Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.171
    Сакаше да каже дека докторката и' дала утрогест затоа што веќе имала еден спонтан, па да не ризикува овој пат. Ајде Белувче, со лесно да ти е!

2. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Среќно и вакви вести да имаме се почесто

Сега само радувај му се на бебушот и биди среќна, аи ние со тебе

Yes како си како ти оди бременоста беше ли на скринингот јас треба да одам наредната недела и во која недела стаса и дали ти кажаа дали е машко или женско?

3. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    478
    Драги мои феминки, не знам во која подтема од оваа тема да го поставам прашањето, па би сакала овде да прашам.
    За сите кои веќе сте труднички :hug:
    Дали после свршувањето на вашите мажулиња, имате некој посебен „ритуал“ на пример кревање на нозете неколку минути, или ставање на перница под задникот...
    На работа имам слушано од постарите колешки, дека има такви некои ритуали :rofl: за полесно да се фати бебушот :*
    ајде ако некој нешо знае па да сподели ;)

4. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    јас ги кревав нозете нагоре за да не истече спермата одма,инаку и не оди одма по вц исто така истекува,лежи некој период мирувај со нозете подигнати

5. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    и јас не станував одма лезев по 10-15мин, а кога немав некоја обврска полезував и по 30мин....но не знама дали тоа игра некоја улога :) но сепак пробај

6. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Честитки белувче за бременоста, со лесно нека е, а воедно честитки и за еленораструмица нека е жив и здрав Трајче и да ни брка многу девојки :*

7. RozeSk

RozeSk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    26
    Белувче, а дали имаш болки во целите гради или само на брадавиците?

8. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    Леле драга моја, што неправев јас - АКРОБАЦИИ!!!!! Не нозе, не раце, не јастук под мене, " свеќа " по 15 мин. :lol: , но не било очигледно до тоа пошто константно истото го правев цели 6 месеци и кога 7 месец кажав нема веќе денови рачунање и акробации правење - БИДНА!
    Така да ја би ти рекла опушти се колку можеш - умот има пресудна улога во оваа ситуација!
    :* ти праќам среќа за овој месец :*

На bogeva му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    честитки елеонора е сега имаш занимација по цели денови и ноќи

10. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    rozesk pretezno imam bolki na bradavicite

На RozeSk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. RozeSk

RozeSk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    26
    јас сум малку на два памета Белувче. И јас имав спонтан во јуни кој заврши со киретажа. од тогаш немав циклус 7 недели. со маж ми се пазевме ептен. не сакав ниту да ме допре затоа што сакав да помине еден циклус како што треба. не добив и на 01.08 не се пазевме. и уште немам добиено... :( почнав да имам како менструални болки и болки во брадавиците, чешање во брадавиците и кога че ги притиснам градите по малку само болка. затоа те прашав дали имаш болку само во брадавиците или на цели гради.

Направив тест вчера... тоа се 18 дена после односот. Да бев бремена ќе се покажеше барем слаба линија, ова излезе еден 100% негативен тест...

и еве уште немам циклус... морееееее ама се пореметив со киретажата... :(

ајде се надевам на најдобро

12. leoni

leoni Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    jas sum vo brak 1 god uste ne mozam da ostanam trudna a veke cela god probuvame jas bev na ginekolog tri pati mislev deka ne e vo red so mene nesto ama se e vo red taka mi kazaa posle sekoj odnos gi krevam nozete nagore i 15 20 min gi drzam ama ne uspeva nikako neznam do sto e problemot posle otkako ke stanam vednas istekuva spermata beznam dali toa e normalno ve molam kazetemi ako znaete pozz

13. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    Rozesk jas imav spontan na 23 noemvri 2010 no bez kiretaza plodot ispadna preku krv i sledna mesnstruacija dobiv bas na Bozik znaci po okolu 6 nedeli, posle toa milsam po spontaniot cekav da mi pominat 3-4 menstruacii pa od nekade kraj na mart povtorno se obiduvav da zabremenam i posle 4-5 meseci eve sega sum kraj na 5ta nedela....jas mislam deka posle spontan so kiretaza treba da se pazite 5-6 meseci pa posle 5-6 meseci da probata pak....no sepak konsultiraj se so ginekolog.

pozdrav

14. yes

yes Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18
    Нормално е спермата да истекува ,не се замарај со тоа,опуштисе малку и овде на фемина пратиго календарот на плодни денови,има цела шема да си пресметаш кои денови ти се плодни и во кои денови треба највеке да се обидуваш.Ако се е во ред големи се шансите да не е погоден вистинскит момент,и кај тебе а и кај другите што се обидуваат да забеменат.Сепак ти посакувам што побрзо да забремениш...Поздрав

15. RozeSk

RozeSk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    26
    Белувче после колку дена од плодните денови ти излезе тестот позитивен?

16. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    Roze jas plodni imav od 28 juli do 2 avgust, a testot bese pozitiven na 14 avgust

На RozeSk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bogeva

bogeva Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    bi sakala da znam dali moze da ti se povraka da imas glavobolka i mali bolki vo dolniot del na stomakot ako si bremena odnosno dali se znaci na pocetna bremenost i ne znam dali treba da napravam test ili e rano

18. RozeSk

RozeSk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    26
    Фала ти Белувче многу на одоговорите. Јас малце те измачив. Ок, значи не сум бремена. И мене исто тогаш ми беа плодните денови (токму истите денови!!! :rofl: :rofl: ) а тестот на 15ти (SureCheck) беше скроз негативен. Тоа само сакав да знам дали било рано или не за тестот, ама ете ти си ми репер дека не било рано. Јас не можев да пресметам дали е рано или не затоа што немав циклус, па ти некако според деновите ми дојде најблиску и излезе дека сме биле идентчни со овулацијата (знаев дека овулирам затоа што бев на лекар за циклусот и ми кажа дека сум во плодните денови).
    Значи менструалните болки изминативе 3-4 дена ми се баш за циклусот. :wasntme:

Ок, ти благодарам мн на одоговорите. те гушкам

19. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    roze nema problem prasaj toa sto znam ke ti odgovoram, no ako si imala spontan so kiretaza juni 2011 pocekaj da ti pominat barem 4-5 menstruacii, ako ednas si ostanala trudna ke bides pak

poz

20. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    bogoeva jas su od utre vo 6 ta nedela i imam uzasni glavobolki nazad na glavata, mi se povraka i 2 pati povrativ navecer koga mijam zabi od pastata mi e loso, a vo pocetok na bremenost boli stomakot bidejki se siri matkata no slabi bolki.

se nadevam deka ke ne izraduvas
    srekno