneme do celta. I toa ke bide edno posebno bebe.
    Eve i jas mislev deka mm nema da ima nitu eden spermatozoid, bidejki e so eden testis, no na eden sprmogram izleze i 81milion (iako sega e poslabo). Taka da nadez nema da gubime, bitki gubime, ama vojna ne :)

Mi dojde inspiracija od soncevo denes :)

На MADO, kukla21 и emkaemka им се допаѓа ова.
  13. gorana21

gorana21 Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Да ве прашам нешто, јас сум трудна 7 ми месец. На маж ми почнаа да му паѓаат влакна од рацете , направи испитувања и излезе дека се е во ред освен тестостеронот кој му е 202, а писува дека граница е од 262-1600. Инаку природно останав трудна и незнам дали тестостеронот воопшто влијае на забременување и што всушност значи нискиот тестостерон?
    п.с постајно ве читам и на ситееееее ви посакувам ова убаво време и сонце да ве расположи и опушути и да си истанете трудни

14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Јас изгледа ништо месецов. Денес или утре треба да добијам, ама веќе ме боли стомакот, и кај и да е ја очекувам да се појави тетката :( Џабе веќе ќе си давам надежи кога ме болат јајниците исто како за добивање, и ништо поинакво не осеќам месецов. Како и секој друг месец, класичен ПМС.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    Од денес и јас се приклучувам на темава.Па белки ќе видам две цртки во скоро време.Поздрав и подршка за сите што сакаат да забременат.Инаку јас ни знам плодни ни па неплодни денови кои ми се заради нередовниот циклус.Наредниот месец имам преглед кај доктор па ке му казам дека имам во план да забременам за да ме прегледа убаво и комплет.Инаку порачав од интернет тестови за овулација и бременост 50 тестови за овулација и 10 за бременост.Треба утре задутре да ми стасат, па изгледа ќе дремам у вецето и ќе мочкам само :D

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Јас по скоро 3 години во брак се наканив да правам проодност. Само да излезат во ред микробиолошките тестови и седиментацијата. Уште сега ме фака паника. Инаку кај се прави ова. Во државна на гинеколошо или? :*

17. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    @kukla21 sledniot mesec povtorno inseminacija ili direktno na ivf?

18. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Ocicka prelisti ponazad imame dosta pisuvano za HSG :),bez stres,smireno,nemoj da se plasis,mene menstrualnite bolki mi se pogolemi otkolku samata intervencija.So lesno!

На ocicka2014 и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    inseminacija. Ne se otkazuva doktorot da uspee so iui :)

На Ninichka и MADO им се допаѓа ова.
  20. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Негативен тест денеска. Какво е времево, да се пикнеш под ќебе и да плачеш, ама што го вртам, ќе си најдам јас нешто друго да подигнам расположение.
    Сега чекање да видам кога ќе добијам, па одиме пак од почеток. Ќе се јавам деновиве кај сестрата да видам што ќе ми каже. Овој месец е проблематичен со празниците. Не знам дали може да се планира нешто....