Proxima, ne spomnuvaj praznici na seatrata Ke ti kaze da i se javis cim dobies Doktorot e tamu i za praznicj, zaradi Ivf mora da se dostapni skoro non stop Zal mi e za negativniot test, ama glavata gore i sledniot pat ke bide
10 секако е неработен бидејќи е тешок петок и секогаш е бил неработен а за 13 незнам зависи за кој како си го празнува бидејќи веке е втори ден од велигден
Баш напротив... Петок е неработен само за православните, а понеделник е државен празник (нема врска со тоа кој како си го празнува). Јас само споделив тоа што чув, сестрата нагласи "да им кажеме на пациентките"...Така да секој што планира нешто за тогаш добро е да си знае (а најверојатно и ќе биде известен навремено)...
Да, фала@kukla. Ја исконтактирав и јас @emkaemka. Да се надевам сега дека ќе добијам малку подоцна, после 3-4 дена од прекинување на утрогестанот, па да ги прескокнам празниците, т.е. овулација да падне после Велигден. Ако не, ќе се „занимаваме” по дома или каде и да сме за празниците.
сепак ќе треба да те види од 3-5 ден од циклус. Едино ако си ко мене феномен да добиеш за 10 дена плус 5 дена, таман
Девојки фала ви на поддршката и на советите знам дека е тежок овој пат веќе 2 години го одам, а којзнае уште колку и ќе го одам ама само едно знам дека ГОСПОД е голем и дека кога тогаш и на нас ќе ни подари по еден бебуш за да и ние ја почуствуваме мајчинската љубов. Сакав да прашам за кај др.Анте знам дека е во четврток во ординација, но дали само прва или и втора смена е тој ден.Поздрав
На добиено да ме гледа? Минатиот пат ме викнаа некаде на 6-7 ден мислам, на фоликулометрија. После на 10, па на 12 ден и ми закажа инсеминација. Ама, не правевме никаква стимулација. Можеби ако се дава нешто за стимулација, треба да се почне порано. Кломифен сум земала 4-5 циклуси, ама без никаков ефект. И со него и без него, 1 фоликул. Така што, ако ми дава стимулација, веројатно нешто појако ќе треба...
@Lucija1987 znaci cetvrtok dr.Ante e cel den I ti koga ke si zakazuvas baraj si termin za pokasno eve na primer nie sekogas zemavme termini okolu 17.00h ednas se izlazav I otidov okolu 12.00h I ti kazav cekav 2,5h
@kukla21, не сум сигурна што ќе ми каже овој пат. Можеби ќе треба да се промени нешто, не знам. Еве, без стимулација, ништо не излезе, макар што нема правило тука. Веројатноста за бременост во еден циклус статистички е релативно мала и покрај тоа што се' беше ОК во текот на постапката. Со секоја наредна инсеминација се зголемува веројатноста за позитивен исход, ама читав дека повеќе од 5-6 инсеминации без резултат немаат повеќе смисла и тогаш се препорачува ивф. А, инаку, навистина, на добиено се прави првото ехо? Зашто трети ден, нели...Петти ден, веќе е друго.
Mene mi ima praveno eho na 3 den. Kolku i da mi zvucslo grozno ova prethodno, nekako ne bese taka. Jas sekogasbodam na 3ti ili 5ti den. Sega mi potencirase sl pat da odam na 5ti den. Inaku jas imam 7 dena, taka sa i 5ti mi e bloody
Imam edno prasanje do taze bremenite , dali imate primeteno nekoja promena vo predelot kaj matkata kako potvrdo da e ? Koja promena ja imate ? Se nadevam deka me razbirate vo vrska so prasanjeto
Еве, како и што реков, знаев дека нема да се случи ни овој месец. Тетката си дојде утрово најуредно, по сите прописи. Тоа е! Сега, месецов да си го славиме Велигден, голем празник и само надеж дека Господ ќе ни помогне со нашата мака. Поздрав, девојки, имајте убав ден