Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не ве заборавив, ама што да пишам, пак Еширихија имам. Нема веќе избор, мора да примам 45 дена антибиотик :( денес ќе идам по терапија. Да полудиш, а баш се понадевав месецов да правам проодност ;(

2. bella24

bella24 Истакнат член

и јас еве женички да ви кажам, добив после 13 или 15 дена доцнење и имав многу силни болки првиот ден и обилно крварње и за два дена ништо, само кафеав исцедок и еве денес нема ништо. сега скрос се збунив, ниту знам плодни денови, овулација, ништо.... на 31 до 33 ден да речам дека добивам, ова последното беше врв! незнам што да правам, да одам пак на гинеколог или така да си го терам месецот...

3. MADO

MADO Популарен член

Dobro be angel taa pusta bakterija kako se otstranuva?Ajde mila nemoj da se sekiras,tesko e ama samo neka pominuva sto pobrzo

4. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Ajde i jas da se prijavam....
    Nisto i ovoj tolku nadezen mesec.
    Utrovo dobiv so pet dena docnenje..
    Neznam sto ponataka...

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Нема лек изгледа за мојата проклетија, не знам што да речам. Ќе видиме, после оваа терапија како ќе бидам :/

6. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

А што ќе пиеш??

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Антибиотик, ама ќе им кажам нека дадат инекции ако не, многу е тешко вака, ќе ме утепа 45 дена кандида.

8. MADO

MADO Популарен член

bella 24 zal mi e,ajde nov mesec,novi sili,
    Ajde ninichka zemi vozduh,kreni glava i postavi si cel :*

9. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

@AngelOfArh Со антибиотикот пиј пробиотик (Линекс) и b-complex обавезно. А скоро читав и дека многу добро против кандида е пиењето лук со јогурт. Јас почнав да практикувам секое утро и (да чукнам во дрво) не ми се појавила досега (дури ни при пиење антибиотици)...за првата бременост се изнамачив со таа пуста кандида.

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ќе пробам, што не пробав па ова :/ Додека пијам ќе ја прекинам диетата, и така еве завршувам уште една недела и додека пијам ќе правам пауза за да да испијам антибиотикот со многу јогурт, односно кефир, и пак ќе продолжам со диетата. Ова со бактеријата е веќе невозможно, толку многу ми е скиснато од неа. Ама ќе се изборам јас против неа, сигурна сум :)

MADO, Kiflicka05 and danichap like this.
  11. apple12

apple12 Популарен член

Ангел го имаш ли пробано тоа со бел лук и бело вино? Мене тоа мн ми помогна против ешерихијата :)

12. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Пиј наутро по неколку цели лукчиња (4-5) со јогурт 1-2 чаши...убаво е и за имунитет тоа. А кога пиеш антибиотик немој никако без Линекс (по 2 на ден)

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не можам да пијам лук бре Јаболче. Не сум го пробала, од се само тоа не сум пробала, сите можни и неможни лекови сум ги пробала. Дај кажи ми ја твојата рецепта, може па ќе успеам ова да го пијам, може не е толку страшно. Сабјлево додека јадев од тоа коренот од магдонос со лимон, мед и маслиново, ми се згади животот, си викам налет се, ми идеше се да повратам. Веќе ми е скиснато, озбилно, не знам веќе што да пијам и јадам :(

Лукче не ми е проблем да јадам и пијам, ама многу ми го намалува притисокот и се осеќам лошо после.

14. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Штом така пробај пиј ги навечер...

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Еве чекам @apple12 да ми ја каже рецепКата, што би рекла баба ми, и ќе го пијам и тоа, ама откако ќе завршам со ова коренов од магдонос, да не ми се поклопат многу работи. Веќе 6 месеци константно имам 1 000 000, ужас :worried:

16. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ангелче само пиј пробиотик и превентивно канестен ставај си. Јас вака практикувам кога пијам антибиотик инаку кандида досадна после гостинка ќе ми биде :(

MADO likes this.
  17. apple12

apple12 Популарен член

Во пола литро бело вино (ако можеш да најдеш домашно уште поубаво), ќе ставиш 5 глави бело лукче, и во тенџере затворено со капак ќе го оставиш да врие на шпорет 10-12 минути (а може и без капак, да гледаш да се преполови смесата од вриење, ама поубаво со капак, зошто многу мириса), и ќе го тргнеш од шпорет и нема да го отвориш дур не се излади. Потоа ќе го процедиш и во едно шише во фрижидер, и секое сбајле по една чашка од ракија на гладно (малце е гадно, ама за здравје се).

Мене неколку пати ми се има враќано, ама одкако го испив ова ја нема (да не се подречам).

Братучетка ми не можеше да крене глава може 15 години од неа, на крај измеша се што прочитала и слушнала, исто и така забремени по 4 години обидување и во првото испитување од бременост мокрачата стерилна (гинекологот и даде зелено светло да се обидуваат иако 15 години мокрачата и е со милионче бактерии), не можеше да поверува. Исто така ми препорача едни апчиња, ги пиев и јас cysticare (околу 700 денари се, има за 2 месеци), на природна база се, пиеше секое сбајле исто мед и цимет, матична млеч...

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ајде ќе го пијам, а не може ли навечер ова, многу ќе ми паѓа притисокот насабајлем мада нема да можам да кренам глава насабајле ама пак друго е :(

19. apple12

apple12 Популарен член

Е не знам :?: мене ми кажаа насбајле на гладно.... Ама пробај еден ден, ако ти е тешко, пиј си го навечер, ништо не губиш.

Иначе јас кога сум на терепија за антибиотици, гинекологот секоја втора вечер ми вика да ставам бетадине вагиналети, и до сега никогаш не сум имала проблем со кандидата за време и по терапија со антибиотици.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Бетадине ставам и јас, повремено, ама едно време многу ме печеа, леле ја ставам и идам после во вц ја чекам да истече, ме печеше ме корнеше, ама изгледа имав некаква инфекција, пошто на здраво зошто би ме печело. Ќе пробам и ова со виното, што ме кошта, освен што црева ќе истурам додека го пијам.