Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Мајка ми ова со лукчето го има пиено за маснотии. Неа ептен и помогна!

2. apple12

apple12 Популарен член

Јас обавезно со чаша вода, и четкичка за заби, спремна со паста :) го пијам со затворен нос, потоа водата, и веднаш заби да измијам, гадно е....

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Аман бе до толку ли е гадно? Ќе го пробам, што да правам. Мене многу ми беше гадно и маслиново со смокви, дали ми прегоре маслото на сонце, што беше не знам, ама многу ми беше гадно :( И ова денес ми се згади, за малку не повратив, го осеќав во грло, претходно го правев со помалце маслиново и со листови магдонос и по се голташе, сега едвај, не можам да го помирисам, а за чудо во салата маслиновото ми иде да го пијам после што останува долу со оцет и сол, ама ова не можам за жива глава. Ќе полудам веќе од бапски лекови.

4. BirMelek

BirMelek Популарен член

Ангел, а одиш ли на уролог? кој ти препишува терапија уролог или интернист? и кај мене се враќаше и еве со докторов се договоривме вчера да пијам флексид антибиотик од 500мг 14 дена, а после продолжувам со фуролин. ги купив и уроваксом докторот многу ми ги препорача а слушнав и добри искуства. ќе ги пијам 3 месеци. те советувам да го прашаш прво докторот и да се договорите како да ги пиеш уроваксомот, ако веќе ти дава да ги пиеш...имаат добар состав порано ги имало во странство и од таму ги порачувале а сега ги има и кај нас.сепак за тоа договори се со докторот. и, што ќе ти кажував најважно бидејќи и јас сум во борба да не добијам кандида едно 3 саати пред да пијам антибиотик пијам лактогин. испробано ме спасуваат при секое пиење антибиотик.

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не можам веќе да пијам лекарства кои можеби ќе ми помогнат, отруена сум, сакам нешто конкретно. Ќе идам на нефролог, на другарка маж и е специјализант сега во државна па ќе идам кај него. Ќе се договорам денес да видам што како па ќе идам. Искрено целата заштеда што ја имав ја дадов по доктори и по лечења, едно идење во државна без 1000 денари не ми е, а одам бар еднаш неделно. Не можам веќе, ќе пукнам :( Досега мојот интернист ми препишува, ама идам на испитувања и на ехо и песокот во бубрези полека го исчистив, бактеријава нит да мрдне :(

6. BirMelek

BirMelek Популарен член

јас ништо не успеав да заштедам заради одење по доктори цело време џабе плаќам здравствено кога се си земам на приватно (facepalm)по мое конкретно за бактеријата најубаво е да си одиш на уролог, тие се занимаваат конкретно меѓу другото и со уринарни инфекции предизвикани од бактерии, па ќе видат бубрези, бешика, уретра едно друго ќе испиташ се....и нефрологот исто не велам не само ним потесна специјалност им се бубрезите. баш од таа причина што сум отруена со лекарства не пијам никакви природни лекови, се ограничив само на антибиотик кој ми го кажа докторот, уроваксом кој инстант ми олесни мокрење и секако нешто против кандида. ајде дај боже да се спасиме(y)

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Бапските лекови не можат да ми наштетат, за разлика од антибиотикот. Ич не го сакам, ич, мислам дека на сила ќе го пијам и сега. Затоа викам подобро да примам инекции :(

8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Многу сте вредни со пишување па да не читам 10 страници наназад...сакам еден совет за ешерихијава да дадам. Моја блиска пријателка ја закачи и тоа не обична туку болничка од катетар најверојатно. Година ипол две се обидуваше буквално со се, од медицина до бапски лекови, чаеви, капсули на природна база од каде не во светов не и донесоа и не знам колку пари потроши на се тоа. И се и беше џабе. И кажаа дека со толкава концентрација на бактеријата може и бубрезите сериозно да и настрадаат.
    Да не должам многу, отиде на нутриционист и и направи мени за исхрана. Исфрли ама буквално се од шеќери, млечни производи итн. Беше ептен истрајна и не прекршуваше ниту едно правило. По извесен период бактеријата ја снема. Од тогаш помина сигурно година ипол две и не и се има повторено. Сега е и бремена и вели ни кандида немам, само да напоменам дека сеуште се придржува до светите и многу многу ретко конзумира благо, а млечните производи мислам дека сосема ги има исфрлено.

Сори за мешањево во темава и на сите со среќа, лавици сте.

9. apple12

apple12 Популарен член

Се извинувам и јас што се мешам, постојано ги следам девојкиве, и искрено од срце им посакувам сите во најскоро време да ги видат двете цртки и да се префрлат во труднички муабети.
    Бидејќи имам поголемо искуство со бактеријава па затоа сакав да кажам искуство.

Иначе да се надоврзам на божица, додека се лечи бактеријата никако благо, млеко, бел леб и тестенини (се храни од нив), мнооооогу овошје и зеленчук. Баш гинекологот ми рече симни тоа салото околу стомакот, не и давај на бактеријата да се храни од него-баш со овие зборови.

Last edited: Apr 2, 2015
    Bozica1980 likes this.
  10. BirMelek

BirMelek Популарен член

мене ништо не ми спомна докторот околу тие работи. јас не можам да живеам без благо:shake:

11. kukla21

Ke se zrtvuvas :)

12. kukla21

А @bebaa каде ја снема??

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Единствено благо ми е медот во лекот со корен од магдонос. Кое црно благо, и во диетава за вечера кога ми е не го јадам, компензирам. Тестенини само од интегрално брашно, си месам, си печам, што да правам кога ништо не смеам. Од млечни производи само преработени, јогурт, сирење, такви ми ти работи. И неќе и неќе. Вчера се деси што се деси, компликации, па не отидов на матичен по терапија, ама денес ќе идам. Прочитав и за маслана од семка од грејпфрут, од кајсија, од ова од она, и тие ќе ги земам и тие ќе ги пробам, само да не пијам антибиотик веќе. Иначе заради бактеријава бев и на детокс 21 ден, само овошје и зеленчук примав, и тоа 90% сирово, само за ручек јадев варено или печено со маслиново. Ма све правев да се отарасам и ништо. Хомеопатија 4 месеци пиев, чаеви, врагови, се, и пак ништо. Ми спомнаа за чај од корен од вишна, да се откопа коренот и се вари, се праи нешто, ќе пробам па ќе ви кажам :D

darcy likes this.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Инаку морам вака, извини нешто не ми дава да редактирам а заборавив да ти напоменам, бактеријава се храни од благото, никако благо додека се бориш со неа. Знам ти бара организмот, тоа одвратново створење ти бара уствари. Застани и погледни си го во огледало јазикот, ако ти е бел и со регади, биди сигурна дека е од благото и кандида, претпоставувам и тоа имаш, јас бев страшна со јазикот, бел ко со креч поминат. После детоксот се исчисти кандидата, сега сум добра. Инаку ако немаш вагинално кандида не значи дека ја немаш во организмот. Искрено не знам како не ти кажал докторот за благото, тоа е еден од најголемите противници на организмот додека се бориш со бактеријава, буквално како мало ѓаволче ти стои на рамо и се бори со тебе во служба на бактеријата, е така замисли си го, секогаш кога ќе ти притреба благо замисли дека едно мало зелено чудовиште во тебе се смее додека грицкаш од омиленото благо ;) Језива сум знам, ама ја додека не почнав за мојот организам да размислувам како за нешто потрошно и што може да се уништи ако не се борам за него се залажував само.

Еве ви еден линк за оваа проклетијава ;)
    http://herbanatura.mk/бактериски-инфекции-escherichia-coli/

BirMelek likes this.
  15. Libra88

Libra88 Популарен член

Angel, koga veke probuvas probaj i maslo od divo origano, pisuva deka e za e.coli

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Пробав бе Либра, и масло и чај, и тоа чај ми носеа од планина, и ништо :( Сега ќе земам од семки од грејпфрут масло, ви викам ја ќе банкротирам со ова бактеријава, сите пари на лекови и испитувања ги дадов :(

17. Libra88

Libra88 Популарен член

Мене не ми е јасно ова веке... па лугето на месечината се качија, ние немаме лек за бактерии :(
    Па тие антибиотиците пак колку ги мразам, една лечиш, друга се ствара од нив што значи дека и тие не се соодветни.
    Ако имаш роднини во странство да се распрашаат таму по соодветни лекови за бактеријава!?

18. Libra88

Libra88 Популарен член

А и исто така имам прочитано за D-manosse дека била добра за е.coli

http://www.iherb.com/Now-Foods-D-Ma...isc=0&lc=en-US&w=d-mannose&rc=28&sr=null&ic=1

19. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Ангел, каде го има маслото од семки од кајсија? Одамна барам такво.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Во Херба Натура, ги има и на ФБ.

do-re-mi likes this.